Το μέλλον που μας παραδώσατε

Της Μαρίνας Ζαχαρίτζε

Μαθήτρια της Γ’ Λυκείου..  Μου μίλησαν για επανάσταση στο σχολείο .. Μου είπαν ότι εμείς είμαστε το μέλλον αυτής της χώρας. Ότι μπορούμε να την αλλάξουμε.. Τους άκουγα όλα αυτά τα χρόνια.  Τους πίστεψα κι όλας. Ένιωσα για ένα μικρό χρονικό διάστημα ότι μπορώ.. είχα μια μικρή ελπίδα μέσα μου για ένα καλύτερο αύριο..

Μεγάλωσα όμως.. και τώρα μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο στηριζόσασταν πάνω μας.. Μέρα με την μέρα χάνονταν οι ηθικές αξίες με τις οποίες μεγαλώσατε εσείς. Μας κάνατε να ξεχάσουμε ακόμα και εμάς  τι σημαίνει η εντιμότητα, η ανθρωπιά, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια , η φιλοκρατία, το δημοκρατικό ήθος .. Μας μάθατε τι σημαίνει η απάτη, το ψέμα, το μίσος και η φτώχεια της καρδιάς. Μεγάλη ευθύνη για εσάς.. Σταθήκατε ανάξιοι να μας παραδώσετε ένα σωστό μέλλον και ζητάτε από εμάς να διορθώσουμε τα δικά σας λάθη και να κάνουμε την αλλαγή.. Για ποια αλλαγή μου μιλάτε; Με τι θράσος ζητάτε εσείς από εμάς να φτιάξουμε κάτι που εσείς μέρα με την μέρα το χαλάτε; Πως μπορείτε να έχετε την απαίτηση να πιστεύουμε στον εαυτό μας και φυσικά σε ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία. Μια κοινωνία την οποία φτιάξατε εσείς.. Γεμάτη απαιτήσεις προς εμάς για ένα καλύτερο αύριο. Προσπαθείτε να μας πείσετε με τις ψευτοεκλογές σας ότι θα μας βοηθήσετε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο.. Τον κατεστραμένο κόσμο..  Μας παραμυθιάζετε συνεχώς.. ‘Ψηφήστε εμένα για ένα καλύτερο μέλλον’ , ‘Εγώ είμαι αυτός που θα τα αλλάξει όλα σε αυτόν τον τόπο’ ‘Εμπιστευτείτε με’. Αυτά τα λόγια τα άκουγα
συνεχώς από δήθεν φιλοκράτες που τάχα αγαπούσαν αυτόν τον τόπο και υπόσχονταν τόσα όλα αυτά τα χρόνια..

Μεγάλωσα όμως.. και κατάλαβα ότι κανένας δεν αγάπησε και δεν νοιάστηκε τόσο για αυτόν τον τόπο και την κοινωνία όσο για το χρήμα. Κανένας δεν επέλεξε να σώσει την κοινωνία μας με τις θυσίες που χρειάζεται να κάνουν. Ωστόσο γνώρισα ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να δώσουν ακόμη και την ψυχή τους για τα λεφτά , να προδίδουν οικογένειες για αυτά. Ήταν αυτοί που ήθελαν να τους εμπιστευτώ το μέλλον μου.. να βασιστώ πάνω τους. Θα τους ευχαριστήσω βέβαια εφόσον μου έμαθαν να ξεχωρίζω τους ψεύτικους ανθρώπους. Ευχαριστώ εκ μέρους της νεολαίας για την κοινωνία που μας χαρίσατε. Και θα σας παρακαλούσα να σκεφτήτε καλά πριν ξανά ζητήσετε από εμάς την αλλαγή.

You May Also Like

Έχεις ακούσει τη συζήτηση για το ενωτικό δημοψήφισμα;

Ναι, έχω ακούσει για το ενωτικό δημοψήφισμα και λόγω προϋπάρχουσας γνώσης αλλά και λόγω ...

Μανιφέστο

Γράφει ο Χρίστος Χριστοφίδης, 16 ετών Δώσε αξία στην κάθε σου μέρα Οι περισσότεροι ...

Beats 4 Unity Vol.III / Χιπ Χοπ χωρίς σύνορα

Το Beats4Unity είναι ένα φεστιβάλ δρόμου που γιορτάζει την κουλτούρα του χιπ-χοπ σε όλα ...

Επίπλαστη ευτυχία

Του Θεόδωρου Μωυσέως Η ευτυχία είναι ένας πολυδιάστατος τρόπος ζωής για έναν νέο της ...

Απόκρυφες δροσοσταλίδες

Γράφει η Μυρτώ Λίλια Χαραλάμπους, 17 Η βροχή που το πρωί ξυπνά τις μικρές ...

Καριέρα υπο κατάρρευση

Επιτρέψτε μου να σας πω μια ιστορία Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια ...

X