Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Achim Wieland ο οποίος θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της 5ης διοργάνωσης του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018.

Ο Wieland δήλωσε ότι φέτος το φεστιβάλ θα έχει θέμα «Οριακό Σημείο» ή αλλιώς «Breaking Point». Εξέφρασε, δε, τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στην ομάδα διοργάνωσης της 5ης έκδοσης του φεστιβάλ: «Ταυτίζομαι με το Buffer Fringe Festival όχι μόνο ως σκηνοθέτης και καλλιτέχνης, αλλά επίσης, επειδή μου δίνει την ευκαιρία να εξυπηρετήσω όλο και περισσότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, εικαστικού, και όλους τους άλλους που αμφισβητούν τις καθιερωμένες μορφές και χρειάζονται μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη σκηνοθεσία των παραστάσεων με μια περιεκτικότερη και διεπιστημονική διαδρομή. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν και λύνουν προβλήματα, είναι προκάτοχοι και οικοδόμοι ειρήνης. Αυτό που κάνει το Φεστιβάλ Buffer Fringe ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα είναι η άμεση τοποθέτησή του και η δυνατότητα του να δημιουργήσει μια πλατφόρμα αλλαγής με διάρκεια,  με θεματική προσέγγιση γύρω από τις κοινωνικοπολιτικές αφηγήσεις”.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Wieland, οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ θα ανακοινωθούν με ανοικτή πρόσκληση στα τέλη Μαρτίου 2018.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  του φεστιβάλ και στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας: www.home4cooperation.info/buffer-fringe. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο communications@home4cooperation.info ή στο τηλέφωνο +357 22 445 740.

Τα τελευταία 4 χρόνια, το Φεστιβάλ Buffer Fringe Performing Arts φιλοξένησε 42 παραστάσεις, 29 εκ των οποίων είναι τοπικές και 13 από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έλαβε την επίσημη σφραγίδα EFFE ως “αξιοσημείωτο φεστιβάλ”, κέρδισε το τοπικό βραβείο Stelios με την πρόταση “Buffer Fringe on Tour” και εδραιώθηκε ανάμεσα σε  πολλά Fringe Festivals στην Ευρώπη και το World Fringe Network. Επίσης προσέφερε διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης τόσο σε ντόπιους όσο και σε διεθνείς καλλιτέχνες.

+ www.home4cooperation.info

You May Also Like

Κύπρια με θέατρο, μουσική και χορό

Στο 13%-14% ήταν την περασμένη βδομάδα το επίπεδο προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ...

Σειρά παραστάσεων των έργων της Λίας Χαράκη SKULL και SEXY YUPPIES τον Νοέμβριο

SKULL Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνέχεια του έργου SKULL με επιπλέον παραστάσεις τον ...

“Wash”

..”Η στιγμή της ημέρας και το μέρος που βρίσκουμε την ευκαιρία να μείνουμε μονοί ...

«Personal Diaries»

Το σώμα θέλει, η ψυχή παλεύει, γυναίκες συγκρούονται με τον εσωτερικό τους κόσμο, με ...

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το No_body festival/Moving ON

Το Φεστιβάλ  no _body festival/ Moving ON επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου 2018, γιορτάζοντας ...

«Wall to Wall»: Χορός στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού

Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο: WALL to WALL σε δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο ...

X