Αφιέρωμα στον Βρετανό μουσικό Έρικ Κλάπτον, διοργανώνει το θέατρο Πάνθεον, την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της αφιερωματικής αυτής εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Eric Clapton – Life In 12 Bars», ενώ το συγκρότημα The Zilla Project, θα ανέβει στη σκηνή για μία τιμητική συναυλία.

ΕΡΙΚ ΚΛΑΠΤΟΝ

Ο Βρετανός μουσικός Έρικ Κλάπτον, ο οποίος φτάνει τα 73 χρόνια φέτος, είναι βραβευμένος 18 φορές με το βραβείο Grammy, ο μοναδικός μουσικός που εντάχθηκε τρείς φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, και γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στην ιστορία των Blues.


Με την φράση «CLAPTON IS GOD» ζωγραφισμένη σε γκράφιτι παντού στο Λονδίνο στη δεκαετία του 60, ο Έρικ Κλάπτον έγινε ο «ήρωας της κιθάρας» και έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο στην ευρύτερη μουσική και πολιτιστική ιστορία. Τα τελευταία 50 χρόνια της σύγχρονης μουσικής, κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει συνεχώς διασταυρωθεί με τόσους άλλους σπουδαίους μουσικούς σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών – πολλοί από τους οποίους έχουν εμπνεύσει το έργο του.

Πίσω όμως από τα παρασκήνια βρισκόταν ανησυχία και τραγωδία. Η ακόρεστη προσπάθειά του να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του φωνή, άφησε τους οπαδούς του έκπληκτους, καθώς εγκατέλειπε συνεχώς επιτυχημένα συγκροτήματα από τους YARDBIRDS έως και το υπερ-συγκρότημα CREAM. Η απομονωμένη επιδίωξη της τέχνης του και ο φόβος να μην χάσει την αυθεντικότητα και την εντιμότητα του, έδρασε ως καταλύτης για την εξέλιξη του ως καλλιτέχνης. Επηρεασμένος από την τραυματική του παιδική ηλικία, έως το μακρύ και δύσκολο αγώνα του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και την τραγική απώλεια του γιου του το 1991, ο Έρικ Κλάπτον πάντα έβρισκε εσωτερική δύναμη και θεραπεία μέσα από τη μουσική.

Αφηγημένο μέσα από δικά του λόγια και τραγούδια, καθώς και αυτά της οικογένειάς του, φίλων, συνεργατών και πολλών ηρώων όπως ο BB King, ο Jimi Hendrix και ο George Harrison, το ντοκιμαντέρ «Life in 12 Bars» είναι ένα συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής.

The Zilla Project:

Κυπριακό blues – rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε πριν 9 χρόνια.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους “Big Mo”, Εμμανουήλ Βουράκης στη φωνή και κιθάρα, ο Νικόλας “Honeyman” Μελής στα πλήκτρα, ο Λοίζος Παφίτης στο μπάσο και ο Στέφανος PP “Μελετίου στα τύμπανα. της Κύπρου, σε μεγάλα φεστιβάλ, μεγάλες και μικρές λέσχες και έχει τη Λευκωσία ως βάση.

Οι The Zilla Project πραγματοποιούν εμφανίσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, σε μεγάλα φεστιβάλ, και έχουν ως βάση τους τη Λευκωσία

Πρόγραμμα:
19:30: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Eric Clapton – Life In 12 Bars»
21:45: Διάλειμμα
22:00: Tιμητική Συναυλία απο τους Zilla Project

Για περισσότερες πληροφορίες: 22675787

You May Also Like

ΠΑΜΤ: Προτάσεις και συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη

Θετική υπήρξε η απάντηση του Συνδέσμου Γονέων του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, στην πρόταση ...

Ο Enrique Iglesias στην Αθήνα

Για πρώτη φορά ο λατίνος σούπερσταρ θα πραγματοποιήσει συναυλία στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο ...

ΑγλανJazz 2019: Ραντεβού στην πλατεία

Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 13ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς. ...

Ανακαλύψτε τον Μπετόβεν από τη ΣΟΚ

Ποιος ήταν άραγε; Μήπως ο τελευταίος από τους αυστηρά κλασικούς συνθέτες; Ή πάλι ο ...

THE ROOF: Μουσικές του Κόσμου για Μαρίμπα και Φλάουτο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του με τη σειρά ...

Το «Αγκάθθιν» στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Το δημοφιλές κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani παρουσιάζει στο κοινό της Αξιοθέας την τρίτη και ...

X