Χριστιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι;

Είμαι η Χριστιάνα Ιωάννου, δραματουργός χορού και παραστατικών τεχνών. Ως σινεφίλ, διαχειρίζομαι παράλληλα το Κυπριακό Κέντρο Σύγχρονου Κινηματογράφου, μια μικρή ανεξάρτητη πλατφόρμα στοχευμένων κινηματογραφικών προβολών.

Τι κάνεις;

Από πέρσι μέχρι και το 2020 ελπίζω πως θα συνεχίσω να ασχολούμαι ερευνητικά με νέες μεθόδους δραματουργίας χορού, από την οποία η προσέγγιση μιας χορευτικής δουλειάς ξεκινά, εστιάζει και καταλήγει με τη δραματουργία σε πυρήνα μορφοποίησης. Η επόμενή μου δουλειά ονομάζεται Aesthetics of Resistance: a dance docufiction και θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια γέννησης του Ingmar Bergman.

Τι θέλεις;

Θέλω να μπορώ να παρουσιάζω τη δουλειά μου χωρίς να σκέφτομαι την οικονομική της υλοποίηση ή την αποτυχία της και να έχω δίπλα μου συνεργάτες με σταθερή φιλοσοφική καθαρότητα, ηθική, απαλλαγμένους από εγωιστικές σκοπιμότητες, που να καταλαβαίνουν ότι πίσω από κάθε συνεργασία και έργο υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και το ζούμε κάθε μέρα.

 

 

 

You May Also Like

SQUARE

Τρεις φίλοι οι Σάββας Σαβουλλής, Παναγιώτης Αντωνίου, Αλέξης Χατζηπροκοπίου δημιούργησαν ένα… τετράγωνο στο κέντρο της ...

Αντρούλα Καφά

Ποια είσαι; Είμαι η Αντρούλα Καφά, 23 ετών. Σπούδασα Φιλοσοφία στο University College London, ...

Αντρονίκη Γερατζιώτου

31.7.2011 Η Αντρονίκη Γερατζιώτου δημιουργεί κοσμήματα από plexi glass και ξύλο Τι κάνεις; Έχω ...

Θέκλα Παπαδοπούλου

Ποια είσαι; Είμαι η Θέκλα Παπαδοπούλου και είμαι εικαστικός. Γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1978 ...

Μαρίνος Κονσόλου

  5.6.2011 Ο Μαρίνος Κονσόλου, μετά το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, συνεχίζει να ονειρεύεται Τι ...

Δημήτριος Οικονόμου

Ο Δημήτριος Οικονόμου παίζει με τα φίλτρα του μυαλού σε τρεις διαστάσεις. Ποιος είσαι; ...

X