Σταύρη Χρίστου

Ποια είσαι;
Είμαι η Σταύρη, 23 ετών, απόφοιτος Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο University of Hertfordshire στην Αγγλία. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια της οποίας αρκετά μέλη ασχολούνται με διάφορες τέχνες [όπως αρχιτεκτονική και ζωγραφική] περίμενα αυτό το ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας. Ο κόσμος της τέχνης ήταν πάντα ένα κομμάτι της ζωής μου και η απόφασή μου να πάω στην Αγγλία και να αρχίσω αυτό το μονοπάτι με οδήγησε σε αυτό που είμαι τώρα.

Τι κάνεις;
Με ένα πτυχίο Καλών Τεχνών ο καθένας δικαιολογημένα θα σκεφτόταν αμέσως ότι ζωγραφίζω. Αυτά τα τρία χρόνια σπουδών με βοήθησαν να ανοίξω μια πόρτα που δεν είχα περάσει ξανά. Εκεί με περίμενε ένας κόσμος όπου μπορώ να “ζωγραφίσω” και με τη φωτογραφία. Η φωτογραφία ως τέχνη είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορώ να εκφράσω την ομορφιά και τη στερεότυπη ανθρώπινη μορφή σε ένα μυστηριώδες μυθολογικό τοπίο, κυρίως βασισμένο στη δημιουργία σεναρίων στο οποίο θέλω ο θεατής να έχει μεικτά συναισθήματα για το έργο τέχνης. Συνήθως δουλεύω με σκούρα χρώματα και λεπτομέρειες σε κάθε κομμάτι. Χρησιμοποιώ χρώματα για να παρουσιάσω ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον ονείρου, ηρεμίας και ταυτόχρονα όμορφα πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ενώ χρησιμοποιώ μια ποικιλία υλικών και διαδικασιών σε κάθε έργο, η μεθοδολογία μου είναι συνεπής. Το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο για όλα τα έργα μου και κατά τη διάρκεια της έρευνας προκύπτουν νέοι τομείς ενδιαφέροντος που οδηγούν στην επόμενη φωτογραφία.
Πέρυσι είχα την ευκαιρία να κερδίσω το πρώτο βραβείο στην Αγγλία, από το Radlett Arts Centre σε έναν ανοικτό διαγωνισμό τέχνης με μια από τις φωτογραφίες μου και αυτό με ώθησε να συνεχίσω να πιστεύω σε εμένα και στις δυνατότητές μου ακόμη περισσότερο. Προσωρινά, σε εθελοντική βάση, είμαι βοηθός καθηγήτριας στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και συνάμα βοηθός δασκάλα Τέχνης στο Δημοτικό Σχολείο Περνέρα.

Τι θέλεις;
Με τη νέα χρονιά θα συνεχίσω το ταξίδι των σπουδών μου ακολουθώντας μεταπτυχιακό στο Art Therapy στην Αγγλία, μέσω του οποίου θα μπορώ να βοηθώ άτομα να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό. Στην Κύπρο παρακολούθησα για πρώτη φορά μαθήματα Art Therapy, κάτι που διέψευσε το καθετί που σκεφτόμουν πριν το δοκιμάσω. Ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής μέσω της θεραπείας αυτής. Θα ήθελα στο μέλλον να ειδικευτώ με παιδιά με ειδικές ανάγκες [όπως αυτισμό ή κάποια άλλη δυσκολία] γιατί πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και να έχει μια ισότιμη θέση στην κοινωνία. Ταυτόχρονα το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να ασκώ την εικαστική τέχνη και μέσω της φωτογραφίας, που είναι η μεγάλη μου αγάπη.

+ Follow me! Instagram/stavri_christou/

You May Also Like

Νίκος Μάνεσης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Νίκος Μάνεσης, είμαι 21 χρονών και είμαι ηθοποιός. Ζω στην Αθήνα, ...

Μαρίνος Παναγιώτου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Μαρίνος Παναγιώτου. Έχω τελειώσει το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου ...

Νικόλας Στυλιανού

18.4.2010 Ο ρόλος του γιατρού στις “Σεξουαλικές Νευρώσεις Των Γονιών Μας” είναι εκείνος που ...

LimeStone

Ποιοι είστε; Οι LimeStone είναι ένα συγκρότημα αποτελούμενο από τέσσερα άτομα. Τον Fehim Tasarkan ...

Black Anis

Οι Black Anis ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του Φέγγαρου   Ποιοι είστε; Είμαστε ...

Die Wizelsuchts

Οι Die Wizelsuchts είναι οι Μίχαλ στα ντραμς, Άνθος στην κιθάρα, Μπιλ στο μπάσο ...

X