Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Οι υποψηφιότητες

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου που πρωταγωνιστούσε στο έργο «Στέλα Κοιμήσου» του Εθνικού Θεάτρου είναι ανάμεσα στις υποψήφιες ηθοποιούς για το βραβείο

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Το φετινό βραβείο διεκδικούν η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στο έργο «Στέλλα Βιολάντη» [Θέατρο Χώρα], η Αμαλία Καβάλη για την ερμηνεία της στο έργο «Ορλάντο» [Skrow Theater], η Αλεξάνδρα Καζάζου για την ερμηνεία της στο έργο Insenso [Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν] και η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στο «Στέλλα Κοιμήσου» [Εθνικό Θέατρο], που είδαμε και στην Κύπρο σε τρεις παραστάσεις τις οποίες φιλοξένησε στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Την επιτροπή του φετινού βραβείου οι Μάγια Λυμπεροπούλου [πρόεδρος], Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή [μέλη].

+ Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, τηλ. 210 3315601. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

You May Also Like

«THE 24 HOUR PLAYS»

6 θεατρικοί συγγραφείς, 6 σκηνοθέτες και 18 ηθοποιοί γράφουν και ανεβάζουν 6 πρωτότυπα θεατρικά ...

Φαλακρή τραγουδίστρια: χιούμορ και τρέλα σ’ ένα θέατρο του παραλόγου

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Θέματα επικοινωνίας και ταυτότητας του ατόμου θίγει μεταξύ άλλων η ...

Πάρις Ερωτοκρίτου: Zούμε ακόμα στον Μεσαίωνα;

Μέσα από μια σειρά προτάσεων με έργα του Σαίξπηρ, ο Πάρις Ερωτοκρίτου επέλεξε τον ...

«Η πρόσοψη»: Ένα έργο σχέσεων στον ΘΟΚ

Το έργο του Κώστα Μαννούρη, «Η πρόσοψη», που ήταν προγραμματισμένο να ανέβει επί σκηνής ...

«Χαρωπά τα δυο μου χέρια» στο Θέατρο Ανεμώνα

Το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει το έργο «Χαρωπά τα δυο μου χέρια» του Κύπριου συγγραφέα ...

Μαρία Πολυδούρη – Frida Kahlo: Γυναικεία επαναστατικότητα επί σκηνής

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσα να ανακαλύψω γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη Μαρία Πολυδούρη ...

X