Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Οι υποψηφιότητες

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου που πρωταγωνιστούσε στο έργο «Στέλα Κοιμήσου» του Εθνικού Θεάτρου είναι ανάμεσα στις υποψήφιες ηθοποιούς για το βραβείο

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Το φετινό βραβείο διεκδικούν η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στο έργο «Στέλλα Βιολάντη» [Θέατρο Χώρα], η Αμαλία Καβάλη για την ερμηνεία της στο έργο «Ορλάντο» [Skrow Theater], η Αλεξάνδρα Καζάζου για την ερμηνεία της στο έργο Insenso [Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν] και η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στο «Στέλλα Κοιμήσου» [Εθνικό Θέατρο], που είδαμε και στην Κύπρο σε τρεις παραστάσεις τις οποίες φιλοξένησε στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Την επιτροπή του φετινού βραβείου οι Μάγια Λυμπεροπούλου [πρόεδρος], Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή [μέλη].

+ Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, τηλ. 210 3315601. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

You May Also Like

«Δεν θέλαμε η Σωτήρα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης»

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν σχετίζεται τόσο με το θεατρικό έργο αλλά με ...

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος και αυτή την εβδομάδα προσκαλεί το κοινό να συντονιστεί στην ...

Ένας Υπηρέτης με δύο Αφεντικά

Η γνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» της Κεντρικής Σκηνής ...

Ο Βαρνάβας Κυριαζής κέρδισε προσφυγή εναντίον του ΘΟΚ

Στη δικαίωση του Βαρνάβα Κυριαζή απολήγει δικαστική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Διοικητικό ...

«Η Τέχνη στις Κοινότητες»|Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2019

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής Η αρρώστια της νιότης του Φέρντιναντ ...

X