Υιοθετώντας την ιδέα της Παιδαγωγικής του Δάσους, το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει την περίοδο των διακοπών του Πάσχα το καινοτόμο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Σχολείο της Φύσης» για παιδιά 4-7 ετών, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. Μέρες παιχνιδιού, χαράς και μάθησης μέσα στη φύση για τα παιδιά.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μάθησης στη φύση, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της δημιουργικής, της κριτικής και της αυτόνομης σκέψης των παιδιών, καθώς επίσης και της φαντασίας και της αυτοπεποίθησής τους.

Το πρόγραμμα συνδυάζει δυναμικά το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, δραστηριότητες και τη μάθηση μέσα από σύντομα και αναδυόμενα projects που αναλαμβάνουν τα παιδιά βάσει των ενδιαφερόντων τους. Έχοντας ως βάση, πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη τη φύση και το δάσος, το πρόγραμμα υιοθετεί τα μέσα και τις μεθόδους των γνωστικών αντικειμένων της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, της φυσικής αγωγής, των κοινωνικών επιστημών, της γλωσσικής αγωγής, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών για εξερεύνηση, διερεύνηση, δραστηριοποίηση, χαρά και μάθηση.

Δήλωση ενδιαφέροντος: μέχρι 28 Μαρτίου 2018. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Χώρος: Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. (Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται στην είσοδο του Πάρκου στον χώρο στάθμευσης από τους εμψυχωτές/τριες – εκπαιδευτές/τριες του προγράμματος).

Συναντήσεις: Μεγάλη Εβδομάδα (2-5 Απριλίου) ή/και Εβδομάδα μετά το Πάσχα (10-13 Απριλίου). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επιλέξουν και τις δύο εβδομάδες ή μόνο τη μία από τις δύο εβδομάδες.

Κόστος: €60 την εβδομάδα για κάθε παιδί (στο κόστος περιλαμβάνεται φρούτο και σάντουιτς).

Ώρα: 8:00πμ-1:30μμ

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου

Email: forestschool@frederick.ac.cy

Τηλ.: 95501966

 

You May Also Like

EFA Shorts – Ταινίες Μικρού Μήκους για 14η συνεχή χρονιά

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ...

Eyekon Comic Con: Ένα διήμερο μόνο κόμικς

Η ομάδα του Eyekon και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο, ανακοινώνουν τη διοργάνωση και φέτος του Eyekon Comic ...

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018: συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018 κι αυτή την εβδομάδα με μία θεατρική παράσταση και ...

Καμβάς για τον Banksy ο τοίχος της φυλακής του Ρέντινγκ;

Η φυλακή του Ρέντινγκ, στο Μπέρκσιαρ της Αγγλίας έχει μείνει στην ιστορία, καθώς εκεί ...

Το γκραφίτι στο τείχος του Βερολίνου σε γραμματοσειρά

Γράμματα από τα γκράφιτι στη δυτική πλευρά του Τείχους του Βερολίνου χρησιμοποίησε το στούντιο ...

Το δάσος μου

Στα επτά μου χρόνια, ο αρφός μου έβαλέ με να χωστώ κάτω που ένα ...

X