Ανδρέας Σιεηττάνης

Ποιος είσαι;
Είμαι ο Ανδρέας Σιεηττάνης και μου αρέσει να δημιουργώ. Ό,τι έχει να κάνει με κάμερες -από ταινίες, μουσικά βίντεο, τηλεοπτικές σειρές και διάφορα άλλα- μου κινεί το ενδιαφέρον. Υποθέτω θα μπορούσα να πω πως είμαι σκηνοθέτης.

Τι κάνεις;
Προσπαθώ να επιβιώσω οικονομικά, αλλά κυρίως δημιουργικά σε μια χώρα όπου ο κλάδος μας δεν βρίσκει το κατάλληλο υπόβαθρο για κανένα από τα δύο. Ζούμε σε ένα νησί το οποίο είναι γεμάτο με ταλαντούχους ανθρώπους [κάτι που αποδεικνύει συνέχεια και αυτή η στήλη] αλλά υπάρχουν ελάχιστοι διάδρομοι επαγγελματικής εξέλιξης. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι όσο περισσότερες ευκαιρίες βρίσκω, να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ, να βελτιώνομαι και ό,τι κερδίζω να το επενδύω στο μέλλον μου. Μέχρι στιγμής έχω σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους και αυτή την περίοδο γράφω την έκτη μου, την οποία εύχομαι πως θα σκηνοθετήσω μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχω μάθει να μην σνομπάρω καμία δουλειά, όσο “μικρή” ή “ταπεινωτική” κι αν φαίνεται, γιατί αυτές οι δουλειές είναι που μου επέτρεψαν -οικονομικά αλλά και μέσω των εμπειριών που κέρδισα- να κυνηγήσω το όνειρό μου: να σκηνοθετώ ταινίες.

Τι θέλεις;
Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στον κόσμο. Θέλω η δουλειά μου να αγγίξει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να δώσει χαρά, κουράγιο, δύναμη ή ό,τι χρειάζεται σε όποιον το χρειάζεται. Θέλω επίσης να δω την πατρίδα μου να εξελίσσεται και ν’ αναπτύσσεται σε αυτό τον τομέα που έχει τόσα πολλά να προσφέρει αλλά για κάποιο λόγο μένει συνεχώς πίσω. Το να ξυπνάς κάθε πρωί και να ταξιδεύεις στον φανταστικό κόσμο των ταινιών είναι μια ονειρική δουλειά και ένα τεράστιο προνόμιο. Όλο αυτό θα ήταν ανούσιο όμως αν δεν προσπαθούσαμε να δώσουμε κάποια μηνύματα μέσα από τη δουλειά μας.

You May Also Like

Λοΐζος Κωνσταντίνου

6.3.2011 O Λοΐζος Κωνσταντίνου ετοιμάζεται για την Πλατφόρμα Χορού Τι κάνεις; Επανερχόμενος στην Κύπρο, ...

Archive Art Space

Τι είναι; Το Archive artspace αποτελεί έναν χώρο συνεύρεσης τοπικών καλλιτεχνών με σκοπό την ...

Ελένη Δημητρίου

Η Ελένη Δημητρίου ετοιμάζει τη δική της μπάντα #staytuned Τι κάνεις; Κάνω ό,τι αγαπώ. ...

Ιόλη Ορφανίδου

28.8.2011 Η Ιόλη Ορφανίδου φτιάχνει πράματα και θάματα Τι φτιάχνεις; Φτιάχνω τσάντες, τσαντάκια, καπνοθήκες, ...

Βερόνικαα γ. & Νίκος Στέφου

26.6.2011 Η Βερόνικαα γ. και ο Νίκος Στέφου, μεγαλώνουν και επιθυμούν… Τι παίζετε; Ξύλο ...

Άννη Χούρη

Ποια είσαι; Άννη Χούρη, ετών 24. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ...

X