Ανδρέας Σιεηττάνης

Ποιος είσαι;
Είμαι ο Ανδρέας Σιεηττάνης και μου αρέσει να δημιουργώ. Ό,τι έχει να κάνει με κάμερες -από ταινίες, μουσικά βίντεο, τηλεοπτικές σειρές και διάφορα άλλα- μου κινεί το ενδιαφέρον. Υποθέτω θα μπορούσα να πω πως είμαι σκηνοθέτης.

Τι κάνεις;
Προσπαθώ να επιβιώσω οικονομικά, αλλά κυρίως δημιουργικά σε μια χώρα όπου ο κλάδος μας δεν βρίσκει το κατάλληλο υπόβαθρο για κανένα από τα δύο. Ζούμε σε ένα νησί το οποίο είναι γεμάτο με ταλαντούχους ανθρώπους [κάτι που αποδεικνύει συνέχεια και αυτή η στήλη] αλλά υπάρχουν ελάχιστοι διάδρομοι επαγγελματικής εξέλιξης. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι όσο περισσότερες ευκαιρίες βρίσκω, να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ, να βελτιώνομαι και ό,τι κερδίζω να το επενδύω στο μέλλον μου. Μέχρι στιγμής έχω σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους και αυτή την περίοδο γράφω την έκτη μου, την οποία εύχομαι πως θα σκηνοθετήσω μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχω μάθει να μην σνομπάρω καμία δουλειά, όσο “μικρή” ή “ταπεινωτική” κι αν φαίνεται, γιατί αυτές οι δουλειές είναι που μου επέτρεψαν -οικονομικά αλλά και μέσω των εμπειριών που κέρδισα- να κυνηγήσω το όνειρό μου: να σκηνοθετώ ταινίες.

Τι θέλεις;
Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στον κόσμο. Θέλω η δουλειά μου να αγγίξει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να δώσει χαρά, κουράγιο, δύναμη ή ό,τι χρειάζεται σε όποιον το χρειάζεται. Θέλω επίσης να δω την πατρίδα μου να εξελίσσεται και ν’ αναπτύσσεται σε αυτό τον τομέα που έχει τόσα πολλά να προσφέρει αλλά για κάποιο λόγο μένει συνεχώς πίσω. Το να ξυπνάς κάθε πρωί και να ταξιδεύεις στον φανταστικό κόσμο των ταινιών είναι μια ονειρική δουλειά και ένα τεράστιο προνόμιο. Όλο αυτό θα ήταν ανούσιο όμως αν δεν προσπαθούσαμε να δώσουμε κάποια μηνύματα μέσα από τη δουλειά μας.

You May Also Like

Παντελής Διαμαντίδης

9.5.2010 Τι μουσική δημιουργείς; Μου είναι αρκετά δύσκολο να χαρακτηρίσω το προϊόν αναζήτησης για ...

Αριάνα Άλφα

18.7.2010 Τι κάνεις; Προσπαθώ να βρω τον τόπο μου στα κυπριακά δρώμενα. Μετέφερα τους ...

Γιώργος Ευαγόρου

Πού είσαι; Αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκομαι στην Κύπρο. Μετά από έξι χρόνια στη ...

Αντιγόνη Σταυροπούλου

Ποια είσαι; Είμαι η Αντιγόνη. Γεννήθηκα στον Πειραιά, έζησα στη Λευκωσία, σπούδασα στο Ρέθυμνο. ...

Ραφαέλλα Καβάζη

Ποια είσαι; Μια ονειροπαρμένη, ενθουσιώδης, διαχυτική και αργοπορημένη κοινωνιολόγος και ηθοποιός στα 27 παρά. ...

Εύα Καλομοίρη

Η Εύα Καλομοίρη κάνει βόλτες στον χορό, στο θέατρο και στις -θετικές- σκέψεις της ...

X