Aphrodite’s Snack: Oι guru του Σάντουιτς

35 χρόνια μόνο σάντουιτς

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου

Πάνω σ’ ένα καραβάνι στην παραλία «Γλυτζήν νερό» της Αγίας Νάπας, πρώτο-στήθηκε αυτή η οικογενειακή επιχείρηση, το 1983. Ο κος Γιώργος Αντωνίου, και η αδερφή του –Αφροδίτη , η οποία είναι chef ξεκίνησαν τότε να φτιάχνουν σάντουιτς μέσα σε ένα αυτοκίνητο για ντόπιους και τουρίστες.

Η  δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν αρκετά ικανοποιητική, ωστόσο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ήταν αδύνατο να αποταμιεύσουν αρκετά χρήματα. Ο κος Γιώργος τότε, με την γυναίκα του πια μετακομίζει στην πρωτεύουσα, θέλοντας να εξασφαλίσει για όλο το χρόνο δουλειά.

«Ήρθαμε δημιουργήσαμε το πόστο μας στη Λευκωσία το 1983. Δουλέψαμε έως το 1993 με το αυτοκίνητο πολύ σκληρά γιατί δεν είχε τόση πολλή δουλειά. Αγωνιστήκαμε πραγματικά για να στρώσουμε τη δουλειά μας.  Αλλάζαμε πόστα,  τη μέρα δουλεύαμε αλλού τη νύχτα αλλού. Κουραστήκαμε πολύ. Δουλέψαμε 10 χρόνια μέχρι που βρήκαμε το μαγαζί εδώ και το αγοράσαμε.»

Αγωνιστήκαμε πραγματικά για να στρώσουμε τη δουλειά μας

Η επιχείρηση εξακολουθεί να είναι οικογενειακή αφού στο μαγαζί δουλεύουν ο κος Γιώργος, η γυναίκα του Μαρία, ο γαμπρός του, η αδερφή του και μία υπάλληλος: «από αυτή την επιχείρηση ζουν τέσσερις οικογένειες».

 

Μιλώντας για τα μυστικά της δουλειάς ο κος Γιώργος με καμάρι αναφέρεται στις ικανότητες της γυναίκας του στο κομμάτι της εξυπηρέτησης: «Θυμάται όλους τους πελάτες και τί τρώει ο καθένας. Μπορώ να πω ότι είναι φαινόμενο.»

Η αγάπη για τη δουλειά είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Επιλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες για τον κόσμο. Προσέχουμε τον κόσμο, δεν τον περιπέζουμε, και ο κόσμος μας αγαπά.

Μετά από πολλές δοκιμές στα σάντουιτς, γίνονται τελικά με μεγάλη προσοχή οι επιλογές αυτών που θα μπουν στον κατάλογο. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο, η επιλογή μπορεί να γίνει και με βάση την επικαιρότητα. Όπως κι έγινε στην περίπτωση του «Νταβός»: «Όταν ήμασταν πάνω στο αυτοκίνητο ένας πελάτης μου ζήτησε να κάνω κάτι σχετικό με την επικαιρότητα. Την περίοδο εκείνη πήγαν οι πολιτικοί μας στο Νταβός και μάλλον δεν πέτυχαν και πολλά πράγματα. Σκέφτηκα λοιπόν να τους κάνω ένα σάντουιτς διάφορα, με ένα λουκάνικο μέσα. Έτσι έγινε το Νταβός. Τώρα για το Κραν Μοντανά αν κάναμε σάντουιτς, θα βάζαμε μόνο αγγούρι μέσα, τίποτε άλλο».

 

 

 «Τρώω κάθε μέρα ένα σάντουιτς . Αλλά επειδή έχουμε 33 είδη δεν τα βαριέμαι. Είναι και ένας από τους λόγους που ο κόσμος δεν μας βαρέθηκε,  γιατί έχουμε ποικιλία και ικανοποιούμε όλα τα γούστα. Έχω πελάτη που έρχεται εδώ και 35 χρόνια καθημερινά.» 

Κι ενώ στο πρώτο άκουσμα το σάντουιτς ακούγεται απλό στην εκτέλεσή του, δεν  είναι όλα τα σάντουιτς τα ίδια. Γι’ αυτό κι εμείς ζητήσαμε από τον κο Γιώργο τη συνταγή για το Pizza Sandwich, έτσι όπως γίνεται στην κουζίνα του Aphrodite’s snacks.

 

 

Συνταγή/ Pizza Sandwich:

Υλικά:

Ψωμί για σάντουιτς

Σάλτσα ντομάτας

Ρίγανη

Τυρί μοτσαρέλα

Σαλάμι καπνιστό

Μπέικον

Μανιτάρι

Πιπεριά πράσινη

Κρεμμύδι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο ψωμί

Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε ρίγανη

Βάζουμε τυρί μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα

Βάζουμε σαλάμι καπνιστό, μανιτάρια, πιπεριά πράσινη, κρεμμύδι, μπεικον

Το ψήνουμε ανάποδα πάνω στην πλάκα για 1μισι-2 λεπτά.

 

Φωτογραφίες: ©Ελένη Παπαδοπούλου | Παράθυρο/Πολίτης

 

You May Also Like

«Το Σχολείο της Φύσης» από το Πανεπιστήμιο Frederick

Υιοθετώντας την ιδέα της Παιδαγωγικής του Δάσους, το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει την περίοδο των ...

Θεατρική παράσταση: «’Ενας ιππότης για τη Βασούλα»

Πρόκειται για μια κλασική κωμωδία του συγγραφικού δίδυμου Πρετεντέρη – Γιαλαμά. Η Βασούλα είναι ...

Ένα άγαλμα σκύλου ηλικίας 2000 ετών βρέθηκε σε ανασκαφές στο κέντρο της Ρώμης

Μια πήλινη φιγούρα σκύλου με μυτερά αυτιά, και μακρύ τρίχωμα ήρθε στο φως σε ...

Μια Νέα Υόρκη που δεν υπάρχει πια: Έκθεση φωτογραφιών του Danny Lyon

Συνεχίζεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου στο Museo ICO στη Μαδρίτη, η έκθεση «Danny Lyon: ...

Nicosia Pop Up Festival 2020|ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Nicosia Pop Up Festival 2020, ο Δήμος Λευκωσίας σε ...

X