Η γκαλερί The Art Cocoon θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο World Art Dubai art
fair, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 21 του Απρίλη, 2018, στον εκθεσιακό χώρο του
Dubai World Trade Centre. Η γκαλερί θα παρουσιάσει έργα τεσσάρων σύγχρονων εικαστικών
από Ελλάδα και Κύπρο:

Χρύσα Βέργη (γ.1959, Ελλάδα)
Νικολέττα Αντωνοπούλου (γ.1955 ,Ελλάδα)
Κατερίνα Σταύρου (γ.1989, Κύπρος)
Σιμώνη Συμεωνίδου(γ.1983, Κύπρος)

Η Χρύσα Βέργη (γ.1959), μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες σύγχρονους ζωγράφους, η οποία έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες μια ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, καθιερώθηκε στους χώρους της κριτικής και των φιλότεχνων, για τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς και την εικαστική ποιότητα του έργου της. Τοπιογράφος κατεξοχήν, έχει δημιουργήσει δικό της θεματολόγιο και αισθητικό ύφος που δίνει συχνά το στίγμα στο γενικότερο σύνολο της τοπιογραφίας της ελληνικής ζωγραφικής.

©chryssa verghi

Έχει παρουσιάσει έργα της σε εκθέσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Κορέα, την Κίνα, το Βέλγιο, την Τουρκία, το Μπαχρέιν, την Κύπρο και τώρα για πρώτη φορά στο Ντουμπάι στα ΗΑΕ. Τα έργα της ανήκουν σε συλλογές Μουσείων, καθώς και σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Η Χρύσα θα παρουσιάσει από την θεματική ενότητα «Reflections” το έργο
με τίτλο «Reflections in Green Mood».

Η Νικολέττα Αντωνοπούλου (γ.1955), η οποία θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα συμμετάσχει με έξι έργα της από την συλλογή ‘Ιστιοπλοΐα’.Αφετηρία έμπνευσης της Νικολέττας Αντωνοπούλου, είναι η αγάπη της για τα αθλήματα και τα αθλητικά ιδεώδη και πως αυτά ενδυναμώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσω των εξπρεσιονιστικών έργων της, τα οποία δουλεύει με τεχνικές όμοιες με τις χειρονομίες γραφής, αποτυπώνει την δυναμική των αγώνων ταχύτητας, την δράση, και τον παλμό τους,απεικονίζοντας, άλλοτε αγώνες ιστιοπλοΐας, ιπποδρομίες, ποδηλασία, αγώνες δρόμου.

© nikoletta antonopoulou

Ηχρήση εντόνων χρωμάτων μεταδίδουν την ενέργεια και ένταση της στιγμής της εκκίνησης ή
τον αγώνα για τον τερματισμό του νικητή.
Με περισσότερες από 15 ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη και την Ασία, η δουλειά της
Νικολέττας κέρδισε διεθνή αναγνώριση και βραβεία, καθώς και αναγνώριση από αξιόλογους
κριτικούς και ιστορικούς τέχνης. Η γκαλερί, The Art Cocoon θα παρουσιάσει για πρώτη φορά
στο Ντουμπάι έργα της σειράς ‘Sailing’ και ‘Hippeis’.

Η Κατερίνα Σταύρου (γ.1989), είναι μια ανερχόμενη εικαστικός έχοντας ήδη μια διεθνή παρουσία με συμμέτοχες και παρουσιάσεις έργων της, σε περισσότερες από 20 εκθέσεις, όπως στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την πατρίδα της Κύπρο. Απόφοιτος του Salford University και Manchester Metropolitan University, η Κατερίνα ανέπτυξε την δική της καλλιτεχνική υπογραφή συνδυάζοντας στοιχεία εξπρεσιονισμού και αφαίρεσης, οπού η κίνηση και το χρώμα εφαρμόζονται, με τις τεχνικές «Ζωγραφικής Δράσης» και «Αυτοματισμού».

© Katerina-Stavrou

Η Κατερίνα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 8 νέα έργα από την τελευταία της θεματική σειρά “Fight or Flight” στο World Art Dubai. Μέσα από αυτή τη σειρά απεικονίζει στον καμβά τα συναισθήματα, και την ένταση της ψυχοσωματικής κατάστασης του ανθρώπινου σώματος, ιδιαίτερα της καρδιάς, όταν βρίσκεται σε κατάσταση άγχους και απειλής, όπως αυτό περιγράφεται από τον ιατρικό όρο “Fight or Flight”.

Η Σιμόνη Συμεωνίδου (γ.1983) είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά ‘σκιαγάλματα’ της, τα οποία εκπλήσσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή. Χρησιμοποιεί μέταλλο, ξύλο και γύψο για να δημιουργήσει αγάλματα τα οποία κρύβουν μορφές που αποκαλύπτονται μόνο με την χρήση συγκεντρωτικού φωτός προβάλλοντας την σκιά τους στον τοίχο. Οι ιδιαίτερες δημιουργίες της απαιτούν χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί λιγότερα από 20 έργα τέχνης τον χρόνο.

© Simonie Symeonidou

Η δουλειά της είναι ανθρωποκεντρική και μέσω αυτής σχολιάζει το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που αρχικά φαίνονται, και ότι όλα –και όλοι – δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία, ή έστω μια δεύτερη ματιά. Αναλύει και μεταφράζει οπτικά τις κοινωνικές,συναισθηματικές και υπαρξιακές ανησυχίες του συγχρόνου ανθρώπου, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τις προσωπικές του σχέσεις.

Διδάχτηκε από μικρή ηλικία την τέχνη της ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, λαμβάνοντας αργότερα πτυχίο και Μάστερ Κάλων Τεχνών από το Bristol School of Creative Arts. Έργα της Σιμόνης έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Σιμόνη θα είναι επίσης παρούσα στην έκθεση τέχνης World Art Dubai, όπου θα παρουσιάσει
για πρώτη φορά, τα έργα «Τέσσερα Φεγγάρια» και «Ανεμώνη» στο περίπτερο της γκαλερί
B25-2, καθώς και σε ένα δεύτερο ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ε11, το έργο της με τίτλο
‘Μονή:’ / ’Alone:’.

Το World Art Dubai art fair διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με περισσοτέρους από 430 εκθέτες και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις από όλο τον κόσμο. Η έκθεση στηρίζεται κάθε χρόνο πάνω από 13,000 επισκέπτες, από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και την Ασία.

Πληροφορίες Έκθεσης
World Art Dubai, 18-21 Απρίλιου, 2018
Booth: B25-2 & Ε11, The Art Cocoon, Dubai
Venue: Zabeel Hall 3, Dubai World Trade Centre

Ώρες Έκθεσης
14:00-17:00 – VIP Preview 18 Απρίλιου
17:00-21:00 – Ανοίγει στο κοινό, 18 Απρίλιου
14:00-21:00, 19 -21 Απρίλιου
Gallery Website: www.theartcocoon.com

You May Also Like

Παρουσιάσεις καλλιτεχνών «Formworks 02» : Ζακ Μπλας

Ο Ζακ Μπλας είναι καλλιτέχνης, δημιουργός ταινιών και συγγραφέας του οποίου η δουλειά εξετάζει ...

Συνέδριο GRID19 από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

H Ένωση Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου διοργανώνει φέτος για πρώτη χρονιά το συνέδριο GRID ...

Σεκιουριτάδες σε ρόλο επιμελητών

Το Baltimore Museum of Art ήταν από τα πρώτα ιδρύματα που έθεσαν ζητήματα ισότητας, ...

Επιστροφή ενός πολιτιστικού πυρήνα

Από τα 219 έργα που επιστράφηκαν στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, τα 140 προέρχονται από τη ...

10 έργα ζωγραφικής που μας φτιάχνουν τη διάθεση για τον χειμώνα

Πολλοί από εμάς απεχθάνονται τις μικρές μέρες, το κρύο και τα αναπόφευκτα συνάχια που ...

Open Call: Προκαταρκτικό εργαστήρι φωτογραφίας

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Το Σάββατο, 31 Μαρτίου ...

X