«Θάλασσες ΙΙ» του Κώστα Ελευθερίου

Η ηρεμία και η γαλήνη που νιώθει ο καλλιτέχνης κοντά στη θάλασσα, αλλά και το πάθος του γι’ αυτήν τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία των θαλασσογραφιών

Τη νέα εικαστική του πρόταση με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΙΙ» παρουσιάζει στις 3 Μαΐου και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, στη Λευκωσία, ο Κύπριος καλλιτέχνης Κώστας Ελευθερίου.

Για ακόμη μια φορά εμπνέεται από την ομορφιά της θάλασσας, τις αντανακλάσεις και τα αντικείμενα που την περιβάλλουν. Το απέραντο μπλε της χρώμα, το γαλάζιο του ουρανού, η φυσική ομορφιά των τοπίων, ο τρόπος που καθρεφτίζονται τα διάφορα αντικείμενα και τοπία σε αυτήν, τα συναισθήματα που δημιουργεί η θάλασσα… η μεγάλη έκταση αλμυρού ύδατος! Η ηρεμία και η γαλήνη που νιώθει ο καλλιτέχνης κοντά στη θάλασσα, αλλά και το πάθος του γι’ αυτήν τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία των θαλασσογραφιών. Τα ταξίδια του κοντά στη θάλασσα, αλλά και τα προσωπικά του βιώματα αποτυπώνονται στον καμβά.

Γεννήθηκε το 1952 στον Γερόλακκο της επαρχίας Λευκωσίας. Ο Κώστας Ελευθερίου, είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Το ταλέντο του για τη ζωγραφική είναι έμφυτο και εκδηλώθηκε από την παιδική του ηλικία. Τα βιώματά του και οτιδήποτε άλλο κεντρίζει το ενδιαφέρον του, γίνονται θέματα που αποδίδονται με έμφαση στη λεπτομέρεια. Είχε ως μέντορα τον καθηγητή του στην Τεχνική Σχολή και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Στέλιο Βότση. Η καθοδήγηση και η στήριξη που έτυχε από τον ίδιο, τον έκανε να ακολουθήσει επαγγελματικά τον κλάδο της Ζωγραφικής και Διακόσμησης. Το 1976 δημιούργησε το δικό του ατελειέ με εξειδίκευση στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών προοπτικών και μακετών. Στην πορεία παρουσίασε έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του συγκαταλέγονται σε προσωπικές συλλογές σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Αγαπημένο του θέμα ήταν και παραμένουν οι προσωπογραφίες και οι θαλασσογραφίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η κυρία Λία Τορναρίτη – Σύμβουλος Τέχνης. Η  έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99 373 288 ή 96 666 607.

You May Also Like

“LEGENDS” – Ατομική έκθεση του street artist Paparazzi στην Alpha C.K. Art Gallery

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του γνωστού street artist Paparazzi. ...

Η χωροθέτηση των έργων τέχνης

Με τη διάλεξη της δρα Μόνικας Ασημένου με τίτλο «Το έργο τέχνης μέσα από ...

Ένα έργο για την κλιματική αλλαγή από τους μαθητές του Λυκείου Κολοσσίου

Ένα γλυπτό στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκαν σπόροι γρασιδιού για να φυτρώσουν και το ...

Data Divas Club | Έκθεση του Χρίστου Κυριακίδη

Μετά από μια περίοδο έντονης παρατήρησης του κτιρίου που στεγάζει το «TestDrive» και που ...

Aphrogee: Κύπρος και Αφρική μαζί, με μια σειρά μπλουζάκια

Η Leatitia Tchakoute από το Καμερούν έφτασε στην Κύπρο το 2017 ως αιτήτρια ασύλου. ...

Ένας Μπάνκσι στο Τόκιο; Ο δήμος διενεργεί έρευνα

Η πόλη του Τόκιο προσπαθεί να εξακριβώσει αν το έργο που δείχνει έναν ποντικό ...

X