Διεθνές Συνέδριο για την πνευματική ιδιοκτησία

στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση κλασικών και επίκαιρων ζητημάτων του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας υπό το πρίσμα των αρχών του διεθνούς δικαίου

Διεθνές Συνέδριο για την πνευματική ιδιοκτησία με τίτλο, «The ‘Pluralism or Universalism’ dilemma in international copyright law», διοργανώνει το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πέμπτη, 31 Μαϊου 2018 και την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018.

Το διήμερο Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιθεατρική Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Σύμφωνα με τη υπεύθυνη διοργάνωσης του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιδιωτικού Δικαίου, Δρα Τατιάνα Ελένη Συνοδινού, στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση κλασικών και επίκαιρων ζητημάτων του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας υπό το πρίσμα των αρχών του διεθνούς δικαίου, αλλά και με δικαιοσυγκριτική προσέγγιση. «Από την υιοθέτηση της Σύμβασης της Βέρνης και τη δέσμευση δημιουργίας ενός βασικού κορμού ομοιόμορφων κανόνων και αρχών σε διεθνές επίπεδο, η τεχνολογία δημιουργεί  νέες δικαιικές προκλήσεις  τις οποίες οι έννομες τάξεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και περιφερειακά (Ευρωπαϊκή Ένωση, Η.Π.Α., κ.α.) καλούνται να αντιμετωπίσουν», ανέφερε η Δρ Συνοδινού .

Στο πλαίσιο αυτό, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν και θα συζητήσουν μια σειρά από αλληλένδετα ερωτήματα:

  • Είναι η ιδεολογική κληρονομιά της Σύμβασης της Βέρνης για την εναρμόνιση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων σε κίνδυνο;
  • Στην παγκόσμια ψηφιακή πολιτεία, πρέπει η πληθώρα εθνικών και περιφερειακών απαντήσεων στις τρέχουσες προκλήσεις να θεωρηθεί ως ανησυχητική ή, αντιθέτως, να προωθηθεί μια πολιτική δικαιικής ποικιλομορφίας;
  • Πως εφαρμόζονται και ερμηνεύονται οι βασικές αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιβάλλον;

Το Διεθνές Συνέδριο προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καλλιτέχνες, δημιουργούς, εκδότες, εκπροσώπους Τύπου, κρατικές αρχές και πλήθος ιδιωτικών φορέων να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και να  συμμετέχουν σε μια εις βάθος συζήτηση  για το παρόν και το μέλλον της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €25 και για τις δύο ημέρες του Συνεδρίου και οι συμμετέχοντες δύνανται να πληρώσουν μέσω του συστήματος της JCC στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.ucy.ac.cy/icicl, έως και την 1η Ιουνίου 2018.

Μετά τη λήξη του Διεθνούς Συνεδρίου θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου http://www.ucy.ac.cy/icicl/ ή να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρ. ταχυδρομείο: icicl2018@yahoo.com ή τηλεφωνικώς στο τηλ.: (+357) 22892920.

 

You May Also Like

Νέος δίσκος από τους Τρίο Τεκκέ

Οι Τρίο Τεκκέ ανακοινὠνουν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Στρόβιλος”. Το άλμπουμ αποτελείται ...

Πραγματοποιήθηκε η 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου πραγματοποίησε την 16η Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή ...

Συλλυπητήρια εκφράζει ο ΘΟΚ για το θάνατο του συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Πάνου ...

Scars are like flowers

«Κάθε ουλή διατηρεί τη δική της φυσιογνωμία, βαραίνει από τη δική της σκιά, ακολουθεί ...

Art Athina 2017 με αέρα ανανέωσης

Σαράντα τρεις γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στον ...

Στον Ριχάρδο Γ’ ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης στο Λονδίνο

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λέστερ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο σκελετός που είχαν εντοπίσει τον ...

X