Διεθνές Συνέδριο για την πνευματική ιδιοκτησία

στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση κλασικών και επίκαιρων ζητημάτων του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας υπό το πρίσμα των αρχών του διεθνούς δικαίου

Διεθνές Συνέδριο για την πνευματική ιδιοκτησία με τίτλο, «The ‘Pluralism or Universalism’ dilemma in international copyright law», διοργανώνει το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Πέμπτη, 31 Μαϊου 2018 και την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018.

Το διήμερο Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιθεατρική Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Σύμφωνα με τη υπεύθυνη διοργάνωσης του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιδιωτικού Δικαίου, Δρα Τατιάνα Ελένη Συνοδινού, στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση κλασικών και επίκαιρων ζητημάτων του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας υπό το πρίσμα των αρχών του διεθνούς δικαίου, αλλά και με δικαιοσυγκριτική προσέγγιση. «Από την υιοθέτηση της Σύμβασης της Βέρνης και τη δέσμευση δημιουργίας ενός βασικού κορμού ομοιόμορφων κανόνων και αρχών σε διεθνές επίπεδο, η τεχνολογία δημιουργεί  νέες δικαιικές προκλήσεις  τις οποίες οι έννομες τάξεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και περιφερειακά (Ευρωπαϊκή Ένωση, Η.Π.Α., κ.α.) καλούνται να αντιμετωπίσουν», ανέφερε η Δρ Συνοδινού .

Στο πλαίσιο αυτό, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν και θα συζητήσουν μια σειρά από αλληλένδετα ερωτήματα:

  • Είναι η ιδεολογική κληρονομιά της Σύμβασης της Βέρνης για την εναρμόνιση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων σε κίνδυνο;
  • Στην παγκόσμια ψηφιακή πολιτεία, πρέπει η πληθώρα εθνικών και περιφερειακών απαντήσεων στις τρέχουσες προκλήσεις να θεωρηθεί ως ανησυχητική ή, αντιθέτως, να προωθηθεί μια πολιτική δικαιικής ποικιλομορφίας;
  • Πως εφαρμόζονται και ερμηνεύονται οι βασικές αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιβάλλον;

Το Διεθνές Συνέδριο προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καλλιτέχνες, δημιουργούς, εκδότες, εκπροσώπους Τύπου, κρατικές αρχές και πλήθος ιδιωτικών φορέων να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και να  συμμετέχουν σε μια εις βάθος συζήτηση  για το παρόν και το μέλλον της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €25 και για τις δύο ημέρες του Συνεδρίου και οι συμμετέχοντες δύνανται να πληρώσουν μέσω του συστήματος της JCC στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.ucy.ac.cy/icicl, έως και την 1η Ιουνίου 2018.

Μετά τη λήξη του Διεθνούς Συνεδρίου θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου http://www.ucy.ac.cy/icicl/ ή να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρ. ταχυδρομείο: icicl2018@yahoo.com ή τηλεφωνικώς στο τηλ.: (+357) 22892920.

 

You May Also Like

Σινεμά Πάνθεον reloaded

Επαναρχίζει τη δραστηριότητά του στο κέντρο της -και δη με έντονη σινεφίλ διάθεση- ο ...

«Οι Διαστάσεις ενός Μικρόκοσμου» στον πολυχώρο Ρόδι 

Μια έκθεση ζωγραφικής με έργα των εικαστικών Εύης Στυλιανού και Ραφαέλας Πέτρου παρουσιάζεται στον ...

Το ‘απαγορευμένο’ μου της ΕΡΤ: Το spot της Μπιενάλε που δεν θα δούμε ποτέ

Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, “Μονόδρομος“, ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του ...

Σωκράτης Μάλαμας στη Λεμεσό

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα δώσει δύο συναυλίες στις 23 και 24 Μαρτίου στη Λεμεσό, ...

O Ai Weiwei επιστρέφει στο twitter

Τα πρώτα του tweets στο Twitter μετά την απελευθέρωσή του έστειλε το σαββατοκύριακο ο ...

«Διακόπτης» στο on από τις 23 Ιανουαρίου

Τι γίνεται όταν η εύκολη λύση να ρίχνουμε το φταίξιμο στους μετανάστες ως «κακοποιά ...

X