Εκδήλωση προς τιμήν του ζεύγους Πανίκος και Έλλη Παιονίδη

Η Βιβλιοθήκη με τους 4500 τόμους μαζί με το αρχειακό υλικό του Πανίκου και της Έλλης Παιονίδη συνιστούν πολύτιμο απόκτημα για το Δήμο Λεμεσού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο προς τιμήν του ζεύγους Πανίκου και Έλλης Παιονίδη με την ευκαιρία της δωρεάς του Αρχείου και της Βιβλιοθήκης τους προς το Δήμο Λεμεσού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας  κ. Hristo Georgiev, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη το ζεύγος για την ευγενή προσφορά του στο Δήμο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις θερμές του ευχαριστίες ,του Δημοτικού Συμβουλίου και της Λεμεσού γενικότερα.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος επέδωσε το αργυρό έμβλημα του Δήμου Λεμεσού, τον λέοντα της Αμαθούντας ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς τους προς την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Πανίκος και Έλλη Παιονίδη: μια ζωή στις τέχνες και τα γράμματα

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, εξήρε το έργο και την προσφορά του ζεύγους στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Κύπρου και τους επέδωσε τιμητικό δίπλωμα.

Η Βιβλιοθήκη με τους 4500 τόμους μαζί με το αρχειακό υλικό του Πανίκου και της Έλλης Παιονίδη συνιστούν πολύτιμο απόκτημα για το Δήμο Λεμεσού και σημαντικό κληροδότημα για τον ενδιαφερόμενο μελετητή. Το αρχείο περιλαμβάνει δακτυλογραφημένα ή χειρόγραφα κείμενα από τη μακροχρόνια συγγραφική τους εντρύφηση.

Ο Πανίκος Παιονίδης είναι διακεκριμένος κριτικός και πεζογράφος και η Έλλη Παιονίδου πολυβραβευμένη ποιήτρια, πεζογράφος και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

You May Also Like

Έκθεση της Μάγιας Χατζηγεωργίου στο Παρίσι

Την πρώτη της ατομική έκθεση στο Παρίσι παρουσιάζει αυτές τις μέρες η Κύπρια εικαστικός ...

Ανοικτή πρόσκληση: προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού

Ο Σ.Ι.Μ.Α.Ε  προκηρύσσει ανοικτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό για να τιμήσει τους μαθητές και μαθήτριες της ...

Στο φως αργυρά νομίσματα της Ενετικής Εποχής, στη Νάξο

Εντυπωσιακός θησαυρός αργυρών νομισμάτων της Ενετικής εποχής τα οποία ο ιδιοκτήτης τους είχε συγκεντρώσει ...

Oι ARCADIAN CHILD στο Καζαντί

Γνωρίσαμε καλύτερα τους ARCADIAN CHILD μέσω του δημιουργού Παναγιώτη Γεωργίου που φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή ...

Eθνικό Μέτωπο της Γαλλίας VS Μαντόνα

Αγωγή εναντίον της Μαντόνα θα καταθέσει το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας επειδή σε βίντεο ...

Cyprus in focus

«Μπαλκόνι με θέα» είναι ο τίτλος του πιο πάνω πίνακα, τον οποίο υπογράφει ο ...

X