Προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία θέτει η πλατφόρμα Flash, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, στις 2 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Την πλατφόρμα συνδιοργανώνουν το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και η Στέγη Χορού Λεμεσού, μέσα από το πρόγραμμα του theYard.Residency.

Οι δύο οργανισμοί με έδρα τη Λεμεσό -με δεκαετή εμπειρία και έντονη δραστηριοποίηση σε παραγωγές, προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.- αντιμετωπίζουν το Flash ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό του καλλιτεχνικού τους έργου.

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στη σχέση κοινού-δημιουργού, σε μια συντονισμένη συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες των Παραστατικών Τεχνών:  Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης (Paravan Proactions), Πάρις Ερωτοκρίτου (Fresh Target Τheatre Ensemble), Κατερίνα Λούρα (Θέατρο Δέντρο), Ελεάνα Αλεξάνδρου (bytheway productions), Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου (enacttheatre)

Οι ίδιοι θα κληθούν να δώσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απαντήσεις σχετικά με τα δεδομένα και την πραγματικότητα μέσα στην οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες στην Κύπρο, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για τη δημιουργική διαδικασία, τη σημασία της βιωσιμότητας του έργου, το καθεστώς του καλλιτέχνη και πώς επηρεάζει τη σχέση του με το κοινό, τη σχέση της καλλιτεχνικής ιδέας και του αποτέλεσματος.

To Flash θα δώσει λόγο σε ομάδα προσκεκλημένων θεατών που θα κληθούν επίσης να συζητήσουν ποια είναι τα κριτήρια για να δουν μια παράσταση, τι προσδοκούν, τι προσελκύει και τι απομακρύνει το κοινό από την παράσταση.

+ Στις 2 Ιουνίου, ώρες 18:00 – 20:00, στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34] Λεμεσός. Πληροφορίες τηλ. 97 879793. Είσοδος ελεύθερη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Στέλιος Καλλινίκου

You May Also Like

Εικόνες από την παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk) » στη Νέα Σκηνή

«Τι να μού’ λεγες; Τι… να… την αλήθεια ρε να μού ‘λεγες. Την αλήθεια. ...

Βαρνάβας Κυριαζής: «Η ιστορία της Άννα Φρανκ ταρακουνά τον θεατή»

Μία από τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες ανά το παγκόσμιο, «Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ» ...

Τέσσερα μεγάλα πλήκτρα στη Λευκωσία

Αξιοποιώντας τη δυναμική που αναπτύχθηκε πέρυσι με την τοποθέτηση 10 πιάνων σε δημόσιους χώρους ...

Έργα της Χάρις Επαμεινώνδα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Hara στο Τόκιο

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Hara στο Τόκιο παρουσιάζει την έκθεση Mercedes-Benz Art Scope 2018-2020. ...

Διεθνή βραβεία για Γ. Σκιαδαρέση και Σ. Αλαφούζο

Το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Newport Beach στην Αμερική ...

X