Προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία θέτει η πλατφόρμα Flash, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, στις 2 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Την πλατφόρμα συνδιοργανώνουν το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και η Στέγη Χορού Λεμεσού, μέσα από το πρόγραμμα του theYard.Residency.

Οι δύο οργανισμοί με έδρα τη Λεμεσό -με δεκαετή εμπειρία και έντονη δραστηριοποίηση σε παραγωγές, προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.- αντιμετωπίζουν το Flash ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό του καλλιτεχνικού τους έργου.

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στη σχέση κοινού-δημιουργού, σε μια συντονισμένη συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες των Παραστατικών Τεχνών:  Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης (Paravan Proactions), Πάρις Ερωτοκρίτου (Fresh Target Τheatre Ensemble), Κατερίνα Λούρα (Θέατρο Δέντρο), Ελεάνα Αλεξάνδρου (bytheway productions), Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου (enacttheatre)

Οι ίδιοι θα κληθούν να δώσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απαντήσεις σχετικά με τα δεδομένα και την πραγματικότητα μέσα στην οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες στην Κύπρο, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για τη δημιουργική διαδικασία, τη σημασία της βιωσιμότητας του έργου, το καθεστώς του καλλιτέχνη και πώς επηρεάζει τη σχέση του με το κοινό, τη σχέση της καλλιτεχνικής ιδέας και του αποτέλεσματος.

To Flash θα δώσει λόγο σε ομάδα προσκεκλημένων θεατών που θα κληθούν επίσης να συζητήσουν ποια είναι τα κριτήρια για να δουν μια παράσταση, τι προσδοκούν, τι προσελκύει και τι απομακρύνει το κοινό από την παράσταση.

+ Στις 2 Ιουνίου, ώρες 18:00 – 20:00, στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34] Λεμεσός. Πληροφορίες τηλ. 97 879793. Είσοδος ελεύθερη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Στέλιος Καλλινίκου

You May Also Like

Δανία: Η ευτυχία βρίσκεται σε μουσείο

Η Δανία εγκαινίασε το πρώτο μουσείο της ευτυχίας, σε ένα υπόγειο στο κέντρο της ...

Αλκίνοος Ιωαννίδης | «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας»

Η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ πυροδότησε μια σειρά από έντονες αντιδράσεις, στις ...

Θεατρικό Μουσείο Κύπρου: Εργαστήρι για την Παγκόσμια Μέρα Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου σας προσκαλεί σε ...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ| Youth Makerspace Larnaca

Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERSHOUSE του Youth Makerspace Larnaca, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, επιστρέφει για 3η ...

Στη Μέριλ Στριπ η τιμητική Χρυσή Άρκτος της Μπερλινάλε

Τιμή στη Μέριλ Στριπ επεφύλασσε για τη φετινή χρονιά το περίφημο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του ...

«Αυλαία» τον Οκτώβριο για το Θεατρικό Μουσείο

Το παγκύπριο Θεατρικό Μουσείο παίρνει σάρκα και οστά στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» ...

X