Προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία θέτει η πλατφόρμα Flash, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, στις 2 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Την πλατφόρμα συνδιοργανώνουν το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και η Στέγη Χορού Λεμεσού, μέσα από το πρόγραμμα του theYard.Residency.

Οι δύο οργανισμοί με έδρα τη Λεμεσό -με δεκαετή εμπειρία και έντονη δραστηριοποίηση σε παραγωγές, προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.- αντιμετωπίζουν το Flash ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό του καλλιτεχνικού τους έργου.

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στη σχέση κοινού-δημιουργού, σε μια συντονισμένη συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες των Παραστατικών Τεχνών:  Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης (Paravan Proactions), Πάρις Ερωτοκρίτου (Fresh Target Τheatre Ensemble), Κατερίνα Λούρα (Θέατρο Δέντρο), Ελεάνα Αλεξάνδρου (bytheway productions), Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου (enacttheatre)

Οι ίδιοι θα κληθούν να δώσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απαντήσεις σχετικά με τα δεδομένα και την πραγματικότητα μέσα στην οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες στην Κύπρο, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για τη δημιουργική διαδικασία, τη σημασία της βιωσιμότητας του έργου, το καθεστώς του καλλιτέχνη και πώς επηρεάζει τη σχέση του με το κοινό, τη σχέση της καλλιτεχνικής ιδέας και του αποτέλεσματος.

To Flash θα δώσει λόγο σε ομάδα προσκεκλημένων θεατών που θα κληθούν επίσης να συζητήσουν ποια είναι τα κριτήρια για να δουν μια παράσταση, τι προσδοκούν, τι προσελκύει και τι απομακρύνει το κοινό από την παράσταση.

+ Στις 2 Ιουνίου, ώρες 18:00 – 20:00, στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34] Λεμεσός. Πληροφορίες τηλ. 97 879793. Είσοδος ελεύθερη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Στέλιος Καλλινίκου

You May Also Like

Ελεάνα Αλεξάνδρου και Λία Χαράκη στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ομάδα σύγχρονου χορού .pelma. και η χορεύτρια/χορογράφος Ελεάνα Αλεξάνδρου συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ ...

Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Την παραίτησή τους από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό εξέφρασαν σύσσωμα τα ...

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο για τον Ιάννη Ξενάκη

Στην παρουσία διεθνών μελετητών του έργου του Ιάννη Ξενάκη [1922-2001], αλλά και ανθρώπων που ...

Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά και ενήλικες

Η σχολή «Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου» παρέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά θεατρικά ...

Πέθανε η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η σταρ της ταινίας ‘Όσα παίρνει ο άνεμος’

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Όσα παίρνει ο άνεμος”, πέθανε στις ...

Το Μουσείο του Χονγκ Κονγκ «κατεβάζει» πίνακα με θέμα την πλατεία Τιενανμέν

Tους τρεις τελευταίους μήνες τα μουσεία και οι γκαλερί του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστά ...

X