Γιάννης «Rubus» Ρουμπούλιας και Γιώργος Καμπάδαης στο Eyekon Comic con

Οι δύο καλλιτέχνες έρχονται στο Eyekon Comic Con 2018

Το Eyekon Comic Con 2018, ανακοινώνει δύο ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών στον χώρο των κόμικ, οι οποίοι έρχονται στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για το Γιάννη Ρουμπούλια (γνωστός και ως Rubus στην geek κοινότητα) και το Γιώργο Καμπάδαη.

Ο Γιάννης Ρουμπούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982,  τη μέρα εργάζεται σαν πράος σκιτσογράφος, αλλά το βράδυ είναι διαβόητος κυνηγός τεράτων και μέγας ξιφομάχος. Από το 2005 , όταν δε σώζει τον κόσμο, δουλεύει επαγγελματικά πάνω στα κόμικς και την εικονογράφιση.

Είναι ο δημιουργός της πολυβραβευμένης σειράς επικής φαντασίας «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα». Τα  14 τεύχη της σειράς εκδόθηκαν από το 2005 εως το 2009 και πλέον υπάρχουν σε μια συλλεκτική έκδοση Omnibus από τη Jemma Press to 2014. Η σειρά συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διαφορετικές αυτοτελείς ιστορίες, στο μυθικό κόσμο του Έλεμπρος.

Διαβάστε επίσης: Eyekon Comic Con 2018

Από το 2011 εως το 2013 δούλεψε στην εταιρία Arcana Comics («Deadly Harvest», «Zipper vs Dominatrix: The Slave Trade», «The Steam Engines of Oz»). Σήμερα εργάζεται στην εταιρία ARH ComiX ως σχεδιαστής ( «Arhian, the Head Huntress», «Arkhorian Wars»).

Ενίοτε εργάζεται ως συγγραφέας, ηθοποιός ή και concept artist για κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές. Το σημαντικότερο κινηματογραφικό επίτευγμα μέχρι τώρα είναι η συμμετοχή στη δημιουργία της βραβευμένης ταινίας φαντασίας “Αδάμαστος” ως συγγραφέας, ηθοποιός και παραγωγός του φιλμ. Η ταινία αυτή βασίστηκε στον κόσμο του κόμικ “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”! Δείτε την, είναι καλή!

Μερικά από τα έργα του:

 

 

 

O Γιώργος Καμπάδαης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και ζεί στη Μυτιλήνη. Στο χώρο των comics ξεκίνησε το 2004 με την αυτοέκδοση των «Κομιξιάρηδων». Γρήγορα πέρασε από διάφορα ελληνικά έντυπα με συμμετοχές σε ανθολογίες όπως το «Real Comics», στο οποίο σχεδίασε την ιστορία «Φόνος μετά συλλογής» (που βραβεύτηκε σαν «Best Serialized Comic» στα Comicdom Awards 2007). Το 2008 κυκλοφόρησε με την Comicdom Press το πρώτο του comic το «Apocalypse Mode On #1» σε σενάριο και σχέδιο δικό του, ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και το δεύτερο τεύχος.

Άλλες, εκτός συνόρων δουλειές του, περιλαμβάνουν τα σχέδια του «Champions of the Wild Weird West» από την Arcana Comics, την αυτοέκδοση «Soulless #1» και το Doom Soon.

Μερικά από τα έργα του:

Θα τους βρείτε 26 & 27 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία στο ολοκαίνουριο EYEKON COMIC CON!

 

You May Also Like

Τα τσιαττιστά στην Ουνέσκο!

Ως ‘tsiattista poetic dueling’ προστέθηκαν τα περίφημα τσιαττιστά της Κύπρου, στον Παγκόσμιο Κατάλογο Άυλης ...

Jamm-in και Pop-Up Festival στη λεωφ. Μακαρίου

Συνεχίζεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου η σειρά μουσικών βραδιών Jamm-in στη λεωφ. Μακαρίου, ένα ...

Βρέθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές ανθρώπων στην Αμερική ηλικίας 23.000 ετών

Πατημασιές που χρονολογούνται πριν από 21.000 έως 23.000 χρόνια και βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο ...

Σε αυτή την έκθεση μουσείου οι επισκέπτες αγγίζουν τους πίνακες

Για τη συντήρηση των έργων τέχνης, τα μουσεία απαιτούν από το κοινό να μην ...

Ευρωπαϊκές Μέρες Κληρονομιάς 2017

Επανέρχονται με μια σειρά από πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις οι Ευρωπαϊκές Μέρες Κληρονομιάς, μια ...

Κυνηγητό για την μπαλαρίνα του Ντεγκά

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος Η δεινή οικονομική θέση στην οποία είχε περιέλθει τα τελευταία ...

X