«Γιος της αμαζόνας» στο ρετιρέ της Λεβέντειου Πινακοθήκης

Στην παράσταση συμμετέχουν η Στέλα Φυρογένη, ο Φώτης Αποστολίδης, ο Δημήτρης Χειμώνας, ο Φώτης Καράλης και ο κιθαρίστας Σταύρος Μακρής

Στον 15ο όροφο του κτηρίου της Λεβέντειου Πινακοθήκης θα ανέβει η νέα παραγωγή της Alpha Square με το έργο «Γιος της Αμαζόνας», του Ανδρέα Αραούζου, βασισμένο στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη.

Τέσσερις ηθοποιοί και ένας κιθαρίστας θα παρουσιάσουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη «με σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Ιππόλυτος [Δημήτρης Χειμώνας], γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης, είναι αθλητής ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα [Στέλα Φυρογένη], είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου, Θησέας [Φώτης Αποστολίδης], επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών…
Το θεϊκό στοιχείο του μύθου ενσαρκώνει ο Φώτης Καράλης ενώ την πρωτότυπη σύνθεση υπογράφει, και προσφέρει ζωντανά με κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής. Κίνηση και χορογραφία σχεδιάζει ο Φώτης Νικολάου και φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους.

Η ομάδα των επί σκηνής συντελεστών του έργου με τον Ανδρέα Αραούζο. 

+ Πρεμιέρα την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 στις 20:30 στον 15ο όροφο της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λευκωσία. 

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ. Κρατήσεις στο 70001140 ή alpha@alphasquare.com.cy.

You May Also Like

Άκης Σακελλαρίου ως «Θησέας» επί σκηνής

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Μία τραγωδία που σπάνια ανεβαίνει στη σκηνή, οι «Ικέτιδες» του ...

Στέλα Φυρογένη: «’Κοιμάμαι’ με τους ρόλους μου»

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι σε φεστιβάλς του εξωτερικού η κυπριακή ταινία επιστρέφει στην ...

«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Rialto Open Air

Η επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου ΑντίΛογος, που κέρδισε το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές ...

40 χρόνια «Ικέτιδες» με αφιέρωμα στον Νίκο Χαραλάμπους

Σαράντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της ιστορικής παράστασης «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, από τον ...

ΘΟΚ: Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή

Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή ενδέχεται να μείνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όχι μόνο εξαιτίας… ...

Καλοκαίρι με την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» στον ΘΟΚ

Η ελληνική οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, είναι η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ...

X