Μίστερο Μπούφο από τον ΘΟΚ το καλοκαίρι

Πρεμιέρα στις 22 Ιουνίου για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ και περιοδεία σε Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο

Ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την κωμωδία «Μίστερο Μπούφο», του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Ιταλός συγγραφέας [1926-2016] σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο.

Καλοί μου άνθρωποι, αυτά που θα σας διηγηθώ είναι απολύτως αληθινά!
Τα γράφουν όλα τα άγια βιβλία καθώς και τα τέσσερα Ευαγγέλια παρότι
προσθέσαμε κι εμείς κάτι λίγο από τη φαντασία μας…

Η κωμωδία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη [φωτογραφία], ο οποίος είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό για τη σκηνοθεσία του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» τη σεζόν 2013-14. Ένα σύνολο νέων και ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχει σε μια παράσταση η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΘΟΚ, είναι γεμάτη ενέργεια, κέφι, συγκίνηση και μεταμορφώσεις, που κάνουν το θέατρο να μοιάζει με μια μεγάλη γιορτή.

Οι συντελεστές

Μετάφραση Θωμάς Μοσχόπουλος | Σκηνοθεσία – Μουσική Κώστας Γάκης | Σκηνικά – Κοστούμια Ηλέκτρα Κυθραιώτου | Κίνηση – Χορογραφία Έλενα Αντωνίου | Σχεδιασμός φωτισμών Σταύρος Ευλαμπίου

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νίκη Δραγούμη, Θανάσης Ισιδώρου, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Πάνος Μακρής, Αντωνία Χαραλάμπους

Οι παραστάσεις

Επίσημη πρώτη την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ [Σχολή Τυφλών] στη Λευκωσία στις 21:00. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στον ίδιο χώρο στις 23 και 27 Ιουνίου.

Περιοδεία

Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 4 και 5 Ιουλίου / Κηποθέατρο Λεμεσού στις 12 καιθ 13 Ιουλίου / Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας στις 18 Ιουλίου / Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας στις 25 Ιουλίου. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 [Οι παραστάσεις στις 27 Ιουνίου στη Λευκωσία και στις 12 Ιουλίου στη Λεμεσό θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους].

You May Also Like

«Δανεικά παπούτσια» με τη Χριστίνα Μαξούρη

Έπειτα από έναν διετή κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και ...

Διαδικτυακό Σεμινάριο με το Χρήστο Βασιλόπουλο

Ένα πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο προσβάσιμο σε όλους θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 ...

Οι κατ’οίκον επισκέψεις των Rimini Protokoll τώρα και από το Θέατρο Ριάλτο

Τι είναι, αλήθεια, η Ευρώπη; Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll αντιπαραβάλλει την αόριστη ιδέα ...

Θεατρική αφύπνιση από την ομάδα Ich Bebe

«Εφόσον υπάρχει ένα περίσσιο παιδί, πρέπει να υπάρξει και ένας περίσσιος γονιός» αναφέρει η ...

«Δεσποινίς Τζούλη» του Στρίντμπεργκ από το Θέατρο Ενα

Το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλη» παρουσιάζει το «θέατρο ένα» στη σκηνή του, ...

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» στο Θέατρο Ένα

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ»  είναι η νέα παραγωγή ...

X