Δώδεκα σολίστ των μπαλέτων Βolshoi θα συνοδεύουν τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον «νέο Νουρέγιεφ» όπως έχει χαρακτηριστεί, για μια παράσταση στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Κάθε εμφάνιση του Βασίλιεφ επί σκηνής θεωρείται τεράστιο γεγονός και το πρόγραμμα του είναι το πιο βαρυφορτωμένο από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Σημαντικές θεωρούνται οι εμφανίσεις του με το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, σε παραστάσεις όπου τα εισιτήρια φθάνουν μέχρι και 1,000 ευρώ και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Μαζί του στην Κύπρο θα είναι 12 σολίστ του Bolshoi που αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναμένεται τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Mερικά από τα πασίγνωστα ονόματα των σολίστ του Bolshoi που θα τον συνοδεύουν είναι η κορυφαία -και σύζυγός του από το 2015- Maria Vinogradova και οι Anna Nikulina, Denis Savin, Denis Rodkin, Erick Swolkin και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο μπαλέτο Love is everywhere σε μουσική Igor Stravinsky και χορογραφία του ιδίου του Ιβάν Βασίλιεφ, ένα έργο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την χορογραφία αλλά και για την απόδοση του χορευτή. Θα παρουσιαστούν επίσης αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Scheherazade», «Ο κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» αλλά και κομμάτια από διάφορα άλλα μπαλέτα, τόσο από κλασικά έργα αλλά και από κάποια σύγχρονα που ήδη άφησαν το αποτύπωμά τους στην παρουσία των μεγάλων μπαλέτων του κόσμου. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και η καινούρια χορογραφία του Βασίλιεφ με το θρυλικό τραγούδι των Queen και του Freddie Mercury Ι want to break free.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ίδρυμα Θεοτόκος εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2019 για τα 50χρονα του Ιδρύματος.

+ Στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 21:00. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, στο ταμείο του Κηποθεάτρου Λεμεσού (μόνο απογεύματα) και ηλεκτρονικά από την Tickethour.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©GENE SCHIAVONE

You May Also Like

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ εγκαινιάστηκε στη Ντόχα

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, που εγκαινιάστηκε απόψε με κάθε μεγαλοπρέπεια, θα είναι ανοικτό ...

Σύμβαση Συνεργασίας SONY PICTURES ANIMATION και RISE Up Cyprus

Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν η SONY PICTURES ANIMATION και το Κέντρο Αριστείας RISE, για την ...

Η χολιγουντιανή ταινία «S.O.S.» ξεκινά γυρίσματα στην Κύπρο με πρωταγωνιστή τον William Baldwin

Η εταιρεία ALTADIUM GROUP είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της παραγωγής ...

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού ...

Διεθνή ονόματα στη Στέγη Χορού Λεμεσού

Για μια σειρά από εργαστήρια και σεμινάρια φτάνουν στη Στέγη Χορού Λεμεσού το ερχόμενο ...

Συλλεκτικό λεύκωμα “Days & Summers” της Τζάνις Τζόπλιν

Στις 10 Ιουνίου, 2.000 συλλέκτες φιλόμουσοι θα έχουν την ευκαιρία, αποκτώντας το λεύκωμα “Janis ...

X