Δώδεκα σολίστ των μπαλέτων Βolshoi θα συνοδεύουν τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον «νέο Νουρέγιεφ» όπως έχει χαρακτηριστεί, για μια παράσταση στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Κάθε εμφάνιση του Βασίλιεφ επί σκηνής θεωρείται τεράστιο γεγονός και το πρόγραμμα του είναι το πιο βαρυφορτωμένο από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Σημαντικές θεωρούνται οι εμφανίσεις του με το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, σε παραστάσεις όπου τα εισιτήρια φθάνουν μέχρι και 1,000 ευρώ και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Μαζί του στην Κύπρο θα είναι 12 σολίστ του Bolshoi που αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναμένεται τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Mερικά από τα πασίγνωστα ονόματα των σολίστ του Bolshoi που θα τον συνοδεύουν είναι η κορυφαία -και σύζυγός του από το 2015- Maria Vinogradova και οι Anna Nikulina, Denis Savin, Denis Rodkin, Erick Swolkin και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο μπαλέτο Love is everywhere σε μουσική Igor Stravinsky και χορογραφία του ιδίου του Ιβάν Βασίλιεφ, ένα έργο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την χορογραφία αλλά και για την απόδοση του χορευτή. Θα παρουσιαστούν επίσης αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Scheherazade», «Ο κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» αλλά και κομμάτια από διάφορα άλλα μπαλέτα, τόσο από κλασικά έργα αλλά και από κάποια σύγχρονα που ήδη άφησαν το αποτύπωμά τους στην παρουσία των μεγάλων μπαλέτων του κόσμου. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και η καινούρια χορογραφία του Βασίλιεφ με το θρυλικό τραγούδι των Queen και του Freddie Mercury Ι want to break free.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ίδρυμα Θεοτόκος εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2019 για τα 50χρονα του Ιδρύματος.

+ Στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 21:00. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, στο ταμείο του Κηποθεάτρου Λεμεσού (μόνο απογεύματα) και ηλεκτρονικά από την Tickethour.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©GENE SCHIAVONE

You May Also Like

Αβεβαιότητα για την πραγματοποίηση του Χορού της Κρατικής Όπερας Βιέννης

“Αβέβαιος” ως προς το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου ...

Οι ταινίες της εβδομάδας

Melancholia Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ Παίζουν οι: Κίρστεν Ντανστ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Σάρλοτ ...

Το πολεμικό λιμάνι της αρχαίας Σαλαμίνας στην επιφάνεια

Υποβρύχια έρευνα εντόπισε τον χώρο συγκέντρωσης τμήματος του ενωμένου ελληνικού στόλου την παραμονή της ...

Στο σινεμά με τα σκυλιά τους για το Isle of Dogs

Με τα αγαπημένα τους τετράποδα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία του Γουές ...

Eγκαινιάζεται στις 24 Απριλίου η έκθεση για το βραβείο ΔΕΣΤΕ

Από τις 24 Απριλίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής ...

«Κύπρια» της κρίσης

Ήλθε, χαιρέτισε και απήλθε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος κατά τη συνέντευξη ...

X