Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού: παράσταση για παιδιά από Ελβετία

Της παράστασης θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για παιδιά από την ομάδα Zick Zack Puff την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το οποίο συμπεριλάμβανε πολύ αξιόλογες παραστάσεις και προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, κατεβάζει αυλαία με μια διαφορετική πρόταση. Για πρώτη φορά στα ιστορικά της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνεται παράσταση που αποτείνεται σε παιδιά από 3 χρονών και άνω.  Η παράσταση αυτή με τίτλο Zick Zack Puff, σε χορογραφία της Teresa Rotemberg μας έρχεται από την Ελβετία και την ομάδα χορού Mafalda.

Eργαστήρι Zick Zack Puff

Στο πλαίσιο της παράστασης αυτής θα πραγματοποιηθεί επίσης το εργαστήρι Zick Zack Puff το οποίο αποτείνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 12 χρόνων και τους προτείνει να ανακαλύψουν κινησιολογικές και χορευτικές τεχνικές με τη μέθοδο “μάθηση με πράξη”. Το εργαστήρι που διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού στον χώρο της (Αντρέα Δρουσιώτη 17) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 15:45. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν, όμως λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 25 340618.

Zick Zack Puff / Cie Mafalda / Zürich 25.11.2013

ZICK ZACK PUFF

Καλλιτέχνες ποικίλων δεξιοτήτων συνευρίσκονται σε αυτό το χορευτικό έργο. Μέσω κοινών εμπειριών αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Μαζί, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, ακόμη και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Οι δρόμοι των τριών μελών της ομάδας συναντώνται μέσα από πολύχρωμα συνοπτικά επεισόδια και εικόνες που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του καθενός, με τη βοήθεια ευφάνταστων σκηνικών, αντικειμένων και κοστουμιών. Θα χρειαστούν μονάχα μπαλόνια, καλσόν και, κυρίως, στοίβες χαρτιών για να το πετύχουν! Είναι βέβαιο ότι η παράσταση θα εξάψει τη φαντασία των νεαρών θεατών και θα τους χαρίσει εκατοντάδες ιδέες, έτοιμες να ενσωματωθούν στα δικά τους παιχνίδια.

 

Company MAFALDA

Οι πολυδιάστατοι κόσμοι μέσω των οποίων η ομάδα MAFALDA από τη Ζυρίχη, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη χορογράφο Teresa Rotemberg, συναρπάζει το κοινό, διακατέχονται από ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλοτε με αφηγηματικό και άλλοτε με αφαιρετικό τρόπο, η ομάδα συνδυάζει χορευτικά και θεατρικά στοιχεία με πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία. Το σύμπαν της MAFALDA είναι γεμάτο χιούμορ με ευφάνταστες, ποιητικές εικόνες και σκηνές, που συνενώνουν συχνά το κωμικό με το τραγικό. Η ομάδα αμφισβητεί διαρκώς την πραγματικότητα, ενώ στο επίκεντρο του έργου της βρίσκεται πάντοτε η αποδοχή των ατελειών, η διαφορετικότητα και η αλλαγή. Το δημιουργικό έργο της MAFALDA είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να φαίνεται ανάλαφρο και ειρωνικό, ωστόσο δεν παύει να αγγίζει τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και της συνύπαρξής μας.

Χορογραφία: Teresa Rotemberg

Χορευτές: Diane Gemsch, Yamila Khodr, Fausto Izzi

Τεχνικός διευθυντής: Laurent Castella

Μουσική: Tanja Müller

Κοστούμια: Tanja Liebermann

Σχεδιασμός φωτισμού: Heinze Baumann

Δραματουργία: Ralph Blase

Manager: Nicole Friedman

Διάρκεια: 50’  Κατάλληλο:  3 +

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Αναχώρηση ώρα 19:00  από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας). Πληροφορίες: 99420642

Πρεσβεία Ελβετίας: 22466800

Σάββατο 30 Ιουνίου @ Θέατρο Ριάλτο, ώρα  19:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy

Είσοδος: €5. Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού.

You May Also Like

Στέγη Χορού Λευκωσίας | Πρόγραμμα φιλοξενιών με μέντορα τη Mary Nunan

Tο επόμενο πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λευκωσίας ARTISTS IN PROCESS 2021 θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο ...

Φώτης Νικολάου: «Τα ‘Τάματα’ είναι μία ανάλυση στην αντρική ψυχοσύνθεση»

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Με έντονη κινησιολογία, το νέο έργο του Φώτη Νικολάου, έρχεται ...

Παράσταση χοροθεάτρου στην ΕΘΑΛ

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού [ΕΘΑΛ] ...

Συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, παραστατικών και εικαστικών τεχνών

Στις 27 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων αυτοσχεδιασμού.Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια συνένωσης ...

“Death by karaoke” – Μια επινοημένη παράσταση των Sakari Laurila και Λίας Χαράκη

Βγάζουμε τους φανταστικούς μας χαρακτήρες βόλτα στην άγρια πλευρά του καραόκε. Θα επιβιώσει καμιά ...

Στους Γιώργο Νεοφύτου και Λάμπρο Λάμπρου το Βραβείο «Τεύκρος Ανθίας-Θοδόσης Πιερίδης» 2020

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου και ο χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου είναι οι φετινοί τιμώμενοι ...

X