Ντοκιμαντέρ για το Dome στο CVAR

Το ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, το οποίο επιμελήθηκε η Τ/κ δημοσιογράφος Σίμγκε Τσερκέσογλου προβάλλεται στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη(CVAR), την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.

Η πρώτη προβολή έγινε στο ίδιο το ξενοδοχείο στην παρουσία του Κώστα Ζαμπαρλούκου, εγγονού του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη Κώστα Κατσελλή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του ξενοδοχείου Dome, με τις θυσίες της οικογένειας Κατσελλή για να το δημιουργήσει και να το καταστήσει πριν το 1974 ένα από τα πλέον σύγχρονα ξενοδοχεία της Κύπρου και σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους, όχι μόνο στην Κερύνεια, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Καταγράφει επίσης την πορεία που έτυχε στο ξενοδοχείο μετά τον εγκλεισμό Ελληνοκυπρίων κατά τις ημέρες της τουρκικής εισβολής και τη διαχείριση από τον σύνδεσμο Τ/κ ξενοδόχων ο οποίος κράτησε το όνομα του ξενοδοχείου, τα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και τον χαρακτήρα του χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, για να φτάσει στο σήμερα, όπου το συμβόλαιο των Τ/κ ξενοδόχων με το Εβκάφ έληξε με ορατό το ενδεχόμενο το ξενοδοχείο να περιέλθει στα χέρια Τούρκων επενδυτών.

Αρκετοί Ελληνοκύπριοι παρακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους στο ξενοδοχείο Dome, ενώ μετά την ανακοίνωση της προβολής στην Κερύνεια, πολλοί εξέφρασαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός που ώθησε τους συντελεστές να οργανώσουν και δεύτερη προβολή.

You May Also Like

Οι υποψηφιότητες των Βραβείων Σεζάρ

H ταινία “120 battements par minute” («120 χτύποι το λεπτό») που είναι ένα μεγάλο ...

Το “Σπιτφάιαρ”

Υπήρξα κάποτε κι εγώ, νεαρός τότε, πελάτης του. Το καφενείο “Σπιτφάιαρ” στη Λευκωσία, επί ...

11o ISFFC: Ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου με την τελετή βράβευσης

Tην Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώνεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ...

Berlinale Selection 2020 από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Με το Berlinale Selection 2020 το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου συνεχίζει μια σειρά ταινιών, η ...

Αμαζόνες και Femmes Fatales | Το στήθος ως όπλο, εξουσία και απειλή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και σε συνεργασία με την Europa ...

Εικόνες από την προβολή του ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS

Η προβολή του ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS της Δανάης Στυλιανού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου ...

X