Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η σεζόν για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, αφού θα συναντηθούν επί σκηνής για το «Χορό των Μαγισσών».

Συγκεκριμένα 45 επαγγελματίες μουσικοί σε ένα μουσικό συναπάντημα  με 30 νεαρούς μουσικούς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας θα δώσουν τρεις παραστάσεις συνολικά χαρίζοντάς μας τρεις μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές.

Με την ορχήστρα θα εμφανιστούν οι νεαροί σολίστ στο βιολί– μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου Μαρία Πέτρου και Ορέστης Παπατρύφωνος.

Ένα πρόγραμμα γεμάτο απεικονίσεις της αέναης διαμάχης μεταξύ καλού και κακού όπως στη «Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό» του Mussorgsky, ή τη δαιμόνια μουσική απεικόνιση του Paganini μιας ομάδας μαγισσών (εμπνευσμένος από το μπαλέτο του Süssmayr “Die Zauberschwestern im Beneventer Walde” ή “Οι Μαγικές Αδελφές στο Δάσος Μπενεβέντο), και τη «Φανταστική Συμφωνία» του Berlioz, της οποίας η γεμάτη έξαρση 5η κίνηση, «Όνειρο του  Σαββάτου των Μαγισσών», απεικονίζει τον εφιάλτη του πρωταγωνιστή, ενός καλλιτέχνη βασανισμένου ανηλεώς από την εμμονή και τον πόθο του για την ιδεώδη αλλά άπιαστη γυναίκα. 

Τρεις βραδινές συναυλίες θα δοθούν σε Αμφιθέατρα:

Λευκωσία: Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, 21:00

Πάφος: Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος 21:00

Λάρνακα: Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λεμεσός 21:00

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα πιο κάτω έργα:

  1. M. Mussorgsky: Νύχτα στο φαλακρό βουνό
  2. N. Paganini: Le streghe(Ο χορός των μαγισσών) για βιολί και ορχήστρα, έργο 8
  3. H. Berlioz:Φανταστική συμφωνία, H. 48

 Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)

Εισιτήρια διατίθενται:

Από την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy και στην είσοδο των Θεάτρων 2 ώρες πριν από την κάθε συναυλία. Για τη συναυλία στην Τάλα, η προπώληση διαδυκτιακά ισχύει μέχρι τις 19:00 τη μέρα της συναυλίας.

Πληροφορίες: 22 463144

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ, βιολί

Η Μαρία Πέτρου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 2002. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία επτά ετών στην τάξη του Sorin Alexandru Horlea. Από το 2014 είναι υπότροφος της Μουσικής Σχολής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου με καθηγητή τον Sorin Alexandru Horlea, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη.

Η Μαρία Πέτρου είναι μέλος της Σ.Ο.Ν.Κ. με την οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, σε αίθουσες όπως το Musikverein της Βιέννης. Επίσης, έχει λάβει μέρος στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου “The Untouchable Instrument” ως προσκεκλημένο μέλος. Το 2016 παρουσίασε με επιτυχία το πρώτο της ρεσιτάλ. Τον Απρίλιο του 2017, ως μέλος της “UnitedByMusic Youth Orchestra”, είχε την ευκαιρία να παίξει πλάι σε μουσικούς από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο πλαίσιο του Πάφος2017.

Τον Δεκέμβριο του 2017 απέσπασε το Δίπλωμα Μουσικής Εκτέλεσης (DipABRSM) των Βασιλικών Σχολών Μουσικής του Λονδίνου με διάκριση. Έχει παρακολουθήσει master-classes με διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Hugo Ticciati, Wolfgang Schroeder, Andrea Castgna, Αλέξης Θεοφυλάκτου και Σίμος Παπάνας. Το 2017 συμμετείχε στη θερινή κατασκήνωση Cultural Crossroads Cyprus στις Πλάτρες, όπου έλαβε καθοδήγηση στην εκτέλεση βιολιού. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 παρακολουθεί μαθήματα πιάνου με τη Μαριόλα Χαριτίδου.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΤΡΥΦΩΝΟΣ, βιολί

Ο Ορέστης Παπατρύφωνος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 2001. Από μικρός αγαπούσε τη μουσική και γι’αυτό άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία οκτώ ετών με καθηγητή τον Sorin Alexandru Horlea, καθώς και μαθήματα θεωρίας της μουσικής.

Από το 2013 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου ενώ τον Μάιο της φετινής χρονιάς διετέλεσε εξάρχων της ορχήστρας. Κατόπιν ακρόασης, το 2014 επιλέγηκε για να φοιτήσει ως υπότροφος στη Μουσική Σχολή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε Κύπρο, Ρώμη και Βιέννη σε απαιτητικά προγράμματα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου όπως «Για ένα νέο κόσμο», Cavalleria Rusticana και “Virtuosismo”. Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο του 2017 έπαιξε στο πλαίσιο του Πάφος2017 με την  #UnitedByMusic Youth Orchestra πλάι σε μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου και της Γερμανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses στο βιολί με τον εξάρχοντα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Σίμο Παπάνα με θέμα την ερμηνεία και τεχνικές εκτέλεσης της μουσικής Μπαρόκ. Είναι επίσης κάτοχος του πιστοποιητικού Grade 8 στην Εκτέλεση Βιολιού του Associated Board of the Royal Schools of Music.

 

 

You May Also Like

Μπλουζ πένθιμο η αγάπη όλων

Με την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου η παρέα των καλών διαχρονικά τραγουδοποιών μικραίνει επικίνδυνα. ...

25 χρόνια από τον θάνατο του πιανίστα Νικόλα Οικονόμου

Χαράματα της 30ης Δεκεμβρίου του 1993 τα «μαγικά χέρια» του Κύπριου πιανίστα, Νικόλα Οικονόμου, «πάγωσαν» ...

Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τον πολιτισμό

Ο Δήμος Λευκωσίας απευθύνει πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία για υποβολή των προτάσεων ...

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη: Η λαϊκή οπερέτα

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», θα πραγματοποιηθεί με ...

Η ΣΟΚ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια για τη συμπαραγωγή της ...

FlashArt@Rialto – Με τη ματιά της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Σαμαράκη

Η παράσταση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του πρόγραμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο, επανέρχεται μετά ...

X