Θεατρικό έργο Κυπρίων βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού»

H Ανθή Ζαχαριάδου και ο Μάριος Νικολάου απέσπασαν το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το έργο τους CON

Ένα θεατρικό έργο Κύπριων συγγραφέων απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το θεατρικό έργο CON, των Ανθής Ζαχαριάδου και Μάριου Νικολάου, κέρδισε το βραβείο και θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Εκτός από την Κριτική Επιτροπή, στο διαγωνιστικό φεστιβάλ συμμετείχε και το κοινό αναδεικνύοντας -με αξιακή σειρά- τα έργα «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο ΣΤΑΜΕΛΕΝΙΟΣ» του Γιώργου Μποτώνη, «ΜΕΤΑΞΙΑ» του Κώστα Λάκη, «Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ» της Στεργιάνας Τζέγκα και «ΑΛΟΓΑ» της Πέλας Σουλτάτου.

Τα πέντε πρώτα αγαπημένα θεατρικά έργα του κοινού εκδίδονται όλα μαζί σε ένα βιβλίο, από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ». Το θεατρικό έργο που επέλεξε η κριτική επιτροπή εκδίδεται μόνο του.

Τόσο το CON όσο και το πρώτο από τα αγαπημένα του κοινού έργο θα ανέβουν για τέσσερις παραστάσεις από το «Από κοινού» Θέατρο, της Ελένης Γερασιμίδου, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2018.

Το έργο CON

Η Ανθή Ζαχαριάδου και ο Μάριος Νικολάου συνυπογράφουν το θεατρικό έργο CON, το οποίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Η σύνοψη: Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου, η οποία του προκαλεί παράδοξες συμπεριφορές και πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Η Ανθή Ζαχαριάδου έχει ήδη παρουσιάσει δείγματα γραφής μέσα από τα έργα «bacon\freud», «CaterinaLast Queen of Cyprus» και «Eleonora of Cyprus» που ανέβασε η Alpha Square. 

You May Also Like

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2018

Δέκα παραγωγές σε συνολικά 35 παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια ...

Αυλαία με Gravity για το Φεστιβάλ της Βενετίας

Με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία των Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ θα σηκώσει αυλαία ...

Στήριξη στον -ζωτικής σημασίας- πολιτισμό

«Οι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο απολύτως αναγκαίοι αλλά -ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή- ζωτικής σημασίας». ...

«Το ημερολόγιο ενός τρελού» Christmas Edition

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία στο Cinnamon Lounge ο Μάριος Ιωάννου επιστρέφει με την ...

Πρόγραμμα Θεατρικών Εργαστηρίων ΕΘΑΛ

Tα Θεατρικά Εργαστήρια της ΕΘΑΛ εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους και επιστρέφουν για άλλη μια ...

Προβολή ντοκιμαντέρ “Τσιμεντογραφία” στο Ίδρυμα Σεβέρη

Προβάλλεται στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας Ίδρυματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη το ντοκιμαντέρ ...

X