«Χρωματο Πηλο Καμώματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 19:30

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών συνεχίζει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις για το 2018 παρουσιάζοντας και φέτος σε συνεργασία με τους Κώστα Μιχαηλίδη, Μαρία Μιχαήλ και Τάνια Καλαϊτζή μιαν έκθεση Κεραμικής, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών (Γεωργίου Η. Σκυριανίδη 1, 4820, Πάνω Πλάτρες), με τίτλο «Χρωματο Πηλο Καμώματα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 19:30. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μέχρι το Σάββατο 18 Αυγούστου. 

Πέρα από την παρουσίαση των έργων τους, οι καλλιτέχνες Κώστας Μιχαηλίδης και Μαρία Μιχαήλ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα Κεραμικής και Ζωγραφικής. Ο πολύπειρος Κεραμίστας Κώστας Μιχαηλίδης σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά της Κεραμικής, μέσα από ένα δίωρο μάθημα (Master Class Κεραμικής) στο τέλος του οποίου θα έχετε κατασκευάσει ένα δικό σας ωραίο κεραμικό αντικείμενο (π.χ. φωτιστικό, κοσμηματοθήκη, τσαγιέρα). Επίσης, αφεθείτε στην μαγεία των χρωμάτων δηλώνοντας συμμετοχή στο καλοκαιρινό Εργαστήρι Ζωγραφικής της Μαρίας Μιχαήλ.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στον Σύνδεσμο «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη» (Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Αιματολογικά Νοσήματα) ως εισφορά για το έργο τους και τη βοήθεια που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή για τα μαθήματα:

Master Class Κεραμικής:

– Για προκρατήσεις καλέστε στο 96 559 564 ή στείλτε E-mail στο pikioni16@gmail.com
– Κόστος συμμετοχής: €30 το άτομο
(**Η τιμή είναι επιχορηγημένη από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών**)

Εργαστήρι Ζωγραφικής:

– Για πληροφορίες καλέστε στο 99 457 457
– Κόστος συμμετοχής: €5 για παιδιά
(**Η τιμή είναι επιχορηγημένη από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών**

Ο Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος κατάγεται από το Άρσος Λεμεσού, είναι ένας καλλιτέχνης με περισσότερα από 40 χρόνια πείρας στον χώρο της Κεραμικής. Διδάσκει επί σειρά ετών σε ενήλικες τόσο στα επιμορφωτικά κέντρα της Λεμεσού όσο και με ιδιαίτερα μαθήματα κατασκευής κεραμικών. Ο Κώστας Μιχαηλίδης διατηρεί στούντιο-εργαστήριο στην οικία του στη Λεμεσό.

Στην έκθεση «Χρωματο Πηλο Καμώματα» ο Κώστας Μιχαηλίδης θα εκθέτει  τους κεραμικούς πίνακές του και διάφορα άλλα κεραμικά αντικείμενα τα οποία είναι και χρηστικά και διακοσμητικά.

Η εικαστικός Μαρία Μιχαήλ είναι μια Λεμεσιανή κεραμίστρια, η οποία εμπνευσμένη από την θάλασσα και την ζωή της πόλης της Λεμεσού εκφράζει μέσα από τις δημιουργίες της τον έρωτα, την ελπίδα και την χαρά της ζωής.

Στην έκθεση «Χρωματο Πηλο Καμώματα» η Μαρία Μιχαήλ θα εκθέτει τις μοναδικές δημιουργίες της από ακουαρέλα και πηλό και παράλληλα θα λειτουργεί καθημερινά ένα εργαστήρι Ζωγραφικής.

Τάνια Καλαϊτζή: Φωτογράφος δεν είμαι. Απλά μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Ξεκίνησα να «παίζω» και να πειραματίζομαι με μια φωτογραφική στο χέρι από μικρή ηλικία. Τώρα πια μου αρέσει πιο πολύ να φωτογραφίζω τοπία, την θάλασσα, την Φύση γενικότερα. Τους ανθρώπους γύρω μου προτιμώ να τους πετυχαίνω σε αυθόρμητες στιγμές.  Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα, μια στιγμή της καθημερινότητάς τους.

Φέτος επέλεξα να σας παρουσιάσω φωτογραφίες από διάφορα μέρη της Κύπρου, αλλά περισσότερο φωτογραφίες από το εξωτερικό (από το Ην. Βασίλειο συγκεκριμένα). Φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν διάφορα στοιχεία από τις αγαπημένες μου πόλεις (Λεμεσό, Lancaster, York) και από άλλα πανέμορφα μέρη τα οποία επισκέφθηκα με φίλους και από τα οποία έχω μόνο ωραίες αναμνήσεις.

You May Also Like

«San» από τη Λητώ Κάττου στο Point

To Point Centre for Contemporary Art παρουσιάζει το San, από την καλλιτέχνη Λητώ Κάττου, ...

Οίκος δημοπρασιών Christie’s: Επιτυχίες και ρεκόρ στο “London to Paris”

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s πραγματοποίησε την σειρά δημοπρασιών 20th ...

Συζήτηση/εργαστήριο: Hand and Head walking

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12μ.μ., το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας και η εικαστικός Κυριακή ...

Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για καλλιτέχνες των νήσων της Μεσογείου

Ραφαέλ Βέλλα: Αρχιπέλαγος Το Archipelago είναι ένα συνεργατικό καλλιτεχνικό έργο του Μαλτέζου καλλιτέχνη και ...

Η τέχνη είναι ένα υπαρξιακό παιχνίδι

Η θεωρία του Αριστοτέλη ότι “η ύλη φέρει μέσα της την αρχή της κίνησης ...

Μιχάλης Κούλουμος: Σε όλες τις φωτογραφίες είμαστε εμείς

Με αφορμή την πρόσφατη πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο: “Από την Πάφο στα ...

X