Δ. Λευκωσίας: Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης και μείωσης αποβλήτων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

O Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο του έργου «Urban Waste – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020, διοργανώνει εκδήλωση στη Λευκωσία, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 8:30π.μ. μέχρι τις 11:30π.μ. στo Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο του Δήμου  Λευκωσίας επί της Λεωφόρου Νικηφόρου Φωκά αρ.40, πλησίον της Πύλης Αμμοχώστου.

Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η εκπαίδευση των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα προέρχονται από τουριστικές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια εντός της τουριστικής περιοχής του Δήμου Λευκωσίας (πλησίον των πεζόδρομων της εντός των τειχών πόλης και στο αστικό εμπορικό κέντρο της ενορίας του Τρυπιώτη), για θέματα ανακύκλωσης και μείωσης αποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν παρουσιάσεις από διάφορους διαμορφωτές αποφάσεων (stakeholders) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με εξειδίκευση στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 28 εταίροι, ανάμεσά τους 11 Ευρωπαϊκές πιλοτικές πόλεις, εκ των οποίων και ο Δήμος Λευκωσίας. Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών διαχείρισης αποβλήτων στην τουριστική περιοχή των πόλεων που συμμετέχουν. Επιπρόσθετα, προσβλέπει στη μελέτη του αντίκτυπου του τουρισμού στη δημιουργία και διαχείριση αποβλήτων, στην αξιολόγηση του περιβαλλοντικού, κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου ως απόρροια της εφαρμογής των πιλοτικών μέτρων και την προώθηση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.urban-waste.eu/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy και να την αποστείλουν στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας (στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Chryso.Katsavra@nicosiamunicipality.org.cy ή στο τηλεομοιότυπο 22872156) μέχρι τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις 10π.μ.

You May Also Like

Το «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy στο Λονδίνο

Παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου, το “Girl with Balloon” (Diptych) του Banksy, (εκτίμηση: ...

18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για οκτώ ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο παρουσιάζουν τα ...

Καλοκαίρι στη Λευκωσία με το Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω!

Έξι κινηματογραφικές ταινίες δροσίζουν τα βράδια μας στο Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας τις Τετάρτες, από ...

Φεστιβάλ ΞΑΡΚΗΣ 2021: Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες

Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2021 θα πραγματοποιηθεί σε χωριό της Κύπρου που θα ανακοινωθεί σύντομα, ...

Έριξαν αυλαία οι «Νύχτες Καλοκαιριού 2020»

Οι «Νύχτες Καλοκαιριού 2020» έριξαν αυλαία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αφήνοντας πίσω τους τις ...

16 χρόνια από την έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Στις 13 Αυγούστου του 2004 διεξήχθη η τελετή έναρξης των 28ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων ...

X