Έκθεσης Ανδρέα Χρυσαφή στην Πινακοθήκη Πάφου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού και συγγραφέα Ανδρέα Χρυσάφη. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πάφου εκ μέρους του κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ο Ανδρέας Χρυσάφης δίνει ένα ακόμη δείγμα του πλούσιου και αυθεντικού ταλέντου του, προσθέτοντας πως με τον δικό του ελεύθερο και προσωπικό τρόπο, με επαγγελματισμό και πρωτοτυπία, αποτυπώνει στα έργα του τις ιδέες, τα ερεθίσματα και τις ευαισθησίες του τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος.

Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση ο  Ανδρέας Χρυσάφης είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας και μεγάλωσε στο Λονδίνο και στο Βανκούβερ του  Καναδά.

Επηρεασμένος βαθύτατα από τον αγώνα και το δράμα της πατρίδας μας αρθρογράφησε στο διεθνή τύπο και εμπνεύστηκε για τη συγγραφή των βιβλίων του.   Συνολικά, έχει εκδώσει 5 βιβλία και έχει δημοσιεύσει 400 περίπου άρθρα.

Σήμερα, ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κύπρο και περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ζωγραφίζοντας και γράφοντας βιβλία από το στούντιο του στην Πάφο.Μέσα από το πρόσφατο έργο του αναδεικνύει και υπογραμμίζει την ανάγκη για καταπολέμηση της διαφθοράς στον τόπο μας, ένα πρόβλημα που -όπως ο ίδιος λέει- πρέπει με κάθε τρόπο να εξαλειφθεί.

You May Also Like

Διαδραστικό πρόγραμμα για την αρχαία κεραμική της Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά, με θέμα ...

Ομαδική έκθεση: «Ερμηνεύοντας το μπλε»

Η γκαλερί Κυπριακή Γωνιά παρουσιάζει την καλοκαιρινή έκθεση της με τίτλο «Ερμηνεύοντας το μπλέ» ...

Μια «αυτοπροσωπογραφία» του Maurizio Cattelan κρέμεται από το ταβάνι της Massimo De Carlo

Εδώ και λίγες μέρες, μια «αυτοπροσωπογραφία» του μονίμως αμφιλεγόμενου γλύπτη και περφόρμερ Maurizio Cattelan ...

Μέχρι και το τέλος Ιουνίου η έκθεση “SYNERGY” στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μέχρι το τέλος Ιουνίου παραμένει ανοιχτή για το κοινό, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, ...

«Wolfgang Tillmans: To look without fear», έκθεση με έργα του Γερμανού φωτογράφου στο MoMA της ΝΥ

Έκθεση για τον Βόλφγκανγκ Τίλμανς, έναν από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους της εποχής θα ...

Η Victoria Villasana κεντάει με χρώματα ιστορικές φωτογραφίες

Πολύχρωμες, γεωμετρικές βελονιές της Victoria Villasana απλώνονται σε ασπρόμαυρες vintage φωτογραφίες ιστορικών μορφών και ...

X