Εύη Τριανταφυλλίδη & Νεφέλη Μαλέκου

Ποιες είστε;

Η Εύη Τριανταφυλλίδη (συγγραφέας) και η Νεφέλη Μαλέκου (Μαλή) (εικονογράφος) θέλουν να γνωρίσουν στους μικρούς αναγνώστες τις πολλές πτυχές του πολύχρωμού μας κόσμου, να τους εισαγάγουν σε νέους τρόπους σκέψης και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη ζωή, τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους.

Τι κάνετε;

Μέσα από το Worldwide Buddies δημιουργούν παιδικές ιστορίες και παιχνίδια εμπνευσμένα από διάφορες χώρες του κόσμου και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να αγαπήσουν τον όμορφο, αλλά και περίπλοκό μας κόσμο.
Το Worldwide Buddies είναι μια σειρά από παραμύθια με φανταστικούς ήρωες από μακρινά μέρη της γης, με σκοπό να φέρουν τους αναγνώστες πιο κοντά σε παιδιά από άλλες χώρες, να ανακαλύψουν διαφορετικές συνήθειες, αλλά και τις πολλές ομοιότητες που συχνά παραβλέπουμε.
Με κάθε παραμύθι φτιάχνουν κι ένα παραμυθοκουτί (story box), με επιπλέον παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν ζωή στην ιστορία τους. Το μπουλουκάκι ενός ήρωα, καρτούλες με βασικές λέξεις από τη συγκεκριμένη γλώσσα, απλές συνταγές της χώρας και πολύχρωμες χειροτεχνίες βοηθούν τα παιδιά να επεξεργαστούν με ποικίλους και διασκεδαστικούς τρόπους την κάθε κουλτούρα και να καλλιεργήσουν με τη σειρά τους καινούργιες δεξιότητες.

Τι θέλετε;

Τα παιδιά έχουν απεριόριστη φαντασία, έμφυτη περιέργεια και την ικανότητα να κατανοήσουν, να δεχτούν και να αγκαλιάσουν καθετί καινούργιο. Μέσα από τις ιστορίες και τα παιχνίδια μας, θέλουμε να καλλιεργήσουμε τη φαντασία και την περιέργειά τους με τις πολλές πραγματικότητες που κρύβονται στον κόσμο μας, να τους βοηθήσουμε να έρθουν πιο κοντά σε αυτές και να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες, αντάξιοι του 21ου αιώνα.

Η ιστορία του πρώτου βιβλίου και παραμυθοκουτιού εκτυλίσσεται στο Μεξικό και εισάγει τους αναγνώστες σε μια ξεχωριστή γιορτή, καθώς το δεύτερο βιβλίο της σειράς θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Τα βιβλία και τα παραμυθοκουτιά είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας τους (www.worldwidebuddies.com), στο βιβλιοπωλείο MERES, στο Bomba Design Store και στο Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου.

You May Also Like

Νάταλη Κυνηγόπουλου

Η Νάταλη Κυνηγόπουλου επιμελείται τα έργα τέχνης της έκθεσης dis-LOCATE Τι κάνεις; Στο παρόν ...

Μαρία Αναστασίου

10.4.2011 Τι έχεις κάνει; Σπούδασα σκηνογραφία στο Λίβερπουλ όπου δούλεψα για λίγο καιρό ως ...

rockthedog

Ο rockthedog κολλά ιστορίες σε τοίχους, βιτρίνες, σχεδόν παντού Τι κάνεις; Graphic-οποιώ καταστάσεις / ...

Έλενα Χρίστου

Η Έλενα Χρίστου ονειρεύεται αφηρημένα σχήματα στο χαρτί Τι σχεδιάζεις;Φανταστικές φιγούρες και οργανικά σχήματα, ...

Ladderman

Το μουσικό σχήμα Ladderman “παίζει” με τις μουσικές και την καταγωγή του Τι κάνετε; ...

Ραφαέλλα Γεωργιάδη

Ποια είσαι; Δύσκολο να αποτυπώσει κάποιος το ποιος είναι σε λίγες προτάσεις, αλλά ας ...

X