Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου: έναρξη με Ethno Cyprus

Το φεστιβάλ αρχίζει την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το Φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με Μουσικές του Κόσμου σηκώνει αυλαία, ανεβάζοντας στην υπαίθρια σκηνή του 40 περίπου νεαρούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, ηλικίας από 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προγράμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των Μεσογειακών Χωρών.

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκήνωσης παραδοσιακής μουσικής Ethno Cyprus 2018 που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από την 1η έως τις 10 Ιουλίου και στην οποία συμμετέχουν νέοι  από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες (Κύπρο, Κροατία, Βέλγιο, Λίβανο και Ιορδανία). Στη διάρκεια της κατασκήνωσης επιχειρούν να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής μουσικής τους ταυτότητας, διδάσκοντας ο ένας τον άλλο τοπικές μουσικές παραδόσεις. Ακολουθώντας τις έξι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που ξεκίνησαν το 2005, το Ethno Cyprus 2018 πραγματοποιεί μουσικά εργαστήρια αφιερωμένα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να μάθουν την παραδοσιακή μουσική όλων των συμμετεχουσών χωρών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Λύκεια  Ανδρέας Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης: Cyprus Rialto World Music Festival 2018

Το Ethno Cyprus 2018 εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής το οποίο σκοπό έχει τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του και άλλων οργανώσεων της περιοχής που ασχολούνται με την νεολαία και την μουσική. Το Κέντρο το οποίο ίδρυσε η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή μαζί με το Jeunesses Musicales International Arab Academy of Music του Αραβικού Συνδέσμου το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής.εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό το 2012.

Το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής συνεργάζεται στη διοργάνωση του Ethno Cyprus 2018 με το JM International, Arab Academy of Music-Αραβικού Συνδέσμου, JM Croatia και National Music Conservatory of Amman, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Tρίτη 10 Ιουλίου @ Πλατεία Ηρώων 

Είσοδος Ελεύθερη @ 21:00

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

www.rialto.com.cy

 

You May Also Like

«Αυτοκρατορικό» από την ΣΟΚ

Στην πολυαναμενόμενη αυτή συναυλία, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αποτίει φόρο τιμής σε έναν γίγαντα ...

Pafos Aphrodite Festival με «Μάκβεθ» και αυτοκριτική

Στη δυσκολία του Δήμου Πάφου να εδραιώσει τον θεσμό του Pafos Aphrodite Festival, στο ...

«Η μάσκα έπεσε» από τους Diya Arishe και Βαγγέλη Γέττο

Ο Diya Arishe, Παλαιστίνιος της Συρίας και αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Κύπρο, συμπράττει με τον ...

Διεθνής διάκριση για τον ντράμερ Στέφανο Μελετίου

Ανάμεσα σε 180 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο ξεχώρισε ο Στέφανος Μελετίου και έλαβε ...

PENYA: Αφρο-κουβανικές μελωδίες στην πρίζα

Οι Penya είναι ένα ηλεκτρονικό κουαρτέτο από το Λονδίνο με κύριο όργανο τα κρουστά. ...

Η Σ.Ο.Κ. γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας

Η 20η Μαρτίου είναι καθιερωμένη παγκόσμια ως Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (Journée Internationale de la ...

X