Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου: έναρξη με Ethno Cyprus

Το φεστιβάλ αρχίζει την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το Φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με Μουσικές του Κόσμου σηκώνει αυλαία, ανεβάζοντας στην υπαίθρια σκηνή του 40 περίπου νεαρούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, ηλικίας από 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προγράμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των Μεσογειακών Χωρών.

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκήνωσης παραδοσιακής μουσικής Ethno Cyprus 2018 που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από την 1η έως τις 10 Ιουλίου και στην οποία συμμετέχουν νέοι  από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες (Κύπρο, Κροατία, Βέλγιο, Λίβανο και Ιορδανία). Στη διάρκεια της κατασκήνωσης επιχειρούν να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής μουσικής τους ταυτότητας, διδάσκοντας ο ένας τον άλλο τοπικές μουσικές παραδόσεις. Ακολουθώντας τις έξι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που ξεκίνησαν το 2005, το Ethno Cyprus 2018 πραγματοποιεί μουσικά εργαστήρια αφιερωμένα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να μάθουν την παραδοσιακή μουσική όλων των συμμετεχουσών χωρών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Λύκεια  Ανδρέας Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης: Cyprus Rialto World Music Festival 2018

Το Ethno Cyprus 2018 εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής το οποίο σκοπό έχει τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του και άλλων οργανώσεων της περιοχής που ασχολούνται με την νεολαία και την μουσική. Το Κέντρο το οποίο ίδρυσε η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή μαζί με το Jeunesses Musicales International Arab Academy of Music του Αραβικού Συνδέσμου το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής.εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό το 2012.

Το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής συνεργάζεται στη διοργάνωση του Ethno Cyprus 2018 με το JM International, Arab Academy of Music-Αραβικού Συνδέσμου, JM Croatia και National Music Conservatory of Amman, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Tρίτη 10 Ιουλίου @ Πλατεία Ηρώων 

Είσοδος Ελεύθερη @ 21:00

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

www.rialto.com.cy

 

You May Also Like

Ο πιανίστας Στάθης Άννινος στο Παττίχειο Λεμεσού

Ο δεξιοτέχνης πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος θα ανέβει στη σκηνή του Παττίχειου Δημοτικού ...

Η μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη μουσική σε περιμένει με πολλές εκδηλώσεις, και συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών. ...

Ο κιθαρίστας Kirk Fletcher έρχεται στην Κύπρο

Στην Κύπρο έρχεται ο ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους Blues κιθαρίστες στον ...

Διαδικτυακή συναυλία Amalgamation Project και Luka Lesson από το Greek Fringe

Θέλοντας να ενισχύσει την καλλιτεχνική καινοτομία, το φεστιβάλ Greek Fringe, με βάση του την ...

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος

Το πρώτο φεστιβάλ νέας μουσικής που ιδρύθηκε ποτέ στην Κύπρο (το 2009) και έχει ...

Η Eleni Era παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο

Δύο συναυλίες στις οποίες θα παρουσιάσει το ντεπούτο άλμπουμ της με τίτλο Rise Love ...

X