Ξένια Κοντεάτη

Ποια είσαι;
Είμαι μια νέα αρχιτέκτονας από τη Λάρνακα. Το ενδιαφέρον μου για την αρχιτεκτονική και τις τέχνες καλλιεργήθηκε από μικρή ηλικία καθώς με ενδιέφερε ανέκαθεν ο πειραματισμός με διάφορα υλικά αλλά και η αναπαράστασή τους σε ένα κομμάτι χαρτί. Επιδιώκω να αναζητώ συνεχώς νέα ερεθίσματα και να εκφράζω απλότητα, ισορροπία, χρώμα και υφή μέσα από τα έργα μου.

Τι κάνεις;
Επιστρέφοντας από το Brighton της Αγγλίας το 2015, ζω και εργάζομαι στη Λάρνακα ως αρχιτέκτονας. Στον ελεύθερο μου χρόνο δημιουργώ – επανατοποθετώ τη μορφή και τη λειτουργία σε ένα πλαίσιο και συνδυάζω τη μινιμαλιστική αισθητική για να διευρύνω τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τα καθημερινά υλικά. Η τελευταία μου δημιουργία είναι εμπνευσμένη από το αμμώδες τοπίο της χώρας μας. Είναι μια συλλογή η οποία αποτελείται από καθρέφτες, οι οποίοι σηματοδοτούν την πρώτη μου προσπάθεια χρήσης της άμμου και του τσιμέντου ως πρωτογενών υλικών. Τα έργα αυτά έχουν εκτεθεί στον κήπο του Μουσείου Πιερίδη στη Λάρνακα, ως μέρος μιας διαφορετικής έκθεσης με όνομα ‘Outside of the Box’.

Tι θέλεις;
Αναζητώ πάντα το καλύτερο και στόχος μου είναι να μπορώ να βάζω τη δική μου προσωπική πινελιά σε έναν χαοτικό κόσμο. Αντλώ την έμπνευσή μου από τη φύση και τα ταξίδια. Πιστεύω ότι η αρχιτεκτονική και η τέχνη είναι προβολή του εαυτού μας και ότι τα ”όρια” αυτών των τεχνών καθορίζονται από τα ”όρια” της αντίληψης και της γλώσσας. Μέσω αυτών θέλω να βάζω σε τάξη την αταξία που μας πλαισιώνει, κάτι σαν αντίδοτο στον κόσμο που ζούμε.

You May Also Like

Μαρίσα Σατσιά

Ποιά είσαι; Είμαι ένα ανήσυχο και ανθρώπινο ον το οποίο ζει στην Κύπρο του ...

Ναταλία Πεχλιβάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Ναταλία Πεχλιβάνη, 31 χρονών. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία αλλά μ’ έχουν ...

Κωνσταντίνος Κουφέττας

Τι κάνεις; Ενσωματώνω στην άσπρη επιφάνεια του καμβά παστέλ χρώματα σε γεωμετρικές και ελεύθερες ...

Alexis Sunder

Ποιος είσαι; Είμαι ο Alexis Sunder, τραγουδοποιός και μουσικός από την Κύπρο. Γεννήθηκα στο ...

Αντριάνα Νικολαΐδου

Επιμέλεια Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Η Αντριάνα Νικολαΐδου αναλύει την αρχαία μυθολογία ...

Νικόλας Στυλιανού

18.4.2010 Ο ρόλος του γιατρού στις “Σεξουαλικές Νευρώσεις Των Γονιών Μας” είναι εκείνος που ...

X