Υπουργείο Παιδείας: δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση ταινιών

Σε ότι αφορά τα κριτήρια γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις για Ταινίες Μεγάλου Μήκους ελάχιστης διάρκειας 70 λεπτών, με στόχο την προβολή σε αίθουσες κινηματογράφου

Δεκτές θα κάνει αιτήσεις στο πλαίσιο διαγωνισμού Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την χρηματοδότηση ανάπτυξης παραγωγικού σχεδίου ταινιών μεγάλου μήκους, το Υπουργείο Παιδείας ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018, με το ποσό χρηματοδότησης να κυμαίνεται από €6.000-€10.000.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι το Δίκτυο, στην επόμενη Γενική Συνέλευσή του που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2018, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά τα κριτήρια γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις για Ταινίες Μεγάλου Μήκους ελάχιστης διάρκειας 70 λεπτών, με στόχο την προβολή σε αίθουσες κινηματογράφου.

Οι προτάσεις, αναφέρεται, «πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμπαραγωγών μεταξύ δύο τουλάχιστον παραγωγών από δύο κράτη-μέλη του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Kόσοβο, Μαυροβούνιο)».

Η συμμετοχή τρίτων συμπαραγωγών από άλλες χώρες δεν αποκλείεται.

Η απόδειξη της συμμετοχής συμπαραγωγών θα πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμφωνιών ή τουλάχιστον προσυμφώνων μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στο σχέδιο.

Παράλληλα, οι φάκελοι που υποβάλλονται, πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τις υπηρεσίες εντεταλμένου παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, οι οποίοι να προέρχονται και οι τρεις από κράτη-μέλη του Δικτύου.

Αναφέρεται ακόμη ότι η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη δυναμική που παρουσιάζει η δραματουργική προσέγγιση, τη δραματουργική ακεραιότητα του σεναρίου, τις καλλιτεχνικές προοπτικές του σχεδίου, τις εμπορικές προοπτικές του σχεδίου, την αναγνώριση που έχουν λάβει τα προηγούμενα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας (σεναριογράφος και σκηνοθέτης) από τους κριτικούς, το κοινό και τα φεστιβάλ, την απόδειξη της χρηματοδότησης που τυχόν έχει εξασφαλίσει η παραγωγή και την πληρότητα του στρατηγικού σχεδίου που έχει εκπονήσει ο εκτελεστικός παραγωγός, αναφορικά με τη διαχείριση και προώθηση του σχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι αιτητές πρέπει να υποβάλουν δύο δεμένα πανομοιότυπα αντίγραφα θα πρέπει να υποβληθούν από τους αιτητές, μέχρι τη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, σε δύο πανομοιότυπους φακέλους, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπόψη  του κ. Διομήδη Νικήτα ή της κ. Έλενας Χριστοδουλίδου (Κτήριο Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Ιφιγένειας 27, Ακρόπολις 2007, Λευκωσία, Γραφεία 110 (1ος όροφος) και 403 (4ος όροφος), Τηλ: 22809811 και 22809846). O φάκελος πρέπει επίσης να σταλεί ηλεκτρονικά στο cypruscinema.gov@cytanet.com.cy .

«Το ποσό χρηματοδότησης κυμαίνεται από €6.000-€10.000 και θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες του Δικτύου», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η σύνοψη, η εκτεταμένη περίληψη και το σενάριο πρέπει να είναι γραμμένες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Η υπόλοιπη τεκμηρίωση πρέπει να είναι γραμμένη στην αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα αίτησης συμμετοχής και τον αναλυτικό κανονισμό στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού www.moec.gov.cy  στο www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (ανακοινώσεις) και στο www.filmingincyprus.gov.cy (ανακοινώσεις).

Για περαιτέρω πληροφορίες: 22809811 και 22809846.

You May Also Like

Βafta καλύτερης ταινίας στο ‘Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, Μιζούρι”

Στην ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Eμπινγκ, Μιζούρι” του Βρετανού σκηνοθέτη Μάρτιν ...

Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι νικητές

Στο πλαίσιο μίας λαμπερής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, αναδείχθηκαν οι ...

Μικρομηκάδες στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ταινίες που θα διαγωνιστούν στο τμήμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους ...

«Παρί»: Το ταξίδι ζωής μιας Ιρανής στην Αθήνα

Το θάρρος ζωής μιας Ιρανής μουσουλμάνας που φτάνει από την Τεχεράνη στην Αθήνα αναζητώντας ...

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου: τελετή βράβευσης

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ...

Η ταινία «Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια» κέρδισε το Βραβείο LUX 2019

Ο Πρόεδρος Sassoli ανακοίνωσε στο Στρασβούργο τη νικήτρια ταινία του 13ου Βραβείου κινηματογράφου LUX: ...

X