Αμαρτία να μην δεις back to back το “The Sinner”

Δύο κύκλους μετρά η σειρά “The Sinner” (ο δεύτερος παίζει αυτή την περίοδο στην Αμερική) και οι δύο έχουν το καλύτερο ξεκίνημα σειράς που έχουμε δει ποτέ. Το “The Sinner” ξεκίνησε ως μίνι σειρά 8 επεισοδίων, ωστόσο η απρόσμενη επιτυχία της έφερε και δεύτερο κύκλο, έχοντας όμως διαφορετική ιστορία και άλλο καστ. Στην πρώτη σεζόν, μια χαρούμενη νοικοκυρά κάθεται στη γεμάτη κόσμο παραλία και καθαρίζει ένα μήλο για τον γιο της. Ξαφνικά σηκώνεται, πλησιάζει την παρέα που κάθεται μπροστά και παίζει ακούγοντας δυνατά ένα τραγούδι, παίρνει το μαχαίρι το οποίο ήταν απλώς για χρήση από μια απλή νοικοκυρά και το καρφώνει με μανία σε έναν από αυτούς εφτά φορές. Ο σύζυγος παθαίνει σοκ με την ξαφνική αλλαγή τής, κατά τα άλλα, φιλήσυχης γυναίκας του, αφού από την κλασική Αμερικανίδα με τα γυαλιά του ήλιου και σαγιονάρα, μετατρέπεται σε δευτερόλεπτα δολοφόνο.
Την ίδια δυνατή σκηνή θα επαναλάβουν επιτυχώς οι συντελεστές της σειράς στον δεύτερο κύκλο, σοκάροντάς μας ακόμη περισσότερο. Μια τυπική οικογένεια κάνει μια κλασική εκδρομή στο βουνό, ωστόσο ένα πρόβλημα στο αμάξι αναγκάζει το ζευγάρι με το 13χρονο παιδί τους να μείνουν τη νύχτα στο βουνό. Το χαρούμενο και φωτεινό πρωινό που περνά η οικογένεια την επόμενη μέρα, μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν το αγόρι σκοτώνει χωρίς λόγο τους γονείς του.

Και στις δύο σεζόν είχαμε τον καλύτερο πρόλογο σε ένα καλογυρισμένο θρίλερ μυστηρίου, το οποίο δεν επικεντρώνεται στο ποιος το έκανε, αλλά στο γιατί. Άλλωστε και η γυναίκα δηλώνει ενοχή, ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το αγόρι είναι αυτό που σκότωσε το ζευγάρι. Το μυστήριο ξετυλίγεται τόσο σωστά, ώστε να θέλεις να περάσεις αμέσως στο επόμενο επεισόδιο, ενώ και στους δύο κύκλους, οι δημιουργοί δεν πελαγώνουν στη δημιουργία χαρακτήρων, κάνοντας δραματικούς ελιγμούς με flashbacks που συνδέουν το αβέβαιο παρόν με το θολό παρελθόν. Προφανώς και κάπου κάτι έχει χαλάσει στην πορεία, προφανώς και το μήλο αποδεικνύεται σάπιο και η νοικοκυρά έχει πολλά για να διηγηθεί συγκαλύπτοντας τη διαστροφή της. Προφανώς και ο 13χρονος ήταν σε μια τραμπάλα χωρίς να βλέπει κάποιος πως το σκοινί είχε κοπεί από νωρίς.

Θα πρέπει κάποιος να διεισδύσει βαθιά στον ψυχισμό των ηρώων και να βρει καταφύγιο στις σκοτεινές γωνιές του μυαλού των ηρώων. Αυτή τη… βρόμικη δουλειά αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Harry Ambrose, ο οποίος δείχνει πως έχει και αυτός ένα αμαρτωλό παρελθόν, αφού και στους δύο κύκλους όλα συνδέονται με τις δικές του, προσωπικές ιστορίες. Έχοντας λοιπόν τα θεματάκια του, ο Ambrose προσπαθεί να βάλει στη θέση του τους ήρωες και να ανακαλύψει γιατί έγινε ο κάθε φόνος.

You May Also Like

Trapped: Όταν δεν παγιδεύεσαι στον μικρόκοσμό σου

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μπάτσους στις αστυνομικές σειρές οι οποίοι είναι βγαλμένοι από το ...

Δεν νομίζεις πως έφτασε η ώρα να αλλάξεις… Friends;

Έχεις λιώσει στον καναπέ βλέποντας “Friends”, ενώ επιστρέφεις κάθε φορά στη σειρά επειδή δεν ...

Patrick Melrose: Ο Cumberbatch δίνει παράσταση

“Τα παράθυρα είναι άχρηστα, αν δεν μπορείς να πηδήξεις από αυτά”. Με αυτή την ...

MotherFatherSon: Τα παιδιά μας δεν μας ανήκουν

Εκείνος, ο Max, είναι ένας χαρισματικός και αυτοδημιούργητος Αμερικανός επιχειρηματίας, μεγιστάνας των Μέσων. Εκείνη, ...

Το “Miracle Workers” έχει τον… Θεό του

Αυτό το σύμπαν, ο άλλος ο κόσμος, ο πέρα από αυτό, με όλα έχει ...

Sweetbitter: Η γυναικεία ημίωρη έκπληξη για να κολλήσεις

Είναι κάποιες φορές που δεν επιλέγεις τις σειρές που θες να δεις. Αναγκάζεσαι να ...

X