«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» από το Σατιρικό

Όλα τα έσοδα ης παράστασης θα διατεθούν στο Telethon

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει το γνωστό έργο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», από την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, και κάθε Κυριακή στις 10:30 το πρωί. 

Για το έργο:

Μια φορά κι έναν καιρό, στο λαμπρό κάστρο μιας μακρινής χώρας, ζούσε ένας πρίγκιπας. Αν και είχε  ότι ποθούσε η καρδιά του, ο πρίγκιπας ήταν κακομαθημένος, εγωιστής και σκληρόκαρδος Μια  χειμωνιάτικη νύχτα, μια γριά ζητιάνα ήρθε στο κάστρο και του χάρισε ένα ολόφρεσκο τριαντάφυλλο,  ζητώντας του να την αφησει να φυλαχτει απο το κρυο πρίγκιπας Αηδιασμένος από τη σιχαμερή μορφή  περιφρονησε το οωρο της και την εοιωζε. της, ο Τότε εκείνη του είπε πως δεν πρέπει να κρίνει του  ανθρώπους από την εμφάνισή τους, γιατί η πραγματική ομορφιά βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Εκείνος όμως  την έδιωξε, τότε με μιας, η ασχήμια της γριάς εξαφανίστηκε και μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη  μάγισσα. Ο πρίγκιπας ζήτησε συγγνώμη, η πανέμορφη μάγισσα όμως κατάλαβε πως στην καρδιά του δεν  υπήρχε αγάπη Για να τον τιμωρήσει, τον μεταμόρφωσε σ ‘  ένα αηδιαστικό τέρας ρίχνοντας βαριά κατάρα  στο κάστρο και σε όσους ζούσαν εκεί. Ντροπιασμένο το Τέρας, κρύφτηκε στο κάστρο με μοναδικό  παράθυρο στον κόσμο ένα μαγικό καθρέφτη Καθώς περνούσαν οι μέρες και τα χρόνια, ο κόσμος ξέχασε τον  πριγκιπ τα και τους υπηρέτες του Το τριαντάφυλλο όμως που του είχε προσφέρει η όμορφη μάγισσα ήταν  μαγεμένο και θα άνθίζε μέχρι τα 21 του χρόνια. Αν μάθαινε να αγαπά μέχρι τότε τους άλλους  κερδίζοντας την αγαπη τους πριν το τριανταφυ Λο χασει και το τελευταιο του πέταλο, τότε τα μάγια θα  λύνονταν Αν όχι, θα ήταν καταδικασμένος να παραμείνει τέρας για μια ολόκληρη ζωή Με τα χρόνια έπεσε  σε απόγνωση και έχασε κάθε ελπίδα. Γιατί ποια θα μπορούσε ν ‘  αγαπήσει ποτέ ένα Τέρας;

Ενα κάστρο.Μια κατάρα.Ενα μαγικό τριαντάφυλλο.Ενα κορίτσι διαφορετικό απο όλα τα άλλα .Ένα τέρας που βαθιά μέσα του κρύβει ενα πρίγκιπα.Μια ιστορία για την ομορφία .Την ομορφία και την δύναμη τις ψυχής .

Γιατί η πραγματική ομορφιά βρίσκετε βαθία μέσα μας.Φτάνει να μπορεί να την δείς.Μια ιστορία γεμάτη μουσική, χορό και πολλες εκπλήξεις.

Ένα παραμυθι για μικρούς και μεγάλους .

Κέρια, ρολόγια και ντουλάπες που μίλουν,ολοί εγκλωβισμένη απο μια κατάρα,περιμένοντας την αγάπη, την αληθινή αγάπη να τους κάνει άνθρωπους ξανά. Και όλα αυτά με λίγη μαγεία .Γιατί η μαγεία ειναι το βασικό συστατικό σε ένα παραμύθι!

Συντελεστές:

Ελεύθερη διασκευή στα ελληνικά/Σκηνοθεσία:Μάριος Κακουλλή

Σκηνικό:Έλενα Τερέπεη

Προσαρμογή μουσικής:Χρίστος Χόπλαρος

Κοστούμια:Ανδριανή Ρουσογένους

Χορογραφίες:Σταύρη Καλοπετρίδου

Animation:Γιώργος Αλεξάνδρου

Μουσική Διδασκαλία:Χριστίνα Αργύρη

Φωτισμός:Βικέντιος Χριστιανίδης

Παίζουν:Ειρήνη Σαλάτα,Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο,Έυρος Βασιλείου, Σιμώνη Πιερή,Αλέξανδρος Μαρτίδης,Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου,Μαρία Κωνσταντίνου,Χριστίνα Γαβριηλίδου,Μιχάλης Καζάκας,Γωγώ Παχίτη,Ελένα Ζαντή.

 

You May Also Like

«Η πρόσοψη»: Ένα έργο σχέσεων στον ΘΟΚ

Το έργο του Κώστα Μαννούρη, «Η πρόσοψη», που ήταν προγραμματισμένο να ανέβει επί σκηνής ...

Πέφτει η αυλαία για το έργο «Ένας Γέρος, μια θάλασσα»

Με μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό,  κλείνει ο κύκλος παραστάσεων του θεάτρου ΑντίΛογος με ...

Νύχτες Καλοκαιριού 2021: #kazanτί από την Ομάδα Γιασεμίν

Η Ομάδα Γιασεμίν μετά το καλοκαιρινό της ταξίδι, παίρνει το καζαντί της στην Πλατεία ...

Η «Άλκηστις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Η Fresh Target Theatre Ensemble συμμετέχει για πρώτη φορά στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού ...

Η «Οδύσσεια» κάνει το γύρο του κόσμου σε 24 ώρες

Ένα μαραθώνιο project ξεκινάει απόψε στις 11 (ώρα Κύπρου) και πρωτοβουλία του Center of ...

Ρεπερτόριο ΘΟΚ για τη σεζόν 2018-19

Προτάσσοντας το στίχο του Καβάφη «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου ...

X