Κοραλλία Στεργίδη

Ποια είσαι;

Είμαι η Κοραλλία Στεργίδη, καλλιτέχνης, ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης. Ζω και δουλεύω σε Κύπρο και Αγγλία. Σπούδασα Performance Design στο Saint Martins School of Art and Design, στο Λονδίνο.Κυρίως κίτρινη, σήμερα είμαι ήλιος, ζω καλύτερα μέσα στο νερό κάνοντας ιστιοσανίδα. Σέβομαι το υγρό στοιχείο και αυτό που με διδάσκει. Ο πατέρας μου είναι από την Καρπασία, πρόσφυγας και πρώην στρατιώτης στον πόλεμο του 1974. Η μητέρα μου κατάγεται από το Σάμοκοβ, μια κοιλάδα στη Βουλγαρία. Μεγαλωμένη στην Κύπρο και στην Αγγλία, ένιωθα πάντα ότι βρισκόμουν κάπου στη μέση.

Τι κάνεις;

Η δουλειά μου είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Χρησιμοποιώ χορευτικές και χωρικές μεθόδους ώστε να συνυπάρξουν πειραματικά, κινηματογράφος, φωνή, ποίηση και εγκαταστάσεις δημιουργώντας μυθοπλασία μέσα από ζωντανούς και μετακινούμενους χώρους.
Ο αυτοσχεδιασμός και τα πειράματα οδήγησαν στη δημιουργία ενός αρχείου. Το περιεχόμενο χρησιμοποιείται στην έρευνα προόδου και ανακυκλώνεται ως ανάμνηση σε άλλες δουλειές. Η συνεργασία με επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους μου δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξω μεθοδολογίες και να αμφισβητήσω τη δική μου. Εξερευνώ την ενσάρκωση ενός χώρου ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, έναν τόπο που δεν είναι μυθοπλασία, είναι όλες οι ζωές που έχω ζήσει και ζω. Με ενδιαφέρει η γλώσσα, η χειρονομία, η δομή και η σημασιολογία. Είμαι στη διαδικασία της εργασίας με ζωντανό σχεδιασμό ήχου για να πειραματιστώ με το πώς μπορώ να αλλάξω τις εκδόσεις του τι είναι για μένα το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Πάντα κουβαλώ κάτι μαζί μου -είτε είναι μια τσάντα, ένα βιβλίο ή αντικείμενα- κάτι που με οδηγεί σε καταστροφικές καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το άγχος μου βρίσκει τρόπο να σώσει την κατάσταση και να δημιουργήσει κάτι θετικό. Ένα παράδειγμα είναι η πρώτη μου ανεξάρτητη ταινία σε συνεργασία με το ICA, την Chisenhale Gallery και την Random Acts.

Τι θέλεις;

Θέλω να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να νοιαζόμαστε γι’ αυτό και να μην το αγνοούμε. Πρέπει να φροντίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία αναπτύσσοντας μια βαθύτερη σχέση με τη γη. Τον Σεπτέμβριο έχω προσκληθεί να παρουσιάσω ένα performance ως μέρος ενός πρότζεκτ το οποίο ασχολείται με τη δουλειά του οικολόγου μελετητή Rachael Squire σχετικά με τους υπόγειους χώρους. Περισσότερες πληροφορίες στον λογαριασμό μου στο Instagram @aillarok αλλά και στην ιστοσελίδα μου website www.korallia.co.uk.

Σχεδιάζω επίσης να ξεκινήσω τον Σεπτέμβρη μεταπτυχιακές σπουδές στις Καλές Τέχνες.
Θα υιοθετήσω μια κατσίκα. Θα κτίσω ένα δεντρόσπιτο, ενώ παράλληλα θα γράφω και θα εικονογραφώ παιδική ποίηση.

You May Also Like

Βασιλεία Μέλιου

Ποια είσαι; Είμαι η Vassilia ή αλλιώς Βασιλεία Μέλιου, μουσικός, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης. Ζω ...

Julio

Ποιος είσαι; Είμαι όσα θέλεις να πεις, μα εν τα λέεις. Τζούλιο – η ...

Arshak Sarkissian

Ο Arshak Sarkissian δίνει ζωή στους ήρωες των έργων του Τι κάνεις; Είμαι καλλιτέχνης. ...

Παναγιώτης Δουκανάρης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Παναγιώτης Δουκανάρης και κατάγομαι από την Κύπρο. Μέχρι πρόσφατα ζούσα ...

Οι 12 collective είναι… 2

Τι κάνετε; Είμαστε η 12 collective, που αποτελείται από τη Γεωργία Ιωάννου και τη ...

Λούης Συρίμης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Λούης Συρίμης και μένω στη Λευκωσία. Είμαι μουσικός και έχω σπουδάσει ...

X