Έκθεση της Αγγέλας Κυριάκου «Disclaimer»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου 2018

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση της Αγγέλας Κυριάκου με τίτλο «Disclaimer». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 8 μμ.

Γράφει σε σημείωμά της η καλλιτέχνις: «Η δουλειά μου υποκινείται από την απεραντοσύνη και τη θολότητα της γλώσσας και διέπεται από τη χρήση της ως ένα καθολικό, αισθητικό εργαλείο. Ο στόχος μου είναι να αναπαραστήσω μια αισθητική διάσταση της γλώσσας ως ένα επίμονο κοσμικό γεγονός: οι λέξεις, μεταξύ άλλων, είναι οπτικές δομές και συνήθως τις εκλαμβάνουμε ως κομμάτια νοήματος που αποσκοπούν σε κάποια αμοιβαία επικοινωνία και έκφραση. Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή τη δουλειά, απεικονίζω το χαώδες γλωσσικό σύστημα, το μη-νόημα των λέξεων, την αισθητική μορφή και το σχήμα τους μέσα σε διάφορα πολυφωνικά και δυσανάγνωστα πεδία. Υπάρχει μια σκόπιμη αφαιρετικότητα που περιλαμβάνει τη φασματική ακατανοησία, τη μεγαλοπρεπή σιωπή και τις κατακερματισμένες, ατελείς αφηγήσεις της γλώσσας».

Η Αγγέλα Κυριάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Διδάσκει στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Alexander College. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία (Παν/μιο Κύπρου) και Γραφικές Τέχνες (Intercollege). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αισθητική και Επιστήμες της Τέχνης (Παν/μιο της Σορβόννης Ι) και στις Καλές Τέχνες (Παν/μιο του Μπράιτον). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε επίπεδο MPhil στη Φιλοσοφία της Τέχνης (Παν/μιο του Σάσσεξ). Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στη δημιουργία εικόνας και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη γλώσσα και το νόημα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αναλυτική φιλοσοφία της τέχνης και στην αντίληψη της τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες:
Δευτέρα-Παρασκευή 5.00μμ.-8.00μμ. και Σάββατο 11.00πμ.-1.00 μμ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

 

You May Also Like

«Επιτρέπεται»: έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Σπίτι της Κύπρου

Μια ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Επιτρέπεται» εγκαινιάστηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2019 στο Σπίτι ...

Γκαλερί Noise: “Presencing” της Helen Kirwan

Η γκαλερί Noise παρουσιάζει μια έκθεση με το φωτογραφικό έργο της Helen Kirwan, το ...

“Found Not Lost”: Φωτογραφίες από το αρχείο του Elliott Erwitt

Βουτιά στα βαθιά του αρχείου του φωτογράφου του Magnum, Elliott Erwitt πραγματοποιεί το λεύκωμα ...

Two days of print + a party

Η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), πρόκειται να διοργανώσει τρία θεματικά διήμερα που ...

Aphrogee: Κύπρος και Αφρική μαζί, με μια σειρά μπλουζάκια

Η Leatitia Tchakoute από το Καμερούν έφτασε στην Κύπρο το 2017 ως αιτήτρια ασύλου. ...

Ο ελέφαντας του Ρέμπραντ

Στη Φλωρεντία, στο Museo della Specola, σώζεται ο σκελετός της Χάνσκεν, ενός θηλυκού ελέφαντα, ...

X