Overly sexy, smart, edgy and dangerous στο DriveDrive

“…υπήρχε κάτι γλυπτικό σαυτό το πλάσμααν κάποιος μπορεί να φανταστεί ένα γλυπτό που γίνεται από χρωμιωμένα καρφιά, σύρματα ξυραφιού, λεπίδες, αγκάθια και λείο μεταλλικό κέλυφος. Ήταν μεγάλο, περισσότερο από ένα μέτρο ψηλότερο από εμένα και δεν είμαι κοντός..”

Η παραπάνω παραπομπή περιγράφει τον Shrike, ένα avatar από τα βιβλία του Dan Simmons που αποστέλλετε από το μέλλον, από την Απόλυτη Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, υπήρχαν αρκετοί Shrikes που ο καθένας τους ξεχωριστά είχε προγραμματιστεί από μια διαφορετική ομάδα, που αντιπροσώπευε την ίδια περίπλοκη και χαοτική σύγκρουση μεταξύ των αδιανόητων δυνάμεων. Με παρόμοιο τρόπο, παίκτες – τηλεπαρόντες σε αμέτρητες εικονικές αρένες – ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ντυμένοι με ψηφιακές θωρακίσεις που τους επιτρέπουν να υπερβαίνουν τους νόμους της φυσικής, ταξιδεύουν διαστημικά με την ταχύτητα των καλωδιακών οπτικών ινών.

Κρύβουν τις προσωπικότητές τους κάτω από μάσκες των πολύχρωμων και αξιοσέβαστων avatars. Μερικοί από αυτούς είναι αθώοι, άλλοι είναι σέξι και άλλοι είναι απωθητικοί ή εντελώς αφηρημένοι. Κατά τις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, στέλνουν μηνύματα που μπορούν να μεταφέρουν ένα πραγματικό πολιτικό νόημα. Ο εχθρός είναι  εχθρός – είτε είναι άνθρωπος, εξωγήινος ή δαίμονας. Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού είναι ένα προηγμένο ονειρικό προϊόν. Κάθε μικρή λεπίδα μπορεί να εξατομικευτεί και να βελτιωθεί.

Μια σειρά αντικειμένων, που ετοιμάστηκαν για την έκθεση Overly sexy, smart, edgy and dangerous από τους Inside Job (Ula Lucińska & Michał Knychaus)  δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα εγκαταλελειμμένου πεδίου μάχης. Κρεμασμένες από φθαρμένα ρούχα, οι λεπίδες φαίνεται να είναι μια φαντασίωση για μια σύγκρουση που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο μακρινό κόσμο ή σε άλλο πλανήτη.Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε την εποχή κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μάχη ή ακόμα και να φανταστούμε τη φυσιογνωμία των μαχητών
Εγκαίνια Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ώρες λειτουργίας : Πέμπτη – Παρασκευή 16:00-19:00 ή με διευθέτηση εκ των προτέρων.

Οδός Σαπφούς 6,  Άγιος Σάββας, 1011 Λευκωσία. (Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην παλιά Λευκωσία).

You May Also Like

Open Call από την πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum Vitae

«Στην ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό να ενώσουμε τον κόσμο δια μέσου μίας διεθνούς ...

Αφιέρωμα στους Jake & Dinos Chapman στο ΤΕΠΑΚ

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή την έναρξη του πτυχιακού ...

«Νοητική Γεωγραφία» του Θεόδουλου Γρηγορίου

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση του Θεόδουλου Γρηγορίου με γενικό τίτλο ...

Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ: Μια νέα Guernica υπέρ της πανεπιστημιακής ελευθερίας

Μια νέα Guernica από σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ...

Μουσείο V&A: To κιμονό του χθες και του αύριο σε μια έκθεση

Η έκθεση «Kimono: Kyoto to Catwalk» στο V&A του Λονδίνου παρουσιάζει την παραδοσιακή ιαπωνική ...

Σε δημοπρασία φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο που τράβηξε ο Νίκολας Μάρεϊ

Συλλογή από «προσωπικές και χαλαρές» φωτογραφίες των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα και του ...

X