Overly sexy, smart, edgy and dangerous στο DriveDrive

“…υπήρχε κάτι γλυπτικό σαυτό το πλάσμααν κάποιος μπορεί να φανταστεί ένα γλυπτό που γίνεται από χρωμιωμένα καρφιά, σύρματα ξυραφιού, λεπίδες, αγκάθια και λείο μεταλλικό κέλυφος. Ήταν μεγάλο, περισσότερο από ένα μέτρο ψηλότερο από εμένα και δεν είμαι κοντός..”

Η παραπάνω παραπομπή περιγράφει τον Shrike, ένα avatar από τα βιβλία του Dan Simmons που αποστέλλετε από το μέλλον, από την Απόλυτη Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, υπήρχαν αρκετοί Shrikes που ο καθένας τους ξεχωριστά είχε προγραμματιστεί από μια διαφορετική ομάδα, που αντιπροσώπευε την ίδια περίπλοκη και χαοτική σύγκρουση μεταξύ των αδιανόητων δυνάμεων. Με παρόμοιο τρόπο, παίκτες – τηλεπαρόντες σε αμέτρητες εικονικές αρένες – ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ντυμένοι με ψηφιακές θωρακίσεις που τους επιτρέπουν να υπερβαίνουν τους νόμους της φυσικής, ταξιδεύουν διαστημικά με την ταχύτητα των καλωδιακών οπτικών ινών.

Κρύβουν τις προσωπικότητές τους κάτω από μάσκες των πολύχρωμων και αξιοσέβαστων avatars. Μερικοί από αυτούς είναι αθώοι, άλλοι είναι σέξι και άλλοι είναι απωθητικοί ή εντελώς αφηρημένοι. Κατά τις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, στέλνουν μηνύματα που μπορούν να μεταφέρουν ένα πραγματικό πολιτικό νόημα. Ο εχθρός είναι  εχθρός – είτε είναι άνθρωπος, εξωγήινος ή δαίμονας. Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού είναι ένα προηγμένο ονειρικό προϊόν. Κάθε μικρή λεπίδα μπορεί να εξατομικευτεί και να βελτιωθεί.

Μια σειρά αντικειμένων, που ετοιμάστηκαν για την έκθεση Overly sexy, smart, edgy and dangerous από τους Inside Job (Ula Lucińska & Michał Knychaus)  δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα εγκαταλελειμμένου πεδίου μάχης. Κρεμασμένες από φθαρμένα ρούχα, οι λεπίδες φαίνεται να είναι μια φαντασίωση για μια σύγκρουση που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο μακρινό κόσμο ή σε άλλο πλανήτη.Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε την εποχή κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μάχη ή ακόμα και να φανταστούμε τη φυσιογνωμία των μαχητών
Εγκαίνια Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ώρες λειτουργίας : Πέμπτη – Παρασκευή 16:00-19:00 ή με διευθέτηση εκ των προτέρων.

Οδός Σαπφούς 6,  Άγιος Σάββας, 1011 Λευκωσία. (Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην παλιά Λευκωσία).

You May Also Like

Η ομορφιά του πλανήτη μας στις αεροφωτογραφίες του Tobias Hägg

Πώς βλέπει ένα πουλί τους ωκεανούς και τα δάση της Γης; Απάντηση είναι οι ...

Η Tate Modern τιμά τον Τάκι

Τη μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική έκθεση, που έχει γίνει ποτέ στο Λονδίνο για τον ...

«Τι αντελήφθην εις το φως και τι ενοήθην στο σκοτάδι»

Την πρώτη ατομική του έκθεση ετοίμασε και παρουσιάζει ο νέος δημιουργός Αντρέας Κουντουρέσιης, με ...

Το «Κορίτσι με τον μοβ μπερέ» του Πικάσο βγαίνει σε δημοπρασία

Η Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, μούσα του Πάμπλο Πικάσο, μεγάλος του έρωτας και μητέρα του ...

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη.

Μετά από είκοσι αιώνες, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη, μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές ...

Έκθεση της Λευκής Σαββίδου στη γκαλερί Edit

Η Edit Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Λευκής Σαββίδου, ‘Cinderella, Don’t Forget to ...

X