Συναπάντημα γεύσεων και πολιτισμών στο Φεστιβάλ «Γεύσεις του κόσμου»

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με κουλτούρες άλλων λαών μέσα από ένα γαστρονομικό, μουσικό και χορευτικό «ταξίδι»

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία το φεστιβάλ πλουραλισμού και διαπολιτισμικότητας «Γεύσεις του κόσμου» το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Παραλιμνίου και τη Νεολαία Παραλιμνίου.

Το διαπολιτισμικό φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο υλοποιούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας καθώς και η Enoros Consulting Ltd και μέρος του συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο οποίο ο Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει επί σειρά 3 ετών ως ο Επικεφαλής Εταίρος.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με κουλτούρες άλλων λαών μέσα από ένα γαστρονομικό, μουσικό και χορευτικό «ταξίδι» που προάγει την αξία της πολυπολιτισμικότητας.

Το φεστιβάλ άρχισε με την καθιερωμένη πλέον αλλά παράλληλα φαντασμαγορική παρέλαση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Πρωταρά (λεωφόρος των ξενοδοχείων) με συνοδεία του ξεσηκωτικού συγκροτήματος κρουστών «Batukinio». Συμμετείχαν 17 χώρες με 350 συμμετέχοντες!  Η Δημοτική πλατεία εκδηλώσεων «ΛΕΥΚΟΛΛΑ» φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει πέραν των 3.000 ατόμων που παρευρέθηκαν για να απολαύσουν πανδαισία ήχων, μουσικών χρωμάτων και ποικιλίας γαστρονομικών δημιουργιών από κάθε γωνιά της γης. Πολιτιστικά σύνολα από τις χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ πλαισίωσαν την βραδιά με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σε αυτό το συναπάντημα κουλτούρας, παράδοσης, πολιτισμού και γαστρονομικής ώσμωσης του δυτικού και ανατολικού κόσμου, το κοινό είχε την ευκαιρία να «γευτεί» -μεταξύ άλλων, ισπανική paella, ουγγρικό Gulyás, Lecsó, Kolbász, Rétes, βουλγαρικα banitsa, milinki, kebabche, κυπριακά αφέλια, κουμανταρία, ζιβανία και δροσερή μαχαλλεπί, ρωσικά Pirogki, Okroshka, αυθεντική pizzaitaliano, Parmigiano καθώς και ποικιλία ιταλικών τυριών και κρασιών, ελληνικά κεφτεδάκια, πολίτικο καζάν ντιπί, φασόλια γίγαντες, σπανακόπιττα, τυρόπιττα, καρυδόπιτα, ούζο, ρετσίνα και πολλά άλλα.

 

You May Also Like

Βραβείο στις καλύτερες φωτογραφίες από το περσινό Καρναβάλι Λεμεσού

Τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τις περσινές καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού, εγκαινίασε τη Δευτέρα, ...

Δανία: Η ευτυχία βρίσκεται σε μουσείο

Η Δανία εγκαινίασε το πρώτο μουσείο της ευτυχίας, σε ένα υπόγειο στο κέντρο της ...

Kινηματογραφικό φεστιβάλ με θεατή μια νοσοκόμα

To μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σκανδιναβίας θα πραγματοποιηθεί φέτος παρά την πανδημία του κορονοϊού, ...

«Τhe STEAMers» | Έναρξη εγγραφών

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers» 2020 – ...

Αφγανές κινηματογραφίστριες απευθύνουν έκκληση από το φεστιβάλ της Βενετίας

Οδυνηρή μαρτυρία πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας όπου δύο αφγανές κινηματογραφίστριες ...

Το Tsemberi Fashion Exhibition έρχεται στις 7 και 8 Μαΐου

Η Fashion Revolution Cyprus και η Royal Commonwealth Society διοργανώνουν την Έκθεση Μόδας Τσεμπέρη ...

X