«Άλογα»: μία παράσταση από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

Η παράσταση χορηγείται από το Υπουργείο παιδείας και πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη για την ανάπτυξη του σύγχρονου χορού

Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Άλογα» στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, μεταξύ 19 και 21 Οκτωβρίου 2018.

Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ένας λόγος για τα πάντα, είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε Εκκινώντας από το «άλογο», το άνευ λόγου. Σε μια πορεία/ κούρσα αναζήτησης του λόγου χωρίς τερματισμό, σε μια κούρσα επαναλαμβανόμενη, ατελείωτη, τα ίχνη της οποίας στη πορεία του χρόνου επικαλύπτουν όλο και περισσότερο το ένα το άλλο.
Παρατήρηση των αλόγων, της κίνησης και της έκφρασης τους. Το ελεύθερο πνεύμα σε καταναγκαστική συνύπαρξη με την πίστη. Οι ηρωικοί συμβολισμοί αναμειγμένοι με τα ταπεινά, ακατέργαστα ένστικτα. Τα άλογα (αυτά που δεν έχουν κανέναν λόγο σε αυτά που κάνουν) δεν ενδιαφέρονται για προορισμό, απλά και μόνο καλπάζουν το καθένα ακολουθώντας τα ίχνη των άλλων. Αναζητώντας χορογραφικά τα ίχνη, σε αυτή την ατελείωτα επαναλαμβανόμενη πορεία/ κούρσα αναζήτησης του ίδιου της του λόγου.

Στη γλώσσα των αλόγων, στη γλώσσα των πρωταγωνιστών της, στη μόνη γλώσσα που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει το «αδύνατον» της απάντησης, το εξ’ αρχής «μοιραίο» της αναζήτησής μας. Η γλώσσα των αλόγων ερωτικά σφιχταγκαλιασμένη με την πλέον αρχετυπική της ανθρώπινης ύπαρξης γλώσσα του χορού, σε όλους αν είναι δυνατόν τους δυνατούς μεταξύ τους συνδυασμούς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Διότι μετά από τον χορό των αλόγων, δεν πρέπει να έχει απομείνει η παραμικρή αμφιβολία ότι:
Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει λόγος για τα πάντα είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε.

Συντελεστές: 

Ιδέα/ σκηνοθεσία/χορογραφία Έλενα Χριστοδουλίδου σε συνεργασία με τους χορευτές
Επί σκηνής, έξι ιδιαίτεροι, εξαιρετικά ταλαντούχοι χορευτές της νέας Κυπριακής χορευτικής γενιάς. Οι: Γιάννης Οικονομίδης, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Άδωνις Κυριακίδης, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμεθοδίου, Ήβη Χατζηβασιλείου
Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου
Σκηνικά/κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμός: Σεσίλια Τσελεπίδη
Μάσκες :Mάρθα Φωκά
Υπεύθυνος παραγωγής :Μάρκος Γραμματικόπουλος/Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

*19-20-21 Οκτωβρίου, στο black box θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, έναρξη στις 20:30. 

Εισιτήρια:  22781104

You May Also Like

Πήγα στο IntuNition της Λίας Χαράκη

Τον Μάρτιο, λίγες μέρες πριν το lockdown, η Χριστίνα Παρή παρακολούθησε ένα από τα ...

Εξέλιξη σε κίνηση

Η Μάρθα Γκράχαμ (1894-1991) έχει αναγνωριστεί ως μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές δυνάμεις του ...

Royal Ballet: αναμετάδοση στο Θέατρο Ριάλτο

Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει μια παράσταση-αναμετάδοση από το Royal Opera House Cinema από το ...

Έλενα Αντωνίου in situ

Ύστερα από 34 ώρες και έξι μέρες στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της επαρχίας ...

The only way out is through, από τον Δημήτρη Χειμώνα

Το νέο του χορογραφικό έργο με τίτλο «The only way out is through» παρουσιάζει ...

Ο Ρώσος χορευτής Ivan Vasiliev στην Κύπρο

Ο Ρώσος χορευτής Ivan Vasiliev  έρχεται στη Κύπρο για μία και μοναδική εμφάνιση στο ...

X