Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen

“Tower XYZ” της Ayo Akingbade, Ηνωμένο Βασίλειο 2016, 3′. Υπό τη μουσική υπόκρουση ενός ρυθμικού τραγουδιού, οι χαρακτήρες περιπλανιόνται μέσα στην άγρια ζούγκλα του Λονδίνου καθώς η φωνή μιας άγνωστης γυναίκας αντανακλά την τρέχουσα κατάσταση της πόλης και το φανταστικό μέλλον της.

Η ταινία βραβεύθηκαν πέρσι στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen. Εδώ και έξι δεκαετίες το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen έχει γίνει μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις ταινιών ανά το παγκόσμιο – είναι χώρος όπου δημιουργοί ταινιών και καλλιτέχνες, όπως τους Agnes Varda, Martin Scorsese, Alexander Kluge και Werner Herzog, έχουν παρουσιάσει τις πρώτες τους ταινίες. Το Oberhausen είναι το παλαιότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο. Έχει μια εξαιρετική θέση στη σκηνή της τέχνης, όπου οι μικρού μήκους ταινίες και τα βίντεο παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο σήμερα.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας των προβολών του περσινού Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen, το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε θα φιλοξενήσουν την προβολή του “Award winners 2017” από το πρόγραμμα της περιοδείας του 2016-2017.

+ Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στο Ίδρυμα ARTos. Είσοδος ελεύθερη. Αγγλικοί υπότιτλοι.

You May Also Like

Πρόωρα παρών: Χριστόφορος Σάββα 1924-1968

Με έργα τέχνης του Χριστόφορου Σάββα, ενός καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής ...

Για τον γερμανικό εξπρεσσιονισμό

Φουτουριστικές πόλεις, χάος, φωτοσκιάσεις, συμβολισμοί, παράλογα τοπία και εξωπραγματικοί χαρακτήρες, αισθητική που επηρεάζεται από ...

Μια Disneyland της Φρίκης

Το Βαρώσι με τα άδεια σπίτια, τα καταστήματα, τα σπασμένα παράθυρα, τα σκισμένα βιβλία ...

“Θερμοκήπιο”

Στα τέλη Μαρτίου θα είναι έτοιμη η νέα ταινία μικρού μήκους -και πολύ μικρού ...

Uninterrupted Stare

Σκόπιμα έκοψα φωτογραφίες καθισμένων φιγούρων πάνω από το γόνατο και κάτω από τα μάτια, ...

Διεθνή δείγματα σύγχρονου χορού

Αυστρία και Ισραήλ έχουν σειρά στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού το οποίο συνεχίζεται μέχρι ...

X