Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν

Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Kurtulus Altayli, ηθοποιοί, είναι το πρώτο ντουέτο στη σειρά Duet. Το Duets είναι η νέα πειραματική πλατφόρμα του φετινού φεστιβάλ Buffer-Fringe που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2018. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τον διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίο ένας καλλιτέχνης μπορεί να διερευνήσει ένα θέμα με έναν άλλο καλλιτέχνη από διαφορετικό κλάδο και / ή διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Για όλο τον μήνα Οκτώβριο το φεστιβάλ έχει «ζευγαρώσει» τους καλλιτέχνες και έχει παραχωρήσει σε κάθε ντουέτο έναν χώρο πρόβας για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται οι έρευνες και οι πρόβες, με αποκορύφωμα μια παράσταση / παρουσίαση την τελευταία μέρα. Την εβδομάδα 8-13 Οκτωβρίου η Ναταλία και ο Kurtulus, με έμπνευση από ιστορίες που έχουν συλλέξει από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν».

Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 19.30-21.30. Πληροφορίες τηλ. 22445740.

Η πλατφόρμα Duets θα συνεχίσει στις 13 Οκτωβρίου  με τους Αθηνά Γεωργίου (Κύπρος) & Ανθή Πάφιου (Κύπρος) στο Ινστιτούτο Γκαίτε,  στις 20 Οκτωβρίου με τους Sakari Laurila Kammari (Φινλανδία) & Tulin Pektas (Κύπρος) στο Σπίτι της Συνεργασίας, , στις 27 Οκτωβρίου με τους Laura Saumweber (Γερμανία) & Πέτρο Κονναρή (Κύπρος) και Aneesha Michale και Αντρούλα Κάφα.

 

 

 

You May Also Like

Βιομηχανία του Φόβου

“32 Οπερατικές πράξεις για το θέατρο και την καθημερινότητα” παρουσιάζει ο Άχιμ Βίλαντ στο ...

Η Αϊσέ πάει διακοπές

“Αν δει το πλάσμαν τα σύκα να ψήννουνται εποχήν που ‘εν ένει του τζιαιρού ...

Πικάσο στο Κυπριακό Μουσείο

Μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό αριθμό έργων του Πάμπλο Πικάσο σε πηλό θα παρουσιάσει το Τμήμα ...

Οι Monsieur Doumani στην κορυφή της world music

Το Βραβείο Καλύτερου Γκρουπ στα μουσικά βραβεία Songlines 2019 απέσπασε το κυπριακό σχήμα Monsieur ...

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος

Η Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου έγραψε, η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και ο ...

To θαυμαστό νησί και οι σύγχρονοί του καλλιτέχνες

Ίσως η πιο πλήρης χαρτογράφηση της σύγχρονης κυπριακής εικαστικής σκηνής έχει μόλις κυκλοφορήσει σε ...

X