Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν

Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Kurtulus Altayli, ηθοποιοί, είναι το πρώτο ντουέτο στη σειρά Duet. Το Duets είναι η νέα πειραματική πλατφόρμα του φετινού φεστιβάλ Buffer-Fringe που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2018. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τον διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίο ένας καλλιτέχνης μπορεί να διερευνήσει ένα θέμα με έναν άλλο καλλιτέχνη από διαφορετικό κλάδο και / ή διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Για όλο τον μήνα Οκτώβριο το φεστιβάλ έχει «ζευγαρώσει» τους καλλιτέχνες και έχει παραχωρήσει σε κάθε ντουέτο έναν χώρο πρόβας για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται οι έρευνες και οι πρόβες, με αποκορύφωμα μια παράσταση / παρουσίαση την τελευταία μέρα. Την εβδομάδα 8-13 Οκτωβρίου η Ναταλία και ο Kurtulus, με έμπνευση από ιστορίες που έχουν συλλέξει από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν».

Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 19.30-21.30. Πληροφορίες τηλ. 22445740.

Η πλατφόρμα Duets θα συνεχίσει στις 13 Οκτωβρίου  με τους Αθηνά Γεωργίου (Κύπρος) & Ανθή Πάφιου (Κύπρος) στο Ινστιτούτο Γκαίτε,  στις 20 Οκτωβρίου με τους Sakari Laurila Kammari (Φινλανδία) & Tulin Pektas (Κύπρος) στο Σπίτι της Συνεργασίας, , στις 27 Οκτωβρίου με τους Laura Saumweber (Γερμανία) & Πέτρο Κονναρή (Κύπρος) και Aneesha Michale και Αντρούλα Κάφα.

 

 

 

You May Also Like

Επτά Επί Θήβας στο Κούριο

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του περσινού καλοκαιριού στην Ελλάδα, ταξιδεύει στην Κύπρο ...

Η Κύπρος σε χαρακτικά

Την Κύπρο μέσα από μια σπουδαία συλλογή χαρακτικών παρουσιάζει το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, διοργανώνοντας ...

Η καρτ ποστάλ του Χριστόφορου Σάββα από τη Γενεύη

Γενεύη, Μάιος 1959: Σε ένα μεγάλο ταξίδι επιστροφής στην Κύπρο από το Παρίσι, ο ...

«Μας αρέσει, αλλά δεν ξέρουμε γιατί, είναι σίγουρα μεταδοτική»

«Two of a different kind» / Φιγούρα με φόρεμα και αγόρι με κρεμαστό τμήμα ...

R.E.M. 1981 – 2011

25.9.2011 Η ανακοίνωση της διάλυσης του συγκροτήματος των R.E.M. ήρθε σε μια ιδανική στιγμή ...

Standchen

“Καμία σύμβαση δεν είναι αρκετή για να μιληθεί ένας άνεμος ή μία πλημμύρα, μια ...

X