Μουσικοθεατρική παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου

Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι

Η Θαλασσινή Ωδή του Fernando Pessoa και τα Fados της Εφηβείας μου: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία η ποιητική σύνθεση του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή, Φερνάντο Πεσσόα, συναντά τα μελαγχολικά φάντος της Λισαβόνας, τραγούδια έντονα νοσταλγικά, παρουσιάζει το Θέατρο Ριάλτο την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο όπως η θάλασσα, που γεννά σκέψεις, ξυπνά τις αισθήσεις και επαναφέρει στη μνήμη την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς όταν ακούει παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Η Αλικη Καγιαλόγλου σημειώνει για την παράσταση:

«Αγία εφηβεία όπως θα έλεγε και η φίλη μου Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ… Όλοι ακούν Beatles. Εγώ ανακαλύπτω μια γυναικεία φωνή που τραγουδάει κάτι υπέροχα τραγούδια. Τη φωνάζουν Amalia. Δεν καταλαβαίνω τι λέει, όμως με συγκινεί βαθύτατα η εξαίσια φωνή της. Προσπαθώ να τραγουδήσω μαζί της, αλλά δεν μου φτάνει. Θέλω να μοιραστώ αυτή την ανακάλυψη… Πολλά, πάρα πολλά χρόνια μετά, μου στέλνει ο Γιάννης Δουβίτσας την Ποίηση, το περιοδικό που εκδίδει η Νεφέλη του. Πρώτο πρώτο το ποίημα «Θαλασσινή ωδή» του Φερνάντο Πεσσόα. Το διαβάζω όλο μεμιάς. Και λέω είναι δικό μου, δεν το συζητώ. Θάλασσα, βαπόρια, θέλω να φύγω, πειρατές, πάρτε με μαζί σας, ταξίδια! Ναι, είναι δικό μου. Ένα τιμόνι μέσα μου αρχίζει να γυρνάει αργά..

Θέλω να το διαβάσω δυνατά. Μα δε μου φτάνει. Θέλω και να το μοιραστώ. Πρέπει να κάνω κάτι γι’ αυτό… Αρχίζω να πηγαίνω ξανά στη Λισαβόνα της αγαπημένης Amalia, να περπατώ στους δρόμους της Μοραρίας, να βλέπω την Αρτζεντίνα Σάντος να πλένει πιάτα και μετά να βγάζει την ποδιά και να τραγουδά φάντος. Και αρχίζω το ταξίδι απ’ την αρχή…»

Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, Ώρα 20:30 

Εισιτήρια: € 15 /10

Πληροφορίες: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy

 

You May Also Like

Η μουσική στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Όποιος ήταν υπεύθυνος για το κάστινγκ ταλέντων για τα εγκαίνια του Τζο Μπάιντεν είχε ...

Echoes from Berlin στο 9ο φεστιβάλ X-Dream

Το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με το Moving Silence και το Ινστιτούτο Γκαίτε, και ...

Οι Zilla Project τραγουδούν τα μπλουζ

Η συναυλία – ωδή στην μπλουζ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ και στο ...

Οι Reβetien στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Στο πλαίσιο του 21ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Μαΐου-Ιουλίου 2018) και σε συνεργασία ...

Το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος πάει Σπήλια

Στο χωριό Σπήλια θα πραγματοποιηθούν τα φετινά Σεμινάρια Μουσικής του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος Κύπρου», ...

Αβέβαια τα «Κύπρια» 2020

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουμε», ανέφερε στον «Π» ο Άντης Παρτζίλης, καλλιτεχνικός ...

X