Οι κατ’οίκον επισκέψεις των Rimini Protokoll τώρα και από το Θέατρο Ριάλτο

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο πλαίσιο του Buffer Fringe Performing Arts Festival

Τι είναι, αλήθεια, η Ευρώπη; Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll αντιπαραβάλλει την αόριστη ιδέα της Ευρώπης με την ατομικότητα ενός ιδιωτικού διαμερίσματος. Δεκαπέντε άτομα λαμβάνουν μέρος στην παράσταση αυτή, η οποία διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι όπου συγκρούονται οι πολιτικοί μηχανισμοί της Ευρώπης με τις προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων. Το έργο έχει ταξιδέψει σε πέντε ηπείρους, 37 πόλεις και εκατοντάδες σπίτια ανά τον κόσμο.  

Οι Rimini Protokoll, προτείνουν εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μορφές διαδραστικής τέχνης ως μέσο για την εξερεύνηση κοινωνικών, ψυχολογικών και πολιτικών ζητημάτων. Το φθινόπωρο του 2017 είχαν παρουσιάσει στην Πάφο τη διαδρομή-παράσταση «Remote Pafos» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο το κοινό βιώνει και προσλαμβάνει την πόλη. Το πρωτοπόρο σχήμα με έδρα το Βερολίνο, που επηρεάζει όσο λίγα τα ευρωπαϊκά́ θεατρικά πράγματα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσοντας συνεχώς νέες μορφές και μεθόδους, επιστρέφει στην Κύπρο όπου από τις 28 Οκτωβρίου και για έξι μήνες θα παρουσιάσει σε διάφορες πόλεις την πρότασή της «Home Visit Europe».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο πλαίσιο του Buffer Fringe Performing Arts Festival. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και το Σπίτι της Συνεργασίας.

Λεμεσός, 5 – 7 Νοεμβρίου

*Η διεύθυνση της παράστασης θα ανακοινωθεί τη μέρα της εκδήλωσης.

Διάρκεια: 90′

Εισιτήρια: € 5, Πληροφορίες: 77777745, E-tickets: www.rialto.com.cy

 

You May Also Like

Αναβάλλεται η παράσταση “1984” της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής ...

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας: καλοκαιρινή έκδοση τον Ιούλιο

Το πράσινο φως για την επανεκκίνησή τους την 1η και όχι στις 14 Ιουλίου, ...

«Όργια» του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι

Ένας άντρας διαφορετικός και μια γυναίκα διαφορετική αλληλοκαταστρέφονται πριν αυτοκαταστραφούν, στην προσπάθειά τους να ...

#nifKIDS: «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 συνεχίζει τις δράσεις του και μέσα στο 2022! Επαναλαμβάνει ...

«Μια τρελλή… τρελλή σαραντάρα» από το Θέατρο Διόνυσος

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της ανεπανάληπτης ελληνικής κωμωδίας «Μια τρελλή… τρελλή σαραντάρα» των Αλέκου Σακελλάριου ...

X