Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου: Ζωγράφος «από κούνια»

Ο Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου εκθέτει τα έργα του στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στηρίζοντας το σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή»

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου

Μόλις έκλεισε τα πέντε του χρόνια και παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση, υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mensa Cyprus. Ένας μικρός καλλιτέχνης με μεγάλη ψυχή, ο Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου προσφέρει με το δικό του τρόπο στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή», παρουσιάζοντας μία έκθεση αποτελούμενη εξ’ ολοκλήρου από δικά του έργα. Ο Πάρης ζωγραφίζει με εκπληκτικό ζήλο, φαντασία και δημιουργικότητα από την ηλικία των δύο χρόνων.

Όπως μας ενημέρωσε η μητέρα του Πάρη, Ελίζα Χατζηπαύλου μιλώντας στον «Π», «η έκθεση προέκυψε όταν η διευθύντρια του Mensa Cyprus Χριστίνα Αγγελίδου, η οποία ασχολείται γενικότερα με την προώθηση των ταλέντων των παιδιών, ενθουσιάστηκε βλέποντας τις δημιουργίες του Πάρη, κι έτσι κατέληξε σε αυτήν την ιδέα».

Ο Πάρης εξηγεί στον Δήμαρχο γιατί ο κροκόδειλος έφαγε τον σκύλο.

«Ένας μικρός καλλιτέχνης»

Αναφερόμενη δε στο ταλέντο του γιου της, η κα Χατζηπαύλου ανέφερε ότι «δεν ήταν δύσκολο να στηθεί η έκθεση, καθώς είχαμε στη διάθεσή μας χιλιάδες έργα, τα οποία φτιάχνει ο Πάρης, όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από την ηλικία των δύο ετών. Είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, κι έχει μεγάλο πάθος για τη ζωγραφική», συμπλήρωσε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι«ο Πάρης μπορεί να ζωγραφίζει κάθε ώρα της ημέρας, είτε είναι 5 το πρωί , είτε είναι 12 το βράδυ». Όσον αφορά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης ο μικρός Πάρης καταλαβαίνει τη σημασία του έργου του. «Αν και δεν του εξηγήσαμε τι είναι ο καρκίνος, είναι ενήμερος ότι με τις ζωγραφιές του βοηθάει κάποια άρρωστα παιδάκια, και είναι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Και μόνο που βλέπει τα έργα του αναρτημένα στον τοίχο, είναι ευτυχισμένος. Εξακολουθεί ωστόσο να ζει την ηλικία του με όλη την παιδικότητα που τη χαρακτηρίζει».

 

 

 

 

*Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Πληροφορίες: 25871195

You May Also Like

Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η έκθεση ‘Ξαναγέννηση’, με διακοπή τον Αύγουστο

Παρατείνεται μέχρι το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» – Η επιστροφή 219 ...

Έκθεση Καραβιώτικων Χειροτεχνημάτων

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου η έκθεση Καραβιώτικων χειροτεχνημάτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά ...

«O νικηφόρος Αννίβας» του Γκόγια βρίσκει τη μόνιμη θέση του στο Μουσείο Πράδο

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου Πράδο της Μαδρίτης μπορεί να υπερηφανεύεται για το νέο ...

Ο Κωστής Γεωργίου στην Γκαλερί Μορφή

Με νέα έργα και κάποια που πρόσφατα παρουσιάστηκαν σε Ευρώπη και Κίνα, αλλά για ...

Δύο εκθέσεις στα πλαίσια της σειράς KunstRaumGoethe στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Η δεύτερη έκδοση του KunstRaumGoethe από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει δύο εκθέσεις των ...

Ένα γλυπτό για τη Ρήγαινα στο Λατσί

Μια δημιουργία της βραβευμένης γλύπτριας και ζωγράφου Γιώτας Ιωαννίδου κοσμεί από χτες το λιμανάκι ...

X