Στη Λάρνακα η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών στην Κύπρο

«Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης»

Με τη συμμετοχή 307 καλλιτεχνών από 37 χώρες, πραγματοποιείται από τις  17  Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών Λάρνακας υπό τον τίτλο «Μπιενάλε Λάρνακας 2018».
 
Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ανέφερε ότι «πάγια πολιτική του Δήμου είναι η αέναη καταβολή προσπάθειας για να παρουσιάζει συγκροτημένα στο κοινό της πόλης, τα σύγχρονα ρεύματα της τέχνης. Με πλήρη επίγνωση του χρέους, αλλά και της αγάπης προς την τέχνη, καλωσορίζουμε τη «Μπιενάλε Λάρνακας 2018» μέσα από την οποία οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την προσφορά του πολιτιστικού προϊόντος».

Πρόσθεσε ότι «Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης».

η Biennale Larnaca 2018 υπό το σκεπτικό εισήγηση «Δοχείο  Περιεχόμενο», του επιμελητή της εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη, προσέλκυσε 307 καλλιτέχνες από 37 χώρες και η τελική επιλογή των καλλιτεχνών έγινε μέσα από ανώνυμη επιλογή και ψηφοφορία των πέντε μελών της κριτικής επιτροπής.

Τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη και στον εκθεσιακό χώρο Myth Factory, ενώ κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς  χώρους της Λάρνακας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να επισκεφθούν την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις όσο το δυνατόν πιο πολλοί επισκέπτες ενώ θα εκδοθεί εγκύκλιος προς τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης για να πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 25 εκδηλώσεις που αφορούν, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό και εικαστικές παρεμβάσεις

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει με μυστική ψηφοφορία τα βραβευθέντα έργα της έκθεσης και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου, με το πρώτο βραβείο να συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ, ενώ θα δοθούν και τρεις έπαινοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

You May Also Like

Το Imponderabilia της Μαρίνας Αμπράμοβιτς στην είσοδο της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Λονδίνου

Η φημισμένη παράσταση Imponderabilia της Μαρίνας Αμπράμοβιτς πρόκειται να αναπαρασταθεί στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών ...

Εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία ...

Σημείωση στα σκουπίδια

Την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκαν οι νικητές των φωτογραφικών βραβείων LensCulture, που επιβραβεύουν φωτογράφους οι ...

Ένα άγνωστο έργο της Καίτης Μαραγκού στην έκθεση «Ξαναγέννηση»

Η εικαστικός Κατερίνα Ατταλίδου σε επίσκεψη της στην έκθεση «Ξαναγέννηση» στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης ...

Έκθεση φωτογραφίας «Meditations»

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο Meditations, η οποία διοργανώνεται σε ...

Tο φετινό πρόγραμμα του Open House Festival

To Open House επιστρέφει στη Λεμεσό από τις 2 μέχρι 4 Οκτωβρίου 2020. Το ...

X