«Picturing – Framing Migration»: Μετανάστευση σε εικόνες

Εγκαίνια κάνει σήμερα η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Picturing - Framing Migration» στο Home Gallery, στις 18:00

Μία πρωτοβουλία του Κέντρου Πληροφόρησης EuropeDirect(EDIC) Λευκωσίας αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας «Picturing – Framing Migration» στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν δώδεκα έργα με κεντρικό θεματικό άξονα τη μετανάστευση.

Η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο ρυθμό μετανάστευσης, εξαιτίας κυρίως των ασταμάτητων συγκρούσεων και της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές στις μεσογειακές χώρες. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας μία πιο ασφαλή ζωή με μεγαλύτερες ευκαιρίες για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Τώρα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ενταχθούν σε νέες κοινωνίες.

«Νιώσαμε συγκίνηση»

Αυτό το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι που απεικόνισαν με το φωτογραφικό τους φακό ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, λαμβάνοντας μέρος σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2018. Τα επιλεχθέντα έργα-δώδεκα στο σύνολο- θα φιλοξενηθούν για 30 ημέρες στο Home Gallery-Σπίτι της Συνεργασίας. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την καθημερινή ζωή των μεταναστών και των προσφύγων στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Η υπεύθυνη του Europe Direct Λευκωσίας Acelya Ozel ανέφερε σχετικά : «θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την αποστολή αυτών των εξαιρετικών φωτογραφιών. Νιώσαμε συγκίνηση και ταπεινοφροσύνη με όλες τις συμμετοχές». Οι φωτογραφίες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να διηγηθούν ιστορίες από μια διαφορετική οπτική γωνιά.

Τί είναι το EuropeDirect Λευκωσίας;

Το Κέντρο Πληροφόρησης EuropeDirect (EDIC) Λευκωσίας, αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου που αριθμεί περισσότερα από 400 κέντρα σε 28 κράτη μέλη της ΕΕ με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το EDIC διοικείται από τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και φιλοξενείται στο Σπίτι της Συνεργασίας στην ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών στην Λευκωσία. Ο γενικός στόχος του EDIC είναι να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ σε ολόκληρο το νησί σχετικά με τα δικαιώματά τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους. Επίσης το Κέντρο στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εφαρμόζεται στην Κύπρο. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, επιχορηγήσεις και ευκαιρίες χρηματοδότησης που διατίθενται σε άτομα και οργανισμούς στην Κύπρο, με στόχο την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης και εκπαίδευσης των πολιτών. Με τη μοναδική του θέση στην Buffer Zone του ΟΗΕ, το EDIC στοχεύει στην καθημερινή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Home Gallery (28 Μάρκου Δράκου, Λευκωσία), στις 18:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00, Τετάρτη 9:00-13:00. Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: 22445740

Ένθετο κάτω από φωτογραφία: Η έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία του EDIC Λευκωσίας, χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένθετο μικρό: Οι φωτογραφίες στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να διηγηθούν ιστορίες

 

You May Also Like

Λεβέντειος Πινακοθήκη: χωρίς διεθνείς εκθέσεις μέχρι Γενάρη 2021

Δεν θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρά μόνο μετά το τέλος του 2020, ...

«H Αθήνα μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη»

Η έκθεση «Η Αθήνα μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη» φιλοξενείται στον ...

Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης στο Ινστιτούτο Κύπρου

Εγκαινιάζονται την Πέμπτη 12 Απριλίου τα Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας, τα οποία θα ...

Χριστόδουλος Παναγιώτου:Pulp Paintings

  Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει την έκθεση του ...

Συνέδριο GRID19 από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

H Ένωση Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου διοργανώνει φέτος για πρώτη χρονιά το συνέδριο GRID ...

Δημιουργός cartoon απεικονίζει την ζωή του Vincent van Gogh σε πολύχρωμα κόμικς

Ο ιρανικής καταγωγής δημιουργός cartoon Alireza Karimi Moghaddam, αποτυπώνει και μοιράζεται τον θαυμασμό του ...

X