Πρώτη Ατομική Παρουσίαση της Ελύσιας Αθάνατου στην Κύπρο

Η Ελύσια Αθάνατος παρουσιάζει για πρώτη φόρα την Κύπρο ατομική της έκθεση  στην Alpha C.K. Γκαλερί. Η έκθεση με τίτλο «Αλχημεία και Χρυσό» παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δημιουργία της ταλαντούχας και ανερχόμενης γλύπτριας. Την έκθεση την επιμελή η γνωστή Ιταλίδα επιμελήτρια Eleonora Frattarolo.

Το έργο της Ελύσιας Αθάνατου περιλαμβάνουν μεγάλες, μικρές, μερικές φορές τεράστια βάζα που γίνονται σε stoneware ή πορσελάνη, αριστοτεχνικά δημιουργημένα και οπτικά αξέχαστες. Εξωτερικό χρώμα τους μπορεί να είναι μαύρο, λευκό, καφέ, ή χρυσό, στο εσωτερικό τους είναι εξ ολοκλήρου τζάμια με χρυσό, Πλατίνες ή οξείδια.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι Ελύσια Αθάνατοος, μ/ια νεαρή καλλιτέχνης που ζει στην εποχή του διαδικτύου και κοινωνικά δίκτυα, δαμάζει μια αρχαία τέχνη η οποία συνεπάγεται την ταυτόχρονη χρήση των χεριών και εγκεφάλου, η οποία απαιτεί σωματική προσπάθεια για να ζυμώνουμε πηλό και να τεθεί σε ο κλίβανος, και δημιουργείτε με  ιδρώτα και ανησυχία σχετικά με την διαδικασία της όπτησης και την αντίσταση των υλικών. Η Ελύσια βρίσκεται έξω από όλα τα είδη της συμμόρφωσης, τη μόδα, ή κωδικοποιημένη γλώσσα.

Η έκθεση προσφέρει στο θεατή ομαλές αντανακλάσεις του κόσμου που παρακολουθεί καθώς στρόβιλοι, αυλάκια, ανεξήγητο κοιλότητες, κρατήρες και χάσματα να ανοίξει. Στη συνέχεια, στα γυάλινα ράφια, θα δουν αμέτρητα μικρά, λαμπερά δείγματα κεραμικής με επενδυμένα με χρώμα και πολύτιμα υλικά.

Η Ελύσια Αθάνατος γεννήθηκε στο Άσκοτ της Αγγλίας το 1981. Σπούδασε στο Chelsea School of Fine Art στο Λονδίνο και γλυπτική στην Accademia di Belle Arti της Φλορεντίας στην Ιταλία Συνέχισε τις σπουδές τις με εξιδίκευση στην κεραμική και πορσελάνη στο Sanbao Ceramic Art Institue, Jingdezhen, Κίνα και στο Instituto Statale d’Arte per la Ceramica στο Faenze της Ιταλίας.  

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, Κίνα και Κύπρο

Εγκαίνια:Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου στις 7:00 μμ

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10πμ – 1μμ & 4μμ – 7μμ & Σαββάτο 10πμ – 1μμ

Διάρκεια έκθεσης: 15-30 Νοεμβρίου 2018

Alpha C.K. Art Gallery, Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, 1077 Λευκωσία

τηλ. +357 22 751325 | e-mail: info@ackgallery.com | http://www.ackgallery.com

 

You May Also Like

RELATIONS REVERSED | Έκθεση Λεόντιου Τουμπουρή

Ο Λεόντιος Τουμπουρής (www.leontiostoumpouris.com) παρουσιάζει μια εγκατάσταση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του προγράμματος ...

Παρατείνεται η έκθεση Cultural Heritage, one world, one future

Παράταση μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020 παίρνει η έκθεση με τίτλο Cultural heritage, ...

Ανοιχτή πρόσκληση: «Τα κατώφλια της ζωής»

Εμπλουτίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, να συμβάλλει με ποικίλους τρόπους στην πολιτιστική ανάπτυξη ...

Έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου στην Alpha C.K. Art Gallery

Tη νέα ατομική έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου παρουσιάζει από τις 5 Απριλίου η Alpha C.K. ...

Έκθεση φωτογραφίας Μιχάλη Κούλουμου

Τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Μιχαήλ Κούλουμου με τίτλο «Από την Πάφο στα Ιεροσόλυμα. ...

X