Τέσσερα βραβεία για τους Monsieur Doumani στα διεθνή μουσικά βραβεία   ‘Premio Andrea Parodi Music Awards’

Μια σημαντικότατη διεθνής διάκριση πέτυχε το κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani αφού σάρωσε τα μουσικά βραβεία Andrea Parodi, των οποίων η τελική φάση πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε (8-10 Νοεμβρίου) στο Δημοτικό Θέατρο του Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Οι Monsieur Doumani που είχαν πρόσφατα προκριθεί στους 10 φιναλίστ, κέρδισαν το σημαντικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής (Critics Award) καθώς και τα βραβεία για καλύτερη ενορχήστρωση, καλύτερη διασκευή τραγουδιού του Παρότι, και το Βραβείο Νεαρού Κοινού. Η τεράστια αυτή επιτυχία έρχεται να επιστεγάσει την εξαιρετική πορεία του σχήματος σε παγκόσμια κλίμακα, βάζοντας ξανά την Κύπρο στον χάρτη της λεγόμενης “World Music” σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική φάση των βραβείων μεταδίδεται ζωντανά από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ιταλίας και έχει επίσης τεράστια κάλυψη με δημοσιογράφους και κριτικούς από όλο τον πλανήτη.

Τo ίδρυμα και τα βραβεία Andrea Parodi, εγκαθιδρύθηκαν μετά τον πρόωρο θάνατο του ταλαντούχου Σαρδηνέζου μουσικού Αντρέα Παρότι και φέτος πραγματοποιήθηκαν για εντέκατη φορά.

Το σχήμα Monsieur Dοumani το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το ‘German Records Critics Award’, δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακή παράδοση σε διάφορα επίπεδα, οι Monsieur Doumani συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Την αρχική ταυτότητα του πρότζεκ καθόρισε η διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, με ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα σε ήχο και διάθεση. Οι Monsieur Doumani έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ευρώπη και η μουσική τους έχει προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τελευταίος τους δίσκος ‘Αγκάθθιν’ που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 έχει ανέβει στο Νο.1 των Transglobal World Music Chart για τον μήνα Απρίλιο καθώς και στο No.1 των World Music Charts Europe για τον μήνα Μάιο.

Περισσότερα για το σχήμα στην ιστοσελίδα: www.monsieurdoumani.com

https://www.youtube.com/watch?v=aQ8kMcrsgdQ

https://www.youtube.com/watch?v=_tWHrZpbAcw

 

You May Also Like

WMWMWM: Λόγος και Μουσική συναντιούνται επί σκηνής

Η ηθοποιός Ιωάννα Κορδάτου και ο μουσικός Ανδρέας Παντελή συνεργάζονται και ανεβάζουν επί σκηνής ...

Έκτακτο επίδομα 900 ευρώ προς καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους στον πολιτισμό

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος προς τους επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού αποφάσισε σήμερα ...

Μουσικό «ευχαριστώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Προμηθέας», που συνιστούν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ...

Γιασμίν Χαμντάν: η τραγουδίστρια που μας γνώρισε το αραβικό τραγούδι

Την έχουν αποκαλέσει «το μοντέρνο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής» κι η συμβολή της είναι ...

“De profundis” του Oscar Wilde με την Βασιλική Κυπραίου και τον Βαγγέλη Γέττο

«Διάβασε και ξαναδιάβασε αυτό το γράμμα μέχρι να σκοτώσει τη ματαιοδοξία σου». Με αυτή ...

Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο συνθέτη Γιώργο Καλλή

Ο Ελληνοκύπριος συνθέτης Γιώργος Καλλής μόλις κέρδισε το βραβείο ανερχόμενου συνθέτη της Χρονιάς από ...

X