Το “Homecoming” είναι ένα ταξίδι που πρέπει να ζήσεις

Είναι ωραίο να βλέπεις μια σειρά με κακό μάτι επειδή κάποιος από τους συντελεστές της δεν σε εμπνέει και τελικά να καταλήγει σε μια ευχάριστη έκπληξη. Το “Homecoming” έχει τη σφραγίδα του δημιουργού του “Mr. Robot”. Άρα, ξέρεις ότι θα ξεκινήσει καλά, αλλά δεν είσαι και σίγουρος πώς θα τελειώσει. Γιατί η αλήθεια να λέγεται, το “Mr. Robot” έχασε την μπάλα από τη δεύτερη σεζόν και μετά, όταν ο δημιουργός της αναγκάστηκε να γράψει άλλα 10 επεισόδια και χάθηκε στην πλοκή, ξέροντας πως ήταν αδύνατον να πάει παρακάτω το στόρι της. Με αυτό ως δεδομένο, είδαμε με δυσπιστία το “Homecoming”, με το οποίο τελικά μας απέδειξε πως ο Sam Esmail ήθελε και κατάφερε να πάει ένα βήμα παρακάτω από αυτό που μας έδειξε στη σειρά με τον Rami Malek.

Στο “Homecoming” παρακολουθούμε τη Heidi Bergman (Julia Roberts), η οποία είναι μια κοινωνική λειτουργός και δουλεύει πάνω σε ένα πείραμα, να βοηθάει τους στρατιώτες να επιστρέψουν ομαλά στη ζωή του απλού πολίτη μετά από την εμπειρία τους στον πόλεμο. Η Heidi πρέπει να δίνει αναφορές στον προϊστάμενό της, ο οποίος καίγεται για το πρόγραμμα, το οποίο είναι σε πιλοτικό στάδιο, για να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Μην περιμένετε ντιβάνια και μακρόσυρτους διαλόγους. Η σειρά δεν είναι αυτό που φαίνεται στο πρώτο επεισόδιο. Ούτε στο δεύτερο, ούτε καν στο τρίτο. Κάθε μέρος της είναι ένα ταξίδι στην επανένταξη των στρατιωτών, γι’ αυτό και περνάνε όλα τα συναισθήματα από τις συνεδρίες της Heidi. Από τους τυπικούς διαλόγους της γνωριμίας και την αποκάλυψη του μετατραυματικού στρες, μέχρι τη συγκάλυψη και τη συνωμοσία, όλα βρίσκονται στο κάδρο μιας σειράς που τα έχει όλα: Δόσεις θρίλερ, σασπένς, νουάρ ή ακόμη και ρομαντισμό, όλα μοιάζουν σαν έναν πίνακα ζωγραφικής που κάθε του πινελιά είναι σωστά δοσμένη, ώστε να δώσει την απελευθέρωση των ηρώων. Τελικά, όμως, αυτό που ζητούν είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα. Και φυσικά, υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο με την ηρωίδα ως σερβιτόρα ώστε να δεθεί εξαιρετικά το παρελθόν με το παρόν.

Ερμηνευτικά προφανώς και ξεχωρίζει η Julia Roberts, η οποία πιο ώριμη από ποτέ μοιάζει να ξέρει πλέον τι θέλει να κάνει στην καριέρα της και δεν αναλώνεται σε ρόλους που την υποβιβάζουν ερμηνευτικά. Στον ρόλο της κοινωνικής λειτουργού εντυπωσιάζει η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει την ηρωίδα που υποδύεται, ενώ την πλαισιώνουν εξαιρετικά ο Bobby Cannavale και ο Stephan James.

You May Also Like

Deadwater fell: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Κουρασμένος από τη δουλειά σκέφτεσαι την κίνηση στους δρόμους που έχεις αφού τελειώσεις. Τη ...

Το «The Terror» είναι η σειρά που θα σε παγώσει

Στην ίσως πιο γοητευτική εποχή της βρετανικής κουλτούρας, τον 19ο αιώνα, μας μεταφέρει το ...

Στο Russian doll η Nadia πεθαίνει. Και δεν είναι spoiler

Δεν θα γίνει ποτέ μέρος της ποπ κουλτούρας η σειρά “Russian doll”, παρόλο που ...

Catch 22: Βομβαρδισμός συναισθημάτων σε μια σειρά

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταφέρεις ένα βιβλίο ούτε κινηματογραφικά ούτε τηλεοπτικά. Πόσω μάλλον ...

Στο “Kidding” θα αγαπήσεις ξανά τον Jim Carrey

Είναι ωραίο να βλέπεις έναν ηθοποιό να μπορεί να εξελίσσεται. Και είναι ακόμη πιο ...

Game of Thrones: Το σαπουνοπερίζειν εστί φιλοσοφείν

“Κάποτε πίστευα πως ήσουν έξυπνος”, είπε η Sansa στον Τyrion (μην ρωτάτε γιατί, μην ...

X