To ISFFC εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία για υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το Φεστβάλ και οι διοργανωτές του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο.

Μόνο 20 Φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν λάβει ήδη την τιμητική αυτή διαπίστευση, ενώ το 2020 το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, μαζί με τρία άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά φεστιβάλ, θα προστεθούν στη λίστα.

“Η ομολογουμένως μικρή λίστα με τα διαπιστευμένα φεστιβάλ περιλαμβάνει κορυφαίες διοργανώσεις όπως, τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand στη Γαλλία, το Encounters στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε και άλλα μεγάλα φεστιβάλ που αποτελούν την ευρωπαϊκή αφρόκρεμα στις φεστιβαλικές διοργανώσεις για τη μικρού μήκους ταινία”, προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη πως πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ ως θεσμό όσο και για την Κύπρο, αφού τοποθετεί το ΙSFFC στον χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Εξαιρετικά σημαντικό, προστίθεται, είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους, θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο. Το δε 2019, θα είναι η πρώτη χρονιά που θα δοθεί υποψηφιότητα μέσω του ISFFC, ενώ θα είναι το πρώτο σε σειρά φεστιβάλ που θα προτείνει ταινία για την ακαδημαϊκή χρονιά των EFA Awards.

Σε δήλωση τους, οι  καλλιτεχνικοί διευθυντές του ISFFC, Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, αναφέρουν πως ” η συμπερίληψη στα EFA Awards είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση, είναι τεράστια τιμή για το Φεστιβάλ να έχει αναγνωριστεί και να συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

“Πιστεύουμε πως θα βοηθήσει όχι μόνο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη και τη δικτύωση του φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη της κυπριακής ταινίας μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο”, προσθέτουν.

Τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο από το 1988 σε μια τελετή εφάμιλλη των αμερικανικών Όσκαρ, αλλά με ευρωπαϊκή αύρα και  έχει ως σκοπό  να τιμηθούν τα κινηματογραφικά επιτεύγματα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό σινεμά. Η τελετή των βραβείων γίνεται εκ περιτροπής στο Βερολίνο (όπου βρίσκεται και η βάση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και σε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Προς ένταξη στη λίστα μνημείων της Unesco η Σπιναλόγκα

Ομάδα εργασίας επιστημόνων στην Κρήτη ετοιμάζει φάκελο για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο ...

Φέγγαρος 2016 στις 29-31 Ιουλίου

Από τις 29 μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, ...

Εκπλήξεις και παραλείψεις στις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες 2020

Κάθε χρόνο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) του ...

Αποθεώθηκαν οι Bon Jovi στο ΟΑΚΑ

Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα και αποθέωσαν τους Bon ...

Μακρύς ο δρόμος για τα πνευματικά δικαιώματα στην Κύπρο

Μεγάλη ευκαιρία ώστε οι δημιουργοί να διεκδικούν τα δικαιώματά τους θεωρεί τη νέα ευρωπαϊκή ...

Μάιος 2016 στο Θέατρο Ριάλτο

4, 5 τετ & πεμ | 20:30 (45’) [*] @ Πρώην πολυ κατάστημα E&S ...

X