Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και Ίδρυμα Πιερίδη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Το ΓΤΠ και το Ίδρυμα Πιερίδη θα συνεργάζονται σε μια σειρά από δράσεις, ανάμεσά τους η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας

Η συνεργασία στην υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος είναι ο σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και το Ίδρυμα Πιερίδη (ΙΠ).

Το Μνημόνιο υπέγραψαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Γιάννης Τουμαζής [φωτογραφία].

Χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Δημήτρης Πιερίδης.

Ανάμεσα στις πρόνοιες του Μνημονίου είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων (εκθέσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, ημερίδων, συνεδρίων, κ.λπ.) με θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΓΤΠ και των Μουσείων και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του ΙΠ. Σημαντική θεωρείται και η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις που παρουσιάζει το Ίδρυμα Πιερίδη και δη το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Συνεργασία Ιδρυμα Πιερίδη στη Λευκωσία.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου Πόλις, ενός ανακαινισμένου χώρου στην παλιά Λευκωσία έναντι της Παλιάς Ηλεκτρικής, που τελεί υπό την ευθύνη του Κέντρου Τεχνών και όπου θα πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΓΤΠ, όπως προνοεί το Μνημόνιο.

You May Also Like

Ο «Πλωτός Τάφος» των μεταναστών στη Μεσόγειο εκτίθεται στη Μπιενάλε Βενετίας

Εάν ο επιμελητής της φετινής 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας Ραλφ Ρούγκοφ θέλησε να ...

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;»

Με τη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα ...

Αυτοεξορίζεται στην Ιαπωνία ο Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι

Την απόφασή του να ζήσει εξόριστος στην Ιαπωνία, δηλώνοντας δέσμιος του ισλαμικού συντηριτισμού στην ...

Τα τελευταία ποιήματα και τραγούδια του Λέοναρντ Κόεν

Γεννημένος το 1934 στο Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών ...

Μαγική Βραδιά στους Κήπους του ΠΑΦΟΣ2017

Στην έδρα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ...

ΝΤΙΖΑΪΝΕΡΣ + IDEABAR στην γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τις κολλεκτιβες ΝΤΙΖΑΪΝΕΡΣ και IDEABAR απο τις 05 μέχρι και ...

X