Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και Ίδρυμα Πιερίδη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Το ΓΤΠ και το Ίδρυμα Πιερίδη θα συνεργάζονται σε μια σειρά από δράσεις, ανάμεσά τους η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας

Η συνεργασία στην υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος είναι ο σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και το Ίδρυμα Πιερίδη (ΙΠ).

Το Μνημόνιο υπέγραψαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Γιάννης Τουμαζής [φωτογραφία].

Χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Δημήτρης Πιερίδης.

Ανάμεσα στις πρόνοιες του Μνημονίου είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων (εκθέσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, ημερίδων, συνεδρίων, κ.λπ.) με θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΓΤΠ και των Μουσείων και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του ΙΠ. Σημαντική θεωρείται και η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις που παρουσιάζει το Ίδρυμα Πιερίδη και δη το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Συνεργασία Ιδρυμα Πιερίδη στη Λευκωσία.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου Πόλις, ενός ανακαινισμένου χώρου στην παλιά Λευκωσία έναντι της Παλιάς Ηλεκτρικής, που τελεί υπό την ευθύνη του Κέντρου Τεχνών και όπου θα πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΓΤΠ, όπως προνοεί το Μνημόνιο.

You May Also Like

Soundmap: ο ψηφιακός χάρτης του ήχου στο διαδίκτυο

O πρώτος ψηφιακός χάρτης για τη Μουσική και τον Ήχο στην Ελλάδα και την ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ: Μέγα Βραβείο στον Στ. Αθηαινίτη

Σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Ρόιντερ πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ...

Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2015 | υποβολή ταινιών

Αιτήσεις συμμετοχής για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2015» δέχονται ...

Ζητούνται άντρες ηθοποιοί για τη νέα παραγωγή του Διόνυσος

Για τις ανάγκες της νέας μεγάλης παραγωγής του αριστουργήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και ...

Ψηφιοποιήθηκε το αρχείο του Μάριου Τόκα

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ψηφιοποίηση του προσωπικού, καλλιτεχνικού και οικογενειακού αρχείου του Μάριου Τόκα, όπως ...

X