Μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έρχεται να παρουσιάσει στην Κύπρο ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας να συνεργαστεί με το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» και με 30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα, επί σκηνής.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφουν ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, μόνιμος συνεργάτης του Σαββόπουλου, και ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάσει τραγούδια άλλων ομότεχνων του, παλαιοτέρων και νεοτέρων, από τον Αττίκ και τον Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Φοίβο Δεληβοριά και πολλούς άλλους.

Επί σκηνής θα δούμε και κλιμάκιο πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπό την διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου. Τη διεύθυνση του Φωνητικού Συνόλου της Διάστασης έχει η Αντριάνα Σεργίδου.

Το πρόγραμμα «Στα τραγούδια των άλλων» διανθίζεται από τις αφηγήσεις του «Νιόνιου» πάνω στη γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι’ αυτούς τους δημιουργούς και τα τραγούδια τους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά -κυρίως- στα τραγούδια άλλων μουσικών που αγάπησε και τα ζήλεψε. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι οι συντελεστές τραγουδούν και παίζουν 24 τραγούδια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια ελληνικής τραγουδοποιοίας.

Τα τραγούδια θα συνοδεύονται από ειδικές προβολές με φωτογραφικό υλικό.

Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ως ακολούθως:

  • 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δήμου Στροβόλου
  • 17 Ιανουαρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
  • 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας  – με τη συνεργασία του Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα

+ Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει: Για τις παραστάσεις σε Λευκωσία (20-25 ευρώ) και Λάρνακα (20 ευρώ) από την tickethour.com.cy & ACS couriers, τηλ 77 77 70 40. Για τη Λεμεσό (20-25 ευρώ) από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου τηλ. 25 377277 και την soldouttickets.com.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©LifeMagazine

You May Also Like

Νέο τραγούδι από τους “Ανεμούριο”

Το ροκ/ραπ συγκρότημα Ανεμούριο κυκλοφόρησε το δεύτερο του τραγούδι με τίτλο “Φαντάσματα” ” Ερκούμαστεν ...

AglanJazz 2019 | Το πρόγραμμα

Το φετινό φεστιβάλ AglanJazz πραγματοποιείται στις  2 και 3 Ιουλίου στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή ...

Ο κιθαρίστας Kirk Fletcher έρχεται στην Κύπρο

Στην Κύπρο έρχεται ο ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους Blues κιθαρίστες στον ...

«Κοντσέρτο για Ορχήστρα» από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου καλωσορίζει επί σκηνής για ακόμη μια φορά την Ιταλίδα μαέστρο ...

Συναυλία για τη δράση Living Museums

Το Κυπριακό Οινομουσείο παρουσιάζει το κυπριακό CONTEMPTRIO σε μια συναυλία για τη δράση Living ...

Για φθινόπωρο μετατίθεται το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Για τον μήνα Σεπτέμβριο μεταφέρεται το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, που είθισται να πραγματοποιείται ετήσια ...

X