Η Αριάνα Ζάκου εκθέτει στην Alpha C.K. Art Gallery

Η δεύτερη ατομική έκθεση της Αριάνας Ζάκου έχει τίτλο «Scattered Events» και εγκαινιάζεται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου

Τη δεύτερη ατομική έκθεση της νεαρής Κύπριας ζωγράφου Αριάνας Ζάκου παρουσιάζει στα τέλη Ιανουαρίου η Alpha C.K. Art Gallery στη Λευκωσία.

Η έκθεση έχει τίτλο «Scattered Events» και εγκαινιάζεται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 19:00.

Η σειρά έργων που παρουσιάζει η ζωγράφος στηρίζεται στην αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσω φωτογραφιών. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται και εξελίσσεται στην προσωπική αντίληψη της φωτογραφίας ως αφήγηση της συλλογικής μνήμης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί, η καλλιτέχνης ζωγραφίζει με μαρκαδοράκια, μολύβια και ακρυλικά πάνω σε καμβάδες με εκτυπώσεις φωτογραφίων βομβαρδισμένων τοπίων. Η κάθε φωτογραφία δείχνει μια σκηνή, ένα γεγονός στο οποίο κανείς (εκτός από αυτόν που βρισκόταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία) δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι γίνεται δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω από το συγκεκριμένο πλαίσιο. Οι αφηγήσεις της μνήμης δημιουργούν μνήμες, και οι μνήμες εικόνες που φιλοξενούν φανταστικά χαρακτηριστικά στηριγμένα στα βιώματά του (καθενός ξεχωριστά).

Το τελικό αποτέλεσμα του έργου είναι μια πολυδιάστατη αντίληψη μιας φωτογραφίας που το κάθε κομμάτι, η κάθε γραμμή, η κάθε φόρμα λειτουργεί ως τελετουργία. Ένα γεγονός το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή αφηρημένης τοπιογραφίας όπου όλα τα στοιχεία είναι αλληλένδετα και άμεσα συσχετισμένα το ένα με το άλλο. Η τελική μορφή της επιφάνειας δεν έχει πλέον καμία σχέση με την αρχική, παρόλο που η επέμβαση, γίνεται σκεπτόμενη την αναπαράστασή της εικόνας της. Κάθε έργο “κρύβει” το δικό του γεγονός όπου μέσα από αυτό φιλοξενεί, απομονώνει και δημιουργεί καινούργια γεγονότα.

Η Αριάνα Ζάκου σπούδασε τέχνη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

+ Εγκαίνια στις 29 Ιανουαρίου στις 19:30 στην Alpha C.K. Art Gallery [λεωφ. Μακαρίου και Παπανικολή 3, Λευκωσία]. Ώρες Λειτουργίας, Τρ – Παρ 10πμ – 1μμ & 4μμ – 6.30 μμ & Σαβ 10πμ – 1μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2019. Πληροφορίες τηλ. 22751325.

You May Also Like

Ο Τ/κ Ουμίτ Ινατσί εκθέτει στη γενέτειρα του Πάφο

Ο Τουρκοκύπριος καλλιτέχνης Ουμίτ Ινατσί μετά από δέκα χρόνια, εκθέτει και πάλι στις ελεύθερες ...

Κάνουν τα κυπριακά μουσεία όλα αυτά τα πράγματα;

Πριν από μερικές εκδόσεις, σε αυτές τις σελίδες, φιλοξενήσαμε μια συνέντευξη της διευθύντριας της ...

Η Αφροδίτη κατεβαίνει από το βάθρο

Στην έκθεση Arte-facts στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point, η Θεοπίστη Στυλιανού Λάμπερτ εξετάζει τη ...

Η τέχνη που μας ενώνει

Σπουδαία έργα μουσειακής αξίας, τα πλείστα από τα οποία βρίσκονταν στη συλλογή της Δημοτικής ...

Fanny Eaton: Πώς μια Tζαμαϊκανή οικιακή βοηθός πέρασε στην ιστορία της τέχνης

Η Fanny Eaton ήταν μιγάς, εργαζόμενη και μητέρα δέκα παιδιών αλλά η ομορφιά της, ...

“Song of the Siren” από την Jessica Wetherly

Το Korai Project Space παρουσιάζει την έκθεση της Jessica Wetherly με τίτλο “Song of ...

X