Η Αριάνα Ζάκου εκθέτει στην Alpha C.K. Art Gallery

Η δεύτερη ατομική έκθεση της Αριάνας Ζάκου έχει τίτλο «Scattered Events» και εγκαινιάζεται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου

Τη δεύτερη ατομική έκθεση της νεαρής Κύπριας ζωγράφου Αριάνας Ζάκου παρουσιάζει στα τέλη Ιανουαρίου η Alpha C.K. Art Gallery στη Λευκωσία.

Η έκθεση έχει τίτλο «Scattered Events» και εγκαινιάζεται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 19:00.

Η σειρά έργων που παρουσιάζει η ζωγράφος στηρίζεται στην αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσω φωτογραφιών. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται και εξελίσσεται στην προσωπική αντίληψη της φωτογραφίας ως αφήγηση της συλλογικής μνήμης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί, η καλλιτέχνης ζωγραφίζει με μαρκαδοράκια, μολύβια και ακρυλικά πάνω σε καμβάδες με εκτυπώσεις φωτογραφίων βομβαρδισμένων τοπίων. Η κάθε φωτογραφία δείχνει μια σκηνή, ένα γεγονός στο οποίο κανείς (εκτός από αυτόν που βρισκόταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία) δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι γίνεται δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω από το συγκεκριμένο πλαίσιο. Οι αφηγήσεις της μνήμης δημιουργούν μνήμες, και οι μνήμες εικόνες που φιλοξενούν φανταστικά χαρακτηριστικά στηριγμένα στα βιώματά του (καθενός ξεχωριστά).

Το τελικό αποτέλεσμα του έργου είναι μια πολυδιάστατη αντίληψη μιας φωτογραφίας που το κάθε κομμάτι, η κάθε γραμμή, η κάθε φόρμα λειτουργεί ως τελετουργία. Ένα γεγονός το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή αφηρημένης τοπιογραφίας όπου όλα τα στοιχεία είναι αλληλένδετα και άμεσα συσχετισμένα το ένα με το άλλο. Η τελική μορφή της επιφάνειας δεν έχει πλέον καμία σχέση με την αρχική, παρόλο που η επέμβαση, γίνεται σκεπτόμενη την αναπαράστασή της εικόνας της. Κάθε έργο “κρύβει” το δικό του γεγονός όπου μέσα από αυτό φιλοξενεί, απομονώνει και δημιουργεί καινούργια γεγονότα.

Η Αριάνα Ζάκου σπούδασε τέχνη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

+ Εγκαίνια στις 29 Ιανουαρίου στις 19:30 στην Alpha C.K. Art Gallery [λεωφ. Μακαρίου και Παπανικολή 3, Λευκωσία]. Ώρες Λειτουργίας, Τρ – Παρ 10πμ – 1μμ & 4μμ – 6.30 μμ & Σαβ 10πμ – 1μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2019. Πληροφορίες τηλ. 22751325.

You May Also Like

Open Call: Ε’ Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος, διοργανώνουν τον Ε’ Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος ...

“Είμαι Τζιαμαί που Είσαι”: Το Κυπριακό περίπτερο στην Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας

Ο Γιώργος Χατζηχρίστου, η Alessandra Swiny και η Βερόνικα Αντωνίου,έχουν επιλεχθεί για να εκπροσωπήσουν ...

Το ρεπερτόριο Φεβρουαρίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει κι αυτό το μήνα τις πόρτες της, παρουσιάζοντας μια σειρά ...

ΚΟΜΙΚ RELIEF: Traveller από ρετρό μέλλον

Ο Τάσος Αναστασιάδης ξεκίνησε πρώτος πριν από χρόνια να εκδίδει τα δικά του κόμικς, ...

«Πόσα αυτιά έχω;» της Νεκταρίας Λαμπίτση

Το Ε.ΚΑ.ΤΕ εγκαινιάζει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Οίκημα του, την έκθεση της Νεκταρίας Λαμπίτση, μια εγκατάσταση ...

«Σημειώσεις ζωγραφικής» στην Art Seen

H Art Seen παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο Painting Notes (Σημειώσεις Ζωγραφικής), σε επιμέλεια ...

X